Smulpaapje kookt verse loempia’s van restjes uit de koelkast



We maakten al eens eerder verse loempia’s, toen met kip. Maar nu we restjes van het zondag’s varkensgebraad over hadden was dat een mooi moment om te kijken of loempia’s en varkensvlees ook samen gaan. En dat doen ze. Hèèl goed zelfs!

Restjes worden lunch

En wat is er nou fijner dan je restjes eten tot nóg iets smakelijks rollen. En zoveel sneller en makkelijker dan je denkt. We geven je een suggestie voor de inhoud, maar laat vooral ook zelf je fantasie de vrije loop.

Suggesties voor de inhoud

reepjes komkommer (zonder zaadlijst)
blaadjes sla
versgesneden munt
wortel julienne
plum sauce (bij de toko)
reepjes gebraden varkensvlees

Zo maak je de loempia’s

Het voorbereiden is het meeste werk. Snijd alles in reepjes van zoveel mogelijk gelijke lengte en leg het klaar. De rijstvellen week je in warm water. In het midden leg je van alles een klein beetje. Daarover een lepeltje van de pruimensaus. Dan heel gauw oprollen en serveren. Deze loempia’s zijn het lekkerst als ze meteen gegeten worden.

Gepubliceerd op 15 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.