Smulpaapje kookt oosterse mini saucijzenbroodjes



Af en toe zondigen. Het moet kunnen wat ons betreft. Maar zondig dan wel met zelfgemaakte snacks, zodat je weet wat je eet. Deze saucijzenbroodjes maakten we in mini uitvoering, zodat het zondigen ook mini is. Dat eet toch een stuk lekkerder. We maakten een oosterse variant op de traditionele saucijzenbroodjes

Oosterse saucijzenbroodjes (20 stuks)

400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 flinke eetlepels Hoisinsaus (toko)
1-2 el Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei, losgeklopt
Bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180C

De basis van saucijzenbroodjes

Meng het gehakt met de lenteuitjes en Hoisinsaus. Doe er eerst een eetlepel paneermeel bij en voel met je handen de structuur van het gehakt. Het moet zacht zijn, maar niet te nat. Doe er nog wat paneermeel bij als je dat nodig vindt.

Zo makkelijk is het

Snijd de bladerdeegplakjes door de helft. Pak wat gehakt ter grootte van een grote walnoot en leg die in het midden van het plakje. Rol het deeg erom heen en knijp de zijkanten samen. Met een vorkje kun je ze eventueel nog iets strakker vastmaken. Leg de broodjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat wat ruimte tussen de saucijzenbroodjes

Lauwwarm het lekkerst

Klop een eitje los en met een kwastje bestrijk je de broodjes. Over de bovenkant nog wat sesamzaadjes  (ongeroosterd) sprenkelen en ze kunnen de oven in. Ongeveer 20-25 minuten op 180C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen, lauwwarm zijn ze het lekkerst.

Heerlijk bij de borrel, als lunchhapje en zelfs (koud) in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 12 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!