Karbonade met mosterdsaus



Soms is er maar een klein beetje nodig om van een gewoon stukje vlees een feestje op je bord te maken. Dit recept ontstond toen we afgelopen herfstvakantie in Engeland op vakantie waren, in een streek waar prachtige ciders vandaan komen.

Maar ook als er kinderen mee eten kun je van dit sausje iets heel erg lekkers maken. Probeer maar!

Voor 2 volwassenen

2 ribkarbonades (biologisch)
zout & peper
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar, in partjes
2el olie
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Karbonades met ui en appel

Kruid de karbonades met zout en peper. Bak de karbonades in een hete pan met een beetje olie, om en om, 2-3 minuten goudbruin (maar nog niet gaar) aan. Haal  uit de pan en zet ze even apart. Bak de ui en Elstars in de resterende olie ook 2-3 minuten. Dan gaan de karbonades terug in de pan. Voeg de salie toe, als ook de cider (of appelsap) en met de deksel op de pan laat je alles op een halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.. De laatste 5 minuten haal je de deksel van de pan.

Mosterdsaus bij je vlees

De mosterd en room gaan als laatste erbij, roer alles goed door en laat zonder deksel nog 2-3 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Proef, wil je nog wat mosterd erbij of toch nog wat zout of peper, dat kan nu. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree en rode kool.

Kinderen eten mee

Als er kinderen mee eten kun je de cider door appelsap vervangen. Gebruik dan liefst biologische, troebele appelsap die niet van concentraat gemaakt is. Dan is het sap minder zoet en dus lekkerder. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn en hoeveel kinderen mee eten pas je de hoeveelheid van het recept aan. Voor 2 kinderen is één karbonade met saus vaak meer dan voldoende.

Gepubliceerd op 6 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!