Smulpaapje kookt! – Pasta met worstjes in tomatensaus



Een bijna boers pastagerecht lijkt het, door het gebruik van worst in plaats van kip of gehakt. Maar wat is het een heerlijke pasta met volle smaken en bomvol groente.

Gebruik de lekkerste tomaten uit blik die je kunt krijgen, het maakt voor de smaak écht uit!

Voor 4 ruime porties

1 stronk broccoli, in roosjes
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH) *)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten (o.a bij AH of Foodelicious)
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
zout en peper
Pasta, naar keuze

Snelle pastaschotel

Kook de pasta (genoeg voor 4 personen) al dente gaar. Kook de broccoli in ruim gezouten water in 5 minuten net beetgaar. De worstjes bak je in een hete koekenpan in 10 minuten, om en om, goudbruin en gaar. Tegelijkertijd fruit je de ui en knoflook in de olie zachtjes een minuut of 5 aan. Dan de diepvriesgroente erbij en mee warmen. Blik gepelde tomaten erbij, als ook de kruiden en op medium vuur even goed warm laten worden. De tomaten plet je een beetje, zodat ze in de saus komen.

Pasta met bite

Giet de pasta en broccoli af en doe die bij de groente. Warm alles samen door en snijd in de tussentijd de worstjes in plakjes. Die mogen er nu ook bij. Serveer, met royaal Parmezaanse kaas erover gestrooid.

*) Uiteraard kun je ook verse wokgroente gebruiken, maar dit ligt bij ons standaard in de vriezer voor noodgevallen

 

Gepubliceerd op 9 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.