Smulpaapje weekmenu – #7
Eén keer in de keuken en daar minstens twee keer van genieten. Dat is pas efficiënt koken. Helemaal als de voorbereiding minimaal is en de oven de rest van het werk doet.
Het klassieke gebraad lijkt ingewikkelder dan het is, probeer het maar eens. Je zult versteld staan van het resultaat! En daarna met de restjes aan de gang is al helemaal een feest.
Het menu deze week
Dag 1 – Oosterse saucijzenbroodjes
Dag 2 – Bloedsinaasappelmoes
Dag 3 – Klassiek varkensgebraad
Dag 4 – Verse loempia's
Dag 5 – Suikervrije havermoutkoekjes
Kookworkshop
Of je nou beginner bent of al een meer ervaren kok je kunt je nog steeds opgeven voor de broodbak- en kookworkshops in de culinaire boerderij op Hof van Saksen. Samen gaan we aan de slag met de fijne kneepjes van het brookbakken onder de knie te krijgen en met gerechten uit Smulpaapje Kookt!We zouden het leuk vinden je daar te treffen!
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
4 goudrenetten
1 bloedsinaasappel
Kaneelstokje
400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg
Eieren
Kilo buikspek
Havermoutvlokken
Rozijntjes
2 bananen
(spelt)rijzend bakmeel
Komkommer
Blaadjes sla
Verse munt
Wortel julienne
Plum sauce (bij de toko)
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
Hoisinsaus (toko)
Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
(truffel)honing
Zout & peper
Chilipoeder
Ahornsiroop
Kaneel
Gepubliceerd op 15 februari 2014