Smulpaapje weekmenu #50
We gaan alweer richting het einde van het jaar en het einde van de cyclus weekmenu’s op Smulpaapje. Het blijft mooi om te zien dat die iedere week voor zoveel gezinnen inspiratie bieden voor wat er op tafel komt.
In dit weekmenu een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, een verrassende pasta, een Hollandse klassieker in een nieuw jasje en nog véél meer!
Smulpaapje weekmenu
maandag Ovenschotel met rode kool, appel & puree
Als je ‘m zondag alvast voorbereidt zit je vandaag lekker én snel aan tafel.
dinsdag Pasta met pulled chicken
Dat is weer eens andere pasta 😉
woensdag Spruitjes met rijst
Een winters weekmenu zonder spruitjes is niet echt een Smulpaapje weekmenu hé?
donderdag Paddenstoelenragout
Zo’n gerecht waarvan ik écht hoop dat je het een keertje thuis maakt.
vrijdag Karbonade met mosterdsaus & puree
Een Hollandse klassieker in een nieuw jasje.
weekendtip Bitterkoekjescake
Dit is zó’n lekkere cake dat ik ‘m volgens mij ook zelf nog maar een keer ga bakken dit weekend
boodschappenlijstje
maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter
300g rode kool
1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter
dinsdag
4 (scharrel) kippendijen
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
500 gr broccoli
woensdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes
donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
Erbij: rijst naar keuze
vrijdag (recept voor 2 volwassenen)
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui
2 appels, zoals Elstar
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom
1kg kruimige aardappels voor puree
groente naar keuze erbij
weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract
Gepubliceerd op 6 december 2019