Smulpaapje weekmenu #44



Het blijft een feestje om iedere week een weekmenu voor jullie samen te stellen. Leuk ook om te zien dat het toesturen per mail zo gewaardeerd wordt. Heb je je daar nog niet voor aangemeld, schrijf je dan hier in. Iedere vrijdagochtend heb je dan het weekmenu in je mail!

Deze week staat er weer volop lekkers op het menu. Een heerlijke ovenschotel, die je goed voor kunt bereiden. Een verrassende pasta, maar ook een snelle maaltijdsoep en natuurlijk iets lekkers voor het weekend! Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu

maandag                             Zuurkoolschotel met gehakt
Zo’n fijne ovenschotel die je in het weekend alvast klaarmaakt en vandaag lekker snel van geniet.

dinsdag                                Pasta met pulled chicken
Zacht gestoofd kippenvlees in combinatie met je favoriete pasta. Yum!

woensdag                          Maaltijdsoep met bloemkool & linzen
Koken met restjes bloemkool was nog nooit zo lekker en snel.

donderdag                         Roze burrito’s uit de oven
Of je ze nu vega of met gewoon gehakt maakt, lekker zijn ze hoe dan ook.

vrijdag                                  Quessadilla’s met spinazie
Fastfood, maar dan zoals we het bij Smulpaapje graag maken.

weekendtip                       Carrotcake
Eigenlijk is het gewoon een groentecake, deze decadente carrotcake 😉

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
zout en peper
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas

dinsdag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
500 gr broccoli
350 gr pasta
Parmezaanse kaas
1-2 el verse platte peterselie

woensdag
2el zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
2cm verse gember
1el milde currypasta
500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
1 blik (à 400g) kokosmelk
150g gedroogde gele splitlinzen
fijngesneden peterselie

donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) of gebruik gewoon gehakt
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

vrijdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets
knoflookpoeder
gerookt paprikapoeder

weekendtip
100g walnoten
2 sinaasappels (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
mespunt zout
140ml zonnebloemolie
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
200g bloem
1tl bakpoeder
300g (geraspte) wortel
150g mascarpone

 

Gepubliceerd op 25 oktober 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.