Smulpaapje weekmenu #51



Volgende week is er een speciale editie, dus voor nu is dit alweer het laatste reguliere Smulpaapje weekmenu van dit jaar. Maar ook zo vlak voor de feestdagen moet er natuurlijk gewoon gegeten worden, dus maak het je makkelijk en laat je inspireren.

We maken in het weekend alvast een lekker stoofgerecht klaar, zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Natuurlijk is er ook een pastaatje voor de makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar er is nog veel meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Mals en mild Mexicaans stoofvlees met een zéér verrassend ingrediënt

dinsdag                Geroosterde zoete aardappel met spruitjes
Een verrassende, maar oh zo lekkere combinatie die in een half uur op tafel staat.

woensdag          Pasta met worstjes in tomatensaus
Voor alle pastamonsters!

donderdag         Zoetzure kip met rijst
De afhaalklassieker in een Smulpaapje jasje.

vrijdag                  Spitskool met noodles
Een razendsnelle roerbak met spitskool en champignons.

weekendtip       Vis op Italiaanse wijze met pasta
Haal bij de visboer of op de markt dit weekend verse vis voor dit waanzinnig lekkere visgerecht.

boodschappenlijstje

maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes,
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

woensdag
1 stronk broccoli
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 ui
1 teentje knoflook
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
350g pasta, naar keuze

donderdag
30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika
1 gele paprika
½ ui
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen
1el neutrale olie
1 pak witte rijst
150g doperwten

vrijdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover

weekendtip
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti

 

Gepubliceerd op 13 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus