Smulpaapje weekmenu #51

Volgende week is er een speciale editie, dus voor nu is dit alweer het laatste reguliere Smulpaapje weekmenu van dit jaar. Maar ook zo vlak voor de feestdagen moet er natuurlijk gewoon gegeten worden, dus maak het je makkelijk en laat je inspireren.
We maken in het weekend alvast een lekker stoofgerecht klaar, zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Natuurlijk is er ook een pastaatje voor de makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar er is nog veel meer!
Smulpaapje weekmenu
maandag Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Mals en mild Mexicaans stoofvlees met een zéér verrassend ingrediënt
dinsdag Geroosterde zoete aardappel met spruitjes
Een verrassende, maar oh zo lekkere combinatie die in een half uur op tafel staat.
woensdag Pasta met worstjes in tomatensaus
Voor alle pastamonsters!
donderdag Zoetzure kip met rijst
De afhaalklassieker in een Smulpaapje jasje.
vrijdag Spitskool met noodles
Een razendsnelle roerbak met spitskool en champignons.
weekendtip Vis op Italiaanse wijze met pasta
Haal bij de visboer of op de markt dit weekend verse vis voor dit waanzinnig lekkere visgerecht.
boodschappenlijstje
maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)
dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes,
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie
woensdag
1 stronk broccoli
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 ui
1 teentje knoflook
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
350g pasta, naar keuze
donderdag
30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika
1 gele paprika
½ ui
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen
1el neutrale olie
1 pak witte rijst
150g doperwten
vrijdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover
weekendtip
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti
Gepubliceerd op 13 december 2019