Smulpaapje kookt oosterse mini saucijzenbroodjes
Af en toe zondigen. Het moet kunnen wat ons betreft. Maar zondig dan wel met zelfgemaakte snacks, zodat je weet wat je eet. Deze saucijzenbroodjes maakten we in mini uitvoering, zodat het zondigen ook mini is. Dat eet toch een stuk lekkerder. We maakten een oosterse variant op de traditionele saucijzenbroodjes
Oosterse saucijzenbroodjes (20 stuks)
400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 flinke eetlepels Hoisinsaus (toko)
1-2 el Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei, losgeklopt
Bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven voor op 180C
De basis van saucijzenbroodjes
Meng het gehakt met de lenteuitjes en Hoisinsaus. Doe er eerst een eetlepel paneermeel bij en voel met je handen de structuur van het gehakt. Het moet zacht zijn, maar niet te nat. Doe er nog wat paneermeel bij als je dat nodig vindt.
Zo makkelijk is het
Snijd de bladerdeegplakjes door de helft. Pak wat gehakt ter grootte van een grote walnoot en leg die in het midden van het plakje. Rol het deeg erom heen en knijp de zijkanten samen. Met een vorkje kun je ze eventueel nog iets strakker vastmaken. Leg de broodjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat wat ruimte tussen de saucijzenbroodjes
Lauwwarm het lekkerst
Klop een eitje los en met een kwastje bestrijk je de broodjes. Over de bovenkant nog wat sesamzaadjes (ongeroosterd) sprenkelen en ze kunnen de oven in. Ongeveer 20-25 minuten op 180C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen, lauwwarm zijn ze het lekkerst.
Heerlijk bij de borrel, als lunchhapje en zelfs (koud) in de lunchtrommel.
Gepubliceerd op 12 februari 2014