Smulpaapje weekmenu #50



We gaan alweer richting het einde van het jaar en het einde van de cyclus weekmenu’s op Smulpaapje. Het blijft mooi om te zien dat die iedere week voor zoveel gezinnen inspiratie bieden voor wat er op tafel komt.

In dit weekmenu een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, een verrassende pasta, een Hollandse klassieker in een nieuw jasje en nog véél meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Ovenschotel met rode kool, appel & puree
Als je ‘m zondag alvast voorbereidt zit je vandaag lekker én snel aan tafel.

dinsdag                Pasta met pulled chicken
Dat is weer eens andere pasta 😉

woensdag          Spruitjes met rijst 
Een winters weekmenu zonder spruitjes is niet echt een Smulpaapje weekmenu hé?

donderdag         Paddenstoelenragout
Zo’n gerecht waarvan ik écht hoop dat je het een keertje thuis maakt.

vrijdag                  Karbonade met mosterdsaus & puree
Een Hollandse klassieker in een nieuw jasje.

weekendtip       Bitterkoekjescake
Dit is zó’n lekkere cake dat ik ‘m volgens mij ook zelf nog maar een keer ga bakken dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter
300g rode kool
1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
500 gr broccoli

woensdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
Erbij: rijst naar keuze 

vrijdag (recept voor 2 volwassenen)
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui
2  appels, zoals Elstar
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom
1kg kruimige aardappels voor puree
groente naar keuze erbij

weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract

 

Gepubliceerd op 6 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...