Zoetzure kip met rijst



De afhaalklassieker van de Chinees, maar dan in een zelfgemaakt jasje. Met die typische smaken die zo lekker zijn. Nét zo snel gemaakt als in de auto stappen om het af te halen.

En het zal je niet verbazen dat het zo veel lekkerder en makkelijker is om zelf te maken. Probeer maar eens!

zoetzurekip

Voor vier personen

Voor de saus

30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
¼ tl zout
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (á 227g)
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
½ ui, in stukjes
½ el honing
1el maïzena

500g kippendijen, in dunne reepjes
1el neutrale olie
witte rijst
150g doperwten

Zoet zure kip

Begin met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de laatste 2 minuten de doperwten mee. Giet af en houdt warm in de pan.

Fast food Smulpaapje stijl

Bak de kip in een hete pan met wat olie op hoog vuur in de tussentijd in 10 minuten goudbruin en gaar. Voor de saus meng je de suiker, ketchup, soja, zout, ananassap en mango azijn. Bak de paprika en ui in de laatste 5 minuten met de kip mee. Breng daarna op smaak met honing en verwarm de ananasstukjes mee. Wil je een wat dikkere saus, bindt ‘dan met een eetlepel maïzena.

Serveren

Serveer de zoet zure kip met de rijst en doperwtjes en lekker wat van de saus. Heerlijk met wat kroepoek erbij. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.