Smulpaapje kookt suikervrije havermoutkoekjes
Snoepen zonder schuldgevoel. Altijd fijn als er kinderen mee snoepen. En eigenlijk ook beter voor jezelf. Aan deze koekjes is geen suiker te pas gekomen, de zoetheid krijgen ze van de bananen. Dit zijn dus koekjes die je prima mee naar school kunt geven.
En stiekem vind ik ze zelf eigenlijk ook heel erg lekker bij een grote kop thee. Snoepen maar!
Voor ongeveer 20 koekjes
110g havermoutvlokken
110g rozijntjes
2 bananen, geprakt
1 groot ei
2 el ahornsiroop
½ tl kaneel
275g speltrijzend bakmeel
Optioneel: walnoten, fijngehakt
Bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180C.
Zelfgemaakte koekjes in nog geen half uur
In een grote kom meng je alle ingrediënten tot ze goed door de havermout zijn opgenomen en je een kleverige massa krijgt. Maak je handen nat en neem een balletje deeg ter grootte van een golfbal. Plet het balletje tussen je handen en leg op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is. Probeer zo veel mogelijk koekjes van gelijke grootte te maken.
Vers het lekkerst
Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze iets verkleurd zijn. Deze koekjes worden niet knapperig, maar blijven een beetje ‘chewy’. Laat ze afkoelen en als je ze toch nog iets zoeter wilt bestrooi ze dan met wat poedersuiker. Maar ze hebben het eigenlijk niet nodig.
Gepubliceerd op 14 februari 2014