Hartige taart met spinazie & asperges



In de la van de koelkast lag nog een rol bladerdeeg en heel veel groente die nodig op moesten. Het perfecte moment om een hartige taart te maken en al die restjes op een lekkere manier op te maken.

Dochterlief at in d’r eentje bijna een derde van de hartige taart op (groeispurt anyone?!). Zowel warm, als koud is het een aanrader!

Hartige taart spinazie_asperges Smulpaapje

Voor een hartige taart (3-4 personen)

1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten, in kwarten (zonder zaadlijst)
125g hamreepjes
1 venkel, geschaafd
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
versgemalen zwarte peper
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

verder nodig: grillpan – bakplaat – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Snelle hartige taart

Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en leg met onderliggend papier op de bakplaat. Snijd een centimeter van de kant rondom een rand (niet helemaal doorsnijden!) en de binnenkant ervan prik je met een vork in. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er daarna uit en duw de binnenkant (als die toch omhoog is gekomen) met een spatel terug naar beneden.

Gegrilde asperges

Grill op een hete grillpan de asperges rondom aan (geen olie gebruiken!). Geen grillpan? Het kan ook in een gewone hete koekenpan, dan krijg je alleen geen grilstrepen. Of kook ze kort in kokend, gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Doe tegelijkertijd de spinazie in een zeef en overgiet die met kokend water, zodat de spinazie slinkt. Laat even afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng de spinazie met de boursin en spreid dit uit over de bodem van de hartige taart.

Hartige taart spinazie voor Smupaapje

Groente op je hartige taart

Met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) schaaf je de venkel (topjes en kont er eerst afsnijden) Leg dit op de spinazie. Daarover gaan de gegrilde asperges en ertussen leg je de partjes tomaat en mozzarella (die je gewoon met je handen in stukken scheurt). Tot slot de hamreepjes erover verdelen en de bakplaat nog even een kwartiertje terug in de oven zetten.

Hartige taart met spinazie & asperges

Om te serveren sprenkel je er nog wat basilicumolie over en bestrooi je alles met geroosterde en gehakte hazelnoten. Als je er van houdt vond ik het lekker om er nog wat rucola en wat extra olie over te doen. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!