Smulpaapje kookt! Suikervrije appelmoes met een twist



Bloedsinaasappels zijn zo’n typisch winterfruit. Heerlijk zo uit het vuistje. Of geperst, voor de nodige vitamine C. Maar ook hèèl erg lekker in combinatie met appels, zo ontdekten wij.

Deze appelmoes is suikervrij en toch lekker zoet van smaak dankzij het gebruik van het sap en de rasp van bloedsinaasappels. En zeg nou zelf, er kan toch echt niks op tegen zelfgemaakte appelmoes. Wat je over hebt vries je in. Ook nog eens heel makkelijk voor later!

Voor 4 personen, als bijgerecht

4 goudrenetten
1 bloedsinaasappel, sap en rasp
kaneelstokje
125ml water

Appelmoes maken is echt zo gedaan

Schil de appels, klokhuis eruit en in kleine blokjes snijden. In een grote pan alle appelblokjes, sinaasappelsap en rasp en water doen. Breng zachtjes aan de kook en draai het vuur dan iets terug. Kaneelstokje erbij en rustig aan tot moes laten koken. Je kunt de appelmoes zo grof en zo fijn maken als je wilt. Ik houd er wel van als er nog duidelijk appel te proeven is.

Goed laten afkoelen en serveren bij een lekker stukje vlees en wat gebakken aardappeltjes!

Gepubliceerd op 11 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.