Hartige taart met spinazie & asperges



In de la van de koelkast lag nog een rol bladerdeeg en heel veel groente die nodig op moesten. Het perfecte moment om een hartige taart te maken en al die restjes op een lekkere manier op te maken.

Dochterlief at in d’r eentje bijna een derde van de hartige taart op (groeispurt anyone?!). Zowel warm, als koud is het een aanrader!

Hartige taart spinazie_asperges Smulpaapje

Voor een hartige taart (3-4 personen)

1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten, in kwarten (zonder zaadlijst)
125g hamreepjes
1 venkel, geschaafd
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
versgemalen zwarte peper
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

verder nodig: grillpan – bakplaat – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Snelle hartige taart

Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en leg met onderliggend papier op de bakplaat. Snijd een centimeter van de kant rondom een rand (niet helemaal doorsnijden!) en de binnenkant ervan prik je met een vork in. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er daarna uit en duw de binnenkant (als die toch omhoog is gekomen) met een spatel terug naar beneden.

Gegrilde asperges

Grill op een hete grillpan de asperges rondom aan (geen olie gebruiken!). Geen grillpan? Het kan ook in een gewone hete koekenpan, dan krijg je alleen geen grilstrepen. Of kook ze kort in kokend, gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Doe tegelijkertijd de spinazie in een zeef en overgiet die met kokend water, zodat de spinazie slinkt. Laat even afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng de spinazie met de boursin en spreid dit uit over de bodem van de hartige taart.

Hartige taart spinazie voor Smupaapje

Groente op je hartige taart

Met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) schaaf je de venkel (topjes en kont er eerst afsnijden) Leg dit op de spinazie. Daarover gaan de gegrilde asperges en ertussen leg je de partjes tomaat en mozzarella (die je gewoon met je handen in stukken scheurt). Tot slot de hamreepjes erover verdelen en de bakplaat nog even een kwartiertje terug in de oven zetten.

Hartige taart met spinazie & asperges

Om te serveren sprenkel je er nog wat basilicumolie over en bestrooi je alles met geroosterde en gehakte hazelnoten. Als je er van houdt vond ik het lekker om er nog wat rucola en wat extra olie over te doen. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.