Smulpaapje weekmenu #50



We gaan alweer richting het einde van het jaar en het einde van de cyclus weekmenu’s op Smulpaapje. Het blijft mooi om te zien dat die iedere week voor zoveel gezinnen inspiratie bieden voor wat er op tafel komt.

In dit weekmenu een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, een verrassende pasta, een Hollandse klassieker in een nieuw jasje en nog véél meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Ovenschotel met rode kool, appel & puree
Als je ‘m zondag alvast voorbereidt zit je vandaag lekker én snel aan tafel.

dinsdag                Pasta met pulled chicken
Dat is weer eens andere pasta 😉

woensdag          Spruitjes met rijst 
Een winters weekmenu zonder spruitjes is niet echt een Smulpaapje weekmenu hé?

donderdag         Paddenstoelenragout
Zo’n gerecht waarvan ik écht hoop dat je het een keertje thuis maakt.

vrijdag                  Karbonade met mosterdsaus & puree
Een Hollandse klassieker in een nieuw jasje.

weekendtip       Bitterkoekjescake
Dit is zó’n lekkere cake dat ik ‘m volgens mij ook zelf nog maar een keer ga bakken dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappel
scheut melk, klontje boter
300g rode kool
1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
1-2 el verse platte peterselie, fijngehakt
500 gr broccoli

woensdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
Erbij: rijst naar keuze 

vrijdag (recept voor 2 volwassenen)
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui
2  appels, zoals Elstar
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom
1kg kruimige aardappels voor puree
groente naar keuze erbij

weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract

 

Gepubliceerd op 6 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.