Smulpaapje weekmenu – #7



Eén keer in de keuken en daar minstens twee keer van genieten. Dat is pas efficiënt koken. Helemaal als de voorbereiding minimaal is en de oven de rest van het werk doet.

Het klassieke gebraad lijkt ingewikkelder dan het is, probeer het maar eens. Je zult versteld staan van het resultaat! En daarna met de restjes aan de gang is al helemaal een feest.

Het menu deze week

Dag 1 – Oosterse saucijzenbroodjes

Dag 2 – Bloedsinaasappelmoes

Dag 3 – Klassiek varkensgebraad

Dag 4 – Verse loempia's

Dag 5 – Suikervrije havermoutkoekjes

Kookworkshop

Of je nou beginner bent of al een meer ervaren kok je kunt je nog steeds opgeven voor de broodbak- en kookworkshops in de culinaire boerderij op Hof van Saksen. Samen gaan we aan de slag met de fijne kneepjes van het brookbakken onder de knie te krijgen en met gerechten uit Smulpaapje Kookt!We zouden het leuk vinden je daar te treffen!

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

4 goudrenetten
1 bloedsinaasappel
Kaneelstokje
400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg
Eieren
Kilo buikspek
Havermoutvlokken
Rozijntjes
2 bananen
(spelt)rijzend bakmeel
Komkommer
Blaadjes sla
Verse munt
Wortel julienne
Plum sauce (bij de toko)

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Hoisinsaus (toko)
Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
(truffel)honing
Zout & peper
Chilipoeder
Ahornsiroop
Kaneel

Gepubliceerd op 15 februari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.