Smulpaapje kookt oosterse mini saucijzenbroodjes



Af en toe zondigen. Het moet kunnen wat ons betreft. Maar zondig dan wel met zelfgemaakte snacks, zodat je weet wat je eet. Deze saucijzenbroodjes maakten we in mini uitvoering, zodat het zondigen ook mini is. Dat eet toch een stuk lekkerder. We maakten een oosterse variant op de traditionele saucijzenbroodjes

Oosterse saucijzenbroodjes (20 stuks)

400g half om half gehakt (biologisch)
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 flinke eetlepels Hoisinsaus (toko)
1-2 el Panko broodkruimels
Sesamzaadjes
Pakje diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei, losgeklopt
Bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180C

De basis van saucijzenbroodjes

Meng het gehakt met de lenteuitjes en Hoisinsaus. Doe er eerst een eetlepel paneermeel bij en voel met je handen de structuur van het gehakt. Het moet zacht zijn, maar niet te nat. Doe er nog wat paneermeel bij als je dat nodig vindt.

Zo makkelijk is het

Snijd de bladerdeegplakjes door de helft. Pak wat gehakt ter grootte van een grote walnoot en leg die in het midden van het plakje. Rol het deeg erom heen en knijp de zijkanten samen. Met een vorkje kun je ze eventueel nog iets strakker vastmaken. Leg de broodjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat wat ruimte tussen de saucijzenbroodjes

Lauwwarm het lekkerst

Klop een eitje los en met een kwastje bestrijk je de broodjes. Over de bovenkant nog wat sesamzaadjes  (ongeroosterd) sprenkelen en ze kunnen de oven in. Ongeveer 20-25 minuten op 180C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen, lauwwarm zijn ze het lekkerst.

Heerlijk bij de borrel, als lunchhapje en zelfs (koud) in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 12 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.