Pasta met boerenkool en bacon



Ik ben niet de grootste liefhebber van boerenkool, maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering. Door de boerenkool heel kort mee te bakken houdt ‘ie ‘bite’. Samen met de andere ingrediënten zorgt ‘ie voor een verrassende en supersnelle pasta.

Dus wil je eens iets anders met boerenkool maken dan een stamppot, probeer dan zeker eens deze lekkere pasta boerenkool met bacon.


Foto: Simone van den Berg (uit Wat eten we vandaag?)

Voor vier personen

100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp, naar smaak
1/2 paprikapoeder
65g pijnboompitten, geroosterd

Snelle pasta met boerenkool

Bak de bacon in een hete pan, zonder olie tot ‘ie goudbruin en krokant is. Dep met keukenpapaier en snijd in stukjes. Kook de pasta al dente. In de tussentijd verhit je een hapjespan en bakje de knoflook zachtjes in de olie. Bak de paprika dan een minuut of vijf mee. Schep er dan de boerenkool door, die je even kort meebakt. Roomkaas erbij en laten smelten. Dan alles op smaak brengen met citroenrasp, paprikapoeder en wat verse peper. Bacon en pasta er door scheppen en als laatste de pijnboompitten er over heen.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.