Smulpaapje kookt suikervrije havermoutkoekjes



Snoepen zonder schuldgevoel. Altijd fijn als er kinderen mee snoepen. En eigenlijk ook beter voor jezelf. Aan deze koekjes is geen suiker te pas gekomen, de zoetheid krijgen ze van de bananen. Dit zijn dus koekjes die je prima mee naar school kunt geven.

En stiekem vind ik ze zelf eigenlijk ook heel erg lekker bij een grote kop thee. Snoepen maar!

Voor ongeveer 20 koekjes

110g havermoutvlokken
110g rozijntjes
2 bananen, geprakt
1 groot ei
2 el ahornsiroop
½ tl kaneel
275g speltrijzend bakmeel

Optioneel: walnoten, fijngehakt

Bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180C.

Zelfgemaakte koekjes in nog geen half uur

In een grote kom meng je alle ingrediënten tot ze goed door de havermout zijn opgenomen en je een kleverige massa krijgt. Maak je handen nat en neem een balletje deeg ter grootte van een golfbal. Plet het balletje tussen je handen en leg op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is. Probeer zo veel mogelijk koekjes van gelijke grootte te maken.

Vers het lekkerst

Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze iets verkleurd zijn. Deze koekjes worden niet knapperig, maar blijven een beetje ‘chewy’. Laat ze afkoelen en als je ze toch nog iets zoeter wilt bestrooi ze dan met wat poedersuiker. Maar ze hebben het eigenlijk niet nodig.

Gepubliceerd op 14 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.