Karbonade met mosterdsaus



Soms is er maar een klein beetje nodig om van een gewoon stukje vlees een feestje op je bord te maken. Dit recept ontstond toen we afgelopen herfstvakantie in Engeland op vakantie waren, in een streek waar prachtige ciders vandaan komen.

Maar ook als er kinderen mee eten kun je van dit sausje iets heel erg lekkers maken. Probeer maar!

Voor 2 volwassenen

2 ribkarbonades (biologisch)
zout & peper
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar, in partjes
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Karbonades met ui en appel

Kruid de karbonades met zout en peper. Bak de karbonades in een hete pan met een beetje olie, om en om, 2-3 minuten goudbruin (maar nog niet gaar) aan. Haal  uit de pan en zet ze even apart. Bak de ui en Elstars in de resterende olie ook 2-3 minuten. Dan gaan de karbonades terug in de pan. Voeg de salie toe, als ook de cider (of appelsap) en met de deksel op de pan laat je alles op een halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.. De laatste 5 minuten haal je de deksel van de pan.

Mosterdsaus bij je vlees

De mosterd en room gaan als laatste erbij, roer alles goed door en laat zonder deksel nog 2-3 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Proef, wil je nog wat mosterd erbij of toch nog wat zout of peper, dat kan nu. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree en rode kool.

Kinderen eten mee

Als er kinderen mee eten kun je de cider door appelsap vervangen. Gebruik dan liefst biologische, troebele appelsap die niet van concentraat gemaakt is. Dan is het sap minder zoet en dus lekkerder. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn en hoeveel kinderen mee eten pas je de hoeveelheid van het recept aan. Voor 2 kinderen is één karbonade met saus vaak meer dan voldoende.

Gepubliceerd op 6 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!