Smulpaapje kookt verse loempia’s van restjes uit de koelkast
We maakten al eens eerder verse loempia’s, toen met kip. Maar nu we restjes van het zondag’s varkensgebraad over hadden was dat een mooi moment om te kijken of loempia’s en varkensvlees ook samen gaan. En dat doen ze. Hèèl goed zelfs!
Restjes worden lunch
En wat is er nou fijner dan je restjes eten tot nóg iets smakelijks rollen. En zoveel sneller en makkelijker dan je denkt. We geven je een suggestie voor de inhoud, maar laat vooral ook zelf je fantasie de vrije loop.
Suggesties voor de inhoud
reepjes komkommer (zonder zaadlijst)
blaadjes sla
versgesneden munt
wortel julienne
plum sauce (bij de toko)
reepjes gebraden varkensvlees
Zo maak je de loempia’s
Het voorbereiden is het meeste werk. Snijd alles in reepjes van zoveel mogelijk gelijke lengte en leg het klaar. De rijstvellen week je in warm water. In het midden leg je van alles een klein beetje. Daarover een lepeltje van de pruimensaus. Dan heel gauw oprollen en serveren. Deze loempia’s zijn het lekkerst als ze meteen gegeten worden.
Gepubliceerd op 15 februari 2014