Smulpaapje weekmenu #50



We gaan alweer richting het einde van het jaar en het einde van de cyclus weekmenu’s op Smulpaapje. Het blijft mooi om te zien dat die iedere week voor zoveel gezinnen inspiratie bieden voor wat er op tafel komt.

In dit weekmenu een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, een verrassende pasta, een Hollandse klassieker in een nieuw jasje en nog véél meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Ovenschotel met rode kool, appel & puree
Als je ‘m zondag alvast voorbereidt zit je vandaag lekker én snel aan tafel.

dinsdag                Pasta met pulled chicken
Dat is weer eens andere pasta 😉

woensdag          Spruitjes met rijst 
Een winters weekmenu zonder spruitjes is niet echt een Smulpaapje weekmenu hé?

donderdag         Paddenstoelenragout
Zo’n gerecht waarvan ik écht hoop dat je het een keertje thuis maakt.

vrijdag                  Karbonade met mosterdsaus & puree
Een Hollandse klassieker in een nieuw jasje.

weekendtip       Bitterkoekjescake
Dit is zó’n lekkere cake dat ik ‘m volgens mij ook zelf nog maar een keer ga bakken dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter
300g rode kool
1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
500 gr broccoli

woensdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
Erbij: rijst naar keuze 

vrijdag (recept voor 2 volwassenen)
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui
2  appels, zoals Elstar
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom
1kg kruimige aardappels voor puree
groente naar keuze erbij

weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract

 

Gepubliceerd op 6 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus