Mexicaanse chowder met kip & mais



Een chowder is een soep waar ook melk of room aan wordt toegevoegd, waardoor hij lekker romig is. Deze chowder zit bomvol met nog meer lekkers, zoals bonen, mais en kip.

Een goedgevulde maaltijdsoep dus, met een Mexicaans tintje. Vul aan met een kom nacho’s, wat avocado en zure room en je hebt een volwaardige maaltijd.

Mexicaanse chowder Smulpaapje

Voor 6 personen

500g kippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 ui, gesnipperd
2el neutrale olie
500g prei, in ringen
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (á 300g)
1 blikje mais (á 150g)
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus (meer mag natuurlijk altijd)
zout en peper

Voor erbij: nacho’s, zure room, avocado (of maak guacamole)

Mexicaanse maaltijdsoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten aan en voeg dan de prei toe, die je even mee omschept. Voeg de (hele) kippendijen toe, als ook de bouillon, de 2 grote blikken mais en de bonen, bestrooi met de kruiden en breng alles aan de kook.

Romige chowder met mais en kip

Laat de soep 30 minuten op zacht vuur pruttelen en haal dan de kip eruit. Met een staafmixer pureer je de soep half, dus niet glad!, zodat je nog wat textuur overhoudt. Snijd de gare kip in dunne reepjes en doe die, samen met het uitgelekte, kleine blikje mais, terug in de soep en doe de melk/room erbij. Laat nog even goed warm worden. Roer er dan de geraspte kaas door en breng verder op smaak met srirachi saus. Serveer de soep met de nacho’s.
 

Gepubliceerd op 4 oktober 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!