Hartige taart met spinazie & asperges



In de la van de koelkast lag nog een rol bladerdeeg en heel veel groente die nodig op moesten. Het perfecte moment om een hartige taart te maken en al die restjes op een lekkere manier op te maken.

Dochterlief at in d’r eentje bijna een derde van de hartige taart op (groeispurt anyone?!). Zowel warm, als koud is het een aanrader!

Hartige taart spinazie_asperges Smulpaapje

Voor een hartige taart (3-4 personen)

1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten, in kwarten (zonder zaadlijst)
125g hamreepjes
1 venkel, geschaafd
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
versgemalen zwarte peper
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

verder nodig: grillpan – bakplaat – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Snelle hartige taart

Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en leg met onderliggend papier op de bakplaat. Snijd een centimeter van de kant rondom een rand (niet helemaal doorsnijden!) en de binnenkant ervan prik je met een vork in. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er daarna uit en duw de binnenkant (als die toch omhoog is gekomen) met een spatel terug naar beneden.

Gegrilde asperges

Grill op een hete grillpan de asperges rondom aan (geen olie gebruiken!). Geen grillpan? Het kan ook in een gewone hete koekenpan, dan krijg je alleen geen grilstrepen. Of kook ze kort in kokend, gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Doe tegelijkertijd de spinazie in een zeef en overgiet die met kokend water, zodat de spinazie slinkt. Laat even afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng de spinazie met de boursin en spreid dit uit over de bodem van de hartige taart.

Hartige taart spinazie voor Smupaapje

Groente op je hartige taart

Met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) schaaf je de venkel (topjes en kont er eerst afsnijden) Leg dit op de spinazie. Daarover gaan de gegrilde asperges en ertussen leg je de partjes tomaat en mozzarella (die je gewoon met je handen in stukken scheurt). Tot slot de hamreepjes erover verdelen en de bakplaat nog even een kwartiertje terug in de oven zetten.

Hartige taart met spinazie & asperges

Om te serveren sprenkel je er nog wat basilicumolie over en bestrooi je alles met geroosterde en gehakte hazelnoten. Als je er van houdt vond ik het lekker om er nog wat rucola en wat extra olie over te doen. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.