Pasta met boerenkool en bacon



Ik ben niet de grootste liefhebber van boerenkool, maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering. Door de boerenkool heel kort mee te bakken houdt ‘ie ‘bite’. Samen met de andere ingrediënten zorgt ‘ie voor een verrassende en supersnelle pasta.

Dus wil je eens iets anders met boerenkool maken dan een stamppot, probeer dan zeker eens deze lekkere pasta boerenkool met bacon.


Foto: Simone van den Berg (uit Wat eten we vandaag?)

Voor vier personen

100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp, naar smaak
1/2 paprikapoeder
65g pijnboompitten, geroosterd

Snelle pasta met boerenkool

Bak de bacon in een hete pan, zonder olie tot ‘ie goudbruin en krokant is. Dep met keukenpapaier en snijd in stukjes. Kook de pasta al dente. In de tussentijd verhit je een hapjespan en bakje de knoflook zachtjes in de olie. Bak de paprika dan een minuut of vijf mee. Schep er dan de boerenkool door, die je even kort meebakt. Roomkaas erbij en laten smelten. Dan alles op smaak brengen met citroenrasp, paprikapoeder en wat verse peper. Bacon en pasta er door scheppen en als laatste de pijnboompitten er over heen.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 maart 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!