Smulpaapje kookt verse loempia’s van restjes uit de koelkast



We maakten al eens eerder verse loempia’s, toen met kip. Maar nu we restjes van het zondag’s varkensgebraad over hadden was dat een mooi moment om te kijken of loempia’s en varkensvlees ook samen gaan. En dat doen ze. Hèèl goed zelfs!

Restjes worden lunch

En wat is er nou fijner dan je restjes eten tot nóg iets smakelijks rollen. En zoveel sneller en makkelijker dan je denkt. We geven je een suggestie voor de inhoud, maar laat vooral ook zelf je fantasie de vrije loop.

Suggesties voor de inhoud

reepjes komkommer (zonder zaadlijst)
blaadjes sla
versgesneden munt
wortel julienne
plum sauce (bij de toko)
reepjes gebraden varkensvlees

Zo maak je de loempia’s

Het voorbereiden is het meeste werk. Snijd alles in reepjes van zoveel mogelijk gelijke lengte en leg het klaar. De rijstvellen week je in warm water. In het midden leg je van alles een klein beetje. Daarover een lepeltje van de pruimensaus. Dan heel gauw oprollen en serveren. Deze loempia’s zijn het lekkerst als ze meteen gegeten worden.

Gepubliceerd op 15 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?