Thaise kippenkokossoep



Wil je je kinderen meenemen op smaakavontuur zonder dat het meteen te pittig of spannend wordt, probeer dan eens deze Thaise kippensoep met kokos. Volop smaak, zonder dat hun smaakpapillen meteen een rondje gaan dansen.

Zacht gegaarde kip, volop smaakmakers maar dan in een heerlijk romige bouillon met kokos. Als dat niet smullen wordt?!

Voor vier personen

1,5L kippenbouillon
3el vers limoensap
1 teen knoflook, gehalveerd
1 stengel citroengras, buitenste blad eraf en iets gekneusd
1 duimlengte stuk verse gember, geschild en in plakjes
4 kippendijen, in grove stukken
200g champignons
1el bruine suiker
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes, gehalveerd
verse koriander (optioneel)

Thaise kippensoep met kokos

Breng de kippenbouillon aan de kook, draai het vuur terug en doe het limoensap, de knoflook, citroengras, gember en kippendijen erin en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen, zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.

Romige kokoskippensoep met champignons

Voeg dan de kokosmelk, suiker, champignons en tomaatjes toe en laat nog een minuut of tien staan. Proef en kijk of je eventueel nog wat extra limoensap wilt toevoegen. Hou je van pittig dan kun je ook nog wat ringetjes verse chili toevoegen, maar met kinderen zou ik dat weglaten (of niet in hun bord scheppen) Serveer met wat takjes koriander

Gepubliceerd op 17 september 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus