Smulpaapje weekmenu #9



Wat is het toch leuk om iedere keer weer een nieuw weekmenu samen te stellen. En om te horen en zien hoe jullie daar mee aan de slag gaan. Echt te gek! Deze week genieten we nog even van alle winterse groente die nu nog volop verkrijgbaar zijn.

Op het menu staat deze week onder andere een lekkere pasta, groente uit de oven, een kom Oosters comfortfood, een hartige taart en nog véél meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag           Pasta met boerenkool & bacon
Geen heavy stamppot, maar een heerlijke pasta met boerenkool. Nu het nog kan!

dinsdag              Bloemkool tandoori uit de oven met kokosrijst
Laat de oven het werk doen en binnen een half uur zit je lekker en gezond aan tafel. Maak het nóg lekkerder door de kokosrijst erbij te maken in de tijd dat de oven zijn werk doet.

woensdag          Oosterse noodles met kipgehakt
Zo’n recept dat je kunt aanpassen aan je eigen wensen. Ik hou er van!

donderdag        Hartige taart met spruitjes
Een aantal winterfavorieten in één hartige taart. Yum!

vrijdag                Thaise kippensoep met kokos
Een van mijn favoriete Thaise gerechten, en die kun je ook heel goed met kinderen eten!

weekendtip       Risotto met paddenstoelen
Neem dit weekend even de tijd om heerlijk zen in een pan romige risotto te roeren. Heerlijk!

boodschappenlijstje

maandag
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp
1/2tl paprikapoeder
65g pijnboompitten,

dinsdag
1 stevige bloemkool
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original à 75g)
1el yoghurt
kokosrijst voor erbij
2el neutrale olie
1 ui
mespunt zout
300g basmati rijst
1teen knoflook
½ tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tl kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

woensdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
voor erbij: noodles of rijst

donderdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg (AH)
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode uu
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes,

vrijdag
1,5L kippenbouillon
3el vers limoensap
1 teen knoflook
1 stengel citroengras
1 duimlengte stuk verse gember
4 kippendijen
200g champignons
1el bruine suiker
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes
verse koriander (optioneel)

weekendtip
1 ui
2 teentjes knoflook
2el neutrale (olijf)olie
optioneel: scheut witte wijn
1L warme bouillon
250 – 300g risottorijst
+/- 75g Parmezaanse kaas, geraspt
Scheutje olijfolie of klontje roomboter
500g gemengde paddenstoelen
1el verse thijm
boter
Truffelolie (optioneel)

Gepubliceerd op 21 februari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.