Smulpaapje weekmenu #5



Winterse kost, daar heb ik deze week behoefte aan. Stamppotjes, goedgevulde soepen. Makkelijke maar voedzame maaltijden, die bij voorkeur snel op tafel staan. Het zit dan ook allemaal in dit Smulpaapje weekmenu.

Kies jouw favorieten, kopieer de ingrediënten van het boodschappenlijstje en je bent er al bijna. Zo makkelijk kan koken voor je gezin zijn. Fijne week!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Zuurkool met worstjes uit de oven
Maak alvast klaar in het weekend, dan begint je week makkelijk én lekker!

Dinsdag              Rijstsalade met biefstukpuntjes
In een kwartier aan tafel? Ja hoor, dat kan vandaag!

Woensdag         Mexicaanse maaltijdsoep met kip
Een goedgevulde maaltijdsoep met een Mexicaanse twist. Smullen geblazen! Restjes doen het ook top als (meeneem)lunch thuis of op je werk

Donderdag        Roerbak met rijst & boontjes
Laat die pakjes & zakjes maar zitten, deze roerbakschotel maak je super makkelijk zelf.

Vrijdag                Stamppot rode bietjes
Koken uit de voorraadkast, niet alleen makkelijk maar ook fijn voor je portemonnee.

Weekendtip      Appelkaneelwafels
Het is weekend, tijd voor een verwenontbijtje!

Boodschappenlijstje

Maandag
1kg kruimige aardappels
scheutje melk
scheutje olijfolie
nootmuskaat
500g zuurkool
2-3el creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
2-3tl appelstroop
50g Panko
100g gratineerkaas

Dinsdag
200g zilvervliesrijst
200g geroosterde paprika (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven)
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
1 limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout
versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes 

Woensdag
500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus

Donderdag
100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen
½ rode ui
2 tenen knoflook
500g sperziebonen
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst

Vrijdag
1 pot bietjes (à 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk & 30g boter
zout, witte peper en ½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse  bieslook

Weekendtip
250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars)
2 eieren,
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

 

Gepubliceerd op 24 januari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.