Smulpaapje weekmenu #45



Heb je geen zin om te moeten bedenken wat je komende week voor je gezin gaat koken? Dan help ik je deze week ook gewoon weer. Met goed voor te bereiden gerechten, zodat je week lekker soepel begint. Maar natuurlijk ook weer heel veel makkelijke, doordeweekse gerechten die lekker snel op tafel staan.

Nog meer gemak en het Smulpaapje weekmenu iedere vrijdag in je mailbox? Dat kan ook, service van de zaak. Je schrijft je hier heel eenvoudig in. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaans stoofvlees met bonen
Maak in het weekend alvast klaar en geniet begin van je week van dit bijzondere stoofpotje

dinsdag                Hartige taart met spinazie
Een verrassend lekkere hartige taart met heel veel verschillende soorten groente.

woensdag          Groene pasta
Er is níks Italiaans aan, behalve dat ‘ie verrukkelijk is 😉

donderdag         Spruitjes met rijst
Voor wat variatie met spruitjes kan ik je dit rijstrecept bijzonder aanbevelen!

vrijdag                  Kipshoarma
Maar dit keer maak je ‘m heel lekker zelf. Je wilt nooit meer anders!

weekendtip       Bitterkoekjescake
Gewoon, omdat ‘ie schandalig lekker is!

boodschappenlijstje

maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

dinsdag
1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten
125g hamreepjes
1 venkel
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

woensdag
350g pasta, naar keuze
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes
voor de walnotenpesto
100g walnoten
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 citroen

donderdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

vrijdag
600g kippendijen
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen 
4 Libanese flatbreads, maar pita’s kan ook
4 volle eetlepels Griekse yoghurt
4 tomaten
4 snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
2el verse munt

weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract

 

Gepubliceerd op 1 november 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.