Smulpaapje weekmenu #51



Volgende week is er een speciale editie, dus voor nu is dit alweer het laatste reguliere Smulpaapje weekmenu van dit jaar. Maar ook zo vlak voor de feestdagen moet er natuurlijk gewoon gegeten worden, dus maak het je makkelijk en laat je inspireren.

We maken in het weekend alvast een lekker stoofgerecht klaar, zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Natuurlijk is er ook een pastaatje voor de makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar er is nog veel meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Mals en mild Mexicaans stoofvlees met een zéér verrassend ingrediënt

dinsdag                Geroosterde zoete aardappel met spruitjes
Een verrassende, maar oh zo lekkere combinatie die in een half uur op tafel staat.

woensdag          Pasta met worstjes in tomatensaus
Voor alle pastamonsters!

donderdag         Zoetzure kip met rijst
De afhaalklassieker in een Smulpaapje jasje.

vrijdag                  Spitskool met noodles
Een razendsnelle roerbak met spitskool en champignons.

weekendtip       Vis op Italiaanse wijze met pasta
Haal bij de visboer of op de markt dit weekend verse vis voor dit waanzinnig lekkere visgerecht.

boodschappenlijstje

maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes,
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

woensdag
1 stronk broccoli
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 ui
1 teentje knoflook
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
350g pasta, naar keuze

donderdag
30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika
1 gele paprika
½ ui
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen
1el neutrale olie
1 pak witte rijst
150g doperwten

vrijdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover

weekendtip
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti

 

Gepubliceerd op 13 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...