Smulpaapje weekmenu #51



Volgende week is er een speciale editie, dus voor nu is dit alweer het laatste reguliere Smulpaapje weekmenu van dit jaar. Maar ook zo vlak voor de feestdagen moet er natuurlijk gewoon gegeten worden, dus maak het je makkelijk en laat je inspireren.

We maken in het weekend alvast een lekker stoofgerecht klaar, zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Natuurlijk is er ook een pastaatje voor de makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar er is nog veel meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Mals en mild Mexicaans stoofvlees met een zéér verrassend ingrediënt

dinsdag                Geroosterde zoete aardappel met spruitjes
Een verrassende, maar oh zo lekkere combinatie die in een half uur op tafel staat.

woensdag          Pasta met worstjes in tomatensaus
Voor alle pastamonsters!

donderdag         Zoetzure kip met rijst
De afhaalklassieker in een Smulpaapje jasje.

vrijdag                  Spitskool met noodles
Een razendsnelle roerbak met spitskool en champignons.

weekendtip       Vis op Italiaanse wijze met pasta
Haal bij de visboer of op de markt dit weekend verse vis voor dit waanzinnig lekkere visgerecht.

boodschappenlijstje

maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes,
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

woensdag
1 stronk broccoli
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 ui
1 teentje knoflook
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
350g pasta, naar keuze

donderdag
30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika
1 gele paprika
½ ui
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen
1el neutrale olie
1 pak witte rijst
150g doperwten

vrijdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover

weekendtip
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti

 

Gepubliceerd op 13 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.