Smulpaapje weekmenu #44



Het blijft een feestje om iedere week een weekmenu voor jullie samen te stellen. Leuk ook om te zien dat het toesturen per mail zo gewaardeerd wordt. Heb je je daar nog niet voor aangemeld, schrijf je dan hier in. Iedere vrijdagochtend heb je dan het weekmenu in je mail!

Deze week staat er weer volop lekkers op het menu. Een heerlijke ovenschotel, die je goed voor kunt bereiden. Een verrassende pasta, maar ook een snelle maaltijdsoep en natuurlijk iets lekkers voor het weekend! Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu

maandag                             Zuurkoolschotel met gehakt
Zo’n fijne ovenschotel die je in het weekend alvast klaarmaakt en vandaag lekker snel van geniet.

dinsdag                                Pasta met pulled chicken
Zacht gestoofd kippenvlees in combinatie met je favoriete pasta. Yum!

woensdag                          Maaltijdsoep met bloemkool & linzen
Koken met restjes bloemkool was nog nooit zo lekker en snel.

donderdag                         Roze burrito’s uit de oven
Of je ze nu vega of met gewoon gehakt maakt, lekker zijn ze hoe dan ook.

vrijdag                                  Quessadilla’s met spinazie
Fastfood, maar dan zoals we het bij Smulpaapje graag maken.

weekendtip                       Carrotcake
Eigenlijk is het gewoon een groentecake, deze decadente carrotcake 😉

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
zout en peper
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
500 gr broccoli
350 gr pasta
Parmezaanse kaas
1-2 el verse platte peterselie

woensdag
2el zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
2cm verse gember
1el milde currypasta
500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
1 blik (à 400g) kokosmelk
150g gedroogde gele splitlinzen
fijngesneden peterselie

donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) of gebruik gewoon gehakt
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

vrijdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets
knoflookpoeder
gerookt paprikapoeder

weekendtip
100g walnoten
2 sinaasappels (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
mespunt zout
140ml zonnebloemolie
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
200g bloem
1tl bakpoeder
300g (geraspte) wortel
150g mascarpone

 

Gepubliceerd op 25 oktober 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.