Pasta met boerenkool en bacon

Ik ben niet de grootste liefhebber van boerenkool, maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering. Door de boerenkool heel kort mee te bakken houdt ‘ie ‘bite’. Samen met de andere ingrediënten zorgt ‘ie voor een verrassende en supersnelle pasta.
Dus wil je eens iets anders met boerenkool maken dan een stamppot, probeer dan zeker eens deze lekkere pasta boerenkool met bacon.
Foto: Simone van den Berg (uit Wat eten we vandaag?)
Voor vier personen
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp, naar smaak
1/2 paprikapoeder
65g pijnboompitten, geroosterd
Snelle pasta met boerenkool
Bak de bacon in een hete pan, zonder olie tot ‘ie goudbruin en krokant is. Dep met keukenpapaier en snijd in stukjes. Kook de pasta al dente. In de tussentijd verhit je een hapjespan en bakje de knoflook zachtjes in de olie. Bak de paprika dan een minuut of vijf mee. Schep er dan de boerenkool door, die je even kort meebakt. Roomkaas erbij en laten smelten. Dan alles op smaak brengen met citroenrasp, paprikapoeder en wat verse peper. Bacon en pasta er door scheppen en als laatste de pijnboompitten er over heen.
Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 18 maart 2016