Smulpaapje weekmenu #44



Het blijft een feestje om iedere week een weekmenu voor jullie samen te stellen. Leuk ook om te zien dat het toesturen per mail zo gewaardeerd wordt. Heb je je daar nog niet voor aangemeld, schrijf je dan hier in. Iedere vrijdagochtend heb je dan het weekmenu in je mail!

Deze week staat er weer volop lekkers op het menu. Een heerlijke ovenschotel, die je goed voor kunt bereiden. Een verrassende pasta, maar ook een snelle maaltijdsoep en natuurlijk iets lekkers voor het weekend! Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu

maandag                             Zuurkoolschotel met gehakt
Zo’n fijne ovenschotel die je in het weekend alvast klaarmaakt en vandaag lekker snel van geniet.

dinsdag                                Pasta met pulled chicken
Zacht gestoofd kippenvlees in combinatie met je favoriete pasta. Yum!

woensdag                          Maaltijdsoep met bloemkool & linzen
Koken met restjes bloemkool was nog nooit zo lekker en snel.

donderdag                         Roze burrito’s uit de oven
Of je ze nu vega of met gewoon gehakt maakt, lekker zijn ze hoe dan ook.

vrijdag                                  Quessadilla’s met spinazie
Fastfood, maar dan zoals we het bij Smulpaapje graag maken.

weekendtip                       Carrotcake
Eigenlijk is het gewoon een groentecake, deze decadente carrotcake 😉

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
zout en peper
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
500 gr broccoli
350 gr pasta
Parmezaanse kaas
1-2 el verse platte peterselie

woensdag
2el zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
2cm verse gember
1el milde currypasta
500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
1 blik (à 400g) kokosmelk
150g gedroogde gele splitlinzen
fijngesneden peterselie

donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) of gebruik gewoon gehakt
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

vrijdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets
knoflookpoeder
gerookt paprikapoeder

weekendtip
100g walnoten
2 sinaasappels (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
mespunt zout
140ml zonnebloemolie
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
200g bloem
1tl bakpoeder
300g (geraspte) wortel
150g mascarpone

 

Gepubliceerd op 25 oktober 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 augustus 2020
focaccia recept
 
Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!