Hartige taart met spinazie & asperges



In de la van de koelkast lag nog een rol bladerdeeg en heel veel groente die nodig op moesten. Het perfecte moment om een hartige taart te maken en al die restjes op een lekkere manier op te maken.

Dochterlief at in d’r eentje bijna een derde van de hartige taart op (groeispurt anyone?!). Zowel warm, als koud is het een aanrader!

Hartige taart spinazie_asperges Smulpaapje

Voor een hartige taart (3-4 personen)

1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten, in kwarten (zonder zaadlijst)
125g hamreepjes
1 venkel, geschaafd
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
versgemalen zwarte peper
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

verder nodig: grillpan – bakplaat – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Snelle hartige taart

Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en leg met onderliggend papier op de bakplaat. Snijd een centimeter van de kant rondom een rand (niet helemaal doorsnijden!) en de binnenkant ervan prik je met een vork in. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er daarna uit en duw de binnenkant (als die toch omhoog is gekomen) met een spatel terug naar beneden.

Gegrilde asperges

Grill op een hete grillpan de asperges rondom aan (geen olie gebruiken!). Geen grillpan? Het kan ook in een gewone hete koekenpan, dan krijg je alleen geen grilstrepen. Of kook ze kort in kokend, gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Doe tegelijkertijd de spinazie in een zeef en overgiet die met kokend water, zodat de spinazie slinkt. Laat even afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng de spinazie met de boursin en spreid dit uit over de bodem van de hartige taart.

Hartige taart spinazie voor Smupaapje

Groente op je hartige taart

Met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) schaaf je de venkel (topjes en kont er eerst afsnijden) Leg dit op de spinazie. Daarover gaan de gegrilde asperges en ertussen leg je de partjes tomaat en mozzarella (die je gewoon met je handen in stukken scheurt). Tot slot de hamreepjes erover verdelen en de bakplaat nog even een kwartiertje terug in de oven zetten.

Hartige taart met spinazie & asperges

Om te serveren sprenkel je er nog wat basilicumolie over en bestrooi je alles met geroosterde en gehakte hazelnoten. Als je er van houdt vond ik het lekker om er nog wat rucola en wat extra olie over te doen. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.