Karbonade met mosterdsaus



Soms is er maar een klein beetje nodig om van een gewoon stukje vlees een feestje op je bord te maken. Dit recept ontstond toen we afgelopen herfstvakantie in Engeland op vakantie waren, in een streek waar prachtige ciders vandaan komen.

Maar ook als er kinderen mee eten kun je van dit sausje iets heel erg lekkers maken. Probeer maar!

Voor 2 volwassenen

2 ribkarbonades (biologisch)
zout & peper
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar, in partjes
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Karbonades met ui en appel

Kruid de karbonades met zout en peper. Bak de karbonades in een hete pan met een beetje olie, om en om, 2-3 minuten goudbruin (maar nog niet gaar) aan. Haal  uit de pan en zet ze even apart. Bak de ui en Elstars in de resterende olie ook 2-3 minuten. Dan gaan de karbonades terug in de pan. Voeg de salie toe, als ook de cider (of appelsap) en met de deksel op de pan laat je alles op een halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.. De laatste 5 minuten haal je de deksel van de pan.

Mosterdsaus bij je vlees

De mosterd en room gaan als laatste erbij, roer alles goed door en laat zonder deksel nog 2-3 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Proef, wil je nog wat mosterd erbij of toch nog wat zout of peper, dat kan nu. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree en rode kool.

Kinderen eten mee

Als er kinderen mee eten kun je de cider door appelsap vervangen. Gebruik dan liefst biologische, troebele appelsap die niet van concentraat gemaakt is. Dan is het sap minder zoet en dus lekkerder. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn en hoeveel kinderen mee eten pas je de hoeveelheid van het recept aan. Voor 2 kinderen is één karbonade met saus vaak meer dan voldoende.

Gepubliceerd op 6 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.