Mexicaanse chowder met kip & mais



Een chowder is een soep waar ook melk of room aan wordt toegevoegd, waardoor hij lekker romig is. Deze chowder zit bomvol met nog meer lekkers, zoals bonen, mais en kip.

Een goedgevulde maaltijdsoep dus, met een Mexicaans tintje. Vul aan met een kom nacho’s, wat avocado en zure room en je hebt een volwaardige maaltijd.

Mexicaanse chowder Smulpaapje

Voor 6 personen

500g kippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 ui, gesnipperd
2el neutrale olie
500g prei, in ringen
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (á 300g)
1 blikje mais (á 150g)
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus (meer mag natuurlijk altijd)
zout en peper

Voor erbij: nacho’s, zure room, avocado (of maak guacamole)

Mexicaanse maaltijdsoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten aan en voeg dan de prei toe, die je even mee omschept. Voeg de (hele) kippendijen toe, als ook de bouillon, de 2 grote blikken mais en de bonen, bestrooi met de kruiden en breng alles aan de kook.

Romige chowder met mais en kip

Laat de soep 30 minuten op zacht vuur pruttelen en haal dan de kip eruit. Met een staafmixer pureer je de soep half, dus niet glad!, zodat je nog wat textuur overhoudt. Snijd de gare kip in dunne reepjes en doe die, samen met het uitgelekte, kleine blikje mais, terug in de soep en doe de melk/room erbij. Laat nog even goed warm worden. Roer er dan de geraspte kaas door en breng verder op smaak met srirachi saus. Serveer de soep met de nacho’s.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.