Karbonade met mosterdsaus



Soms is er maar een klein beetje nodig om van een gewoon stukje vlees een feestje op je bord te maken. Dit recept ontstond toen we afgelopen herfstvakantie in Engeland op vakantie waren, in een streek waar prachtige ciders vandaan komen.

Maar ook als er kinderen mee eten kun je van dit sausje iets heel erg lekkers maken. Probeer maar!

Voor 2 volwassenen

2 ribkarbonades (biologisch)
zout & peper
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar, in partjes
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Karbonades met ui en appel

Kruid de karbonades met zout en peper. Bak de karbonades in een hete pan met een beetje olie, om en om, 2-3 minuten goudbruin (maar nog niet gaar) aan. Haal  uit de pan en zet ze even apart. Bak de ui en Elstars in de resterende olie ook 2-3 minuten. Dan gaan de karbonades terug in de pan. Voeg de salie toe, als ook de cider (of appelsap) en met de deksel op de pan laat je alles op een halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.. De laatste 5 minuten haal je de deksel van de pan.

Mosterdsaus bij je vlees

De mosterd en room gaan als laatste erbij, roer alles goed door en laat zonder deksel nog 2-3 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Proef, wil je nog wat mosterd erbij of toch nog wat zout of peper, dat kan nu. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree en rode kool.

Kinderen eten mee

Als er kinderen mee eten kun je de cider door appelsap vervangen. Gebruik dan liefst biologische, troebele appelsap die niet van concentraat gemaakt is. Dan is het sap minder zoet en dus lekkerder. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn en hoeveel kinderen mee eten pas je de hoeveelheid van het recept aan. Voor 2 kinderen is één karbonade met saus vaak meer dan voldoende.

Gepubliceerd op 6 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.