Carrotcake uit Zondag



Carrotcake uit Zondag

Het was alweer té lang geleden dat ik op zondag de keuken indook om iets lekkers te bakken. En tja, als je dan iets kiest uit het kookboek Zondag, van The Holy Kauw Company, dan kun je maar beter meteen gaan voor het ultieme comfortfood qua baksels, de carrotcake!

Deze is extra decadent, door de topping van mascarpone met sinaasappel. De basis is overigens ook zonder waanzinnig lekker. Probeer maar!

Carrotcake uit Zondag

Voor 1 carrotcake

100g walnoten, gehakt
rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
ik voegde ook nog een kwart theelepel gemberpoeder en gemalen kruidnagel en zout toe
140ml zonnebloemolie
250g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 200g)
2 eieren, losgeklopt
200g bloem, gezeefd
1tl bakpoeder
300g wortel, geraspt

voor de topping

sap van 1 sinaasappel
150g mascarpone
walnoten om te garneren

verder nodig: bakvorm 15x25cm – oven voorverwarmen op 150C

Carrotcake uit Zondag

Meng de walnoten, sinaasappelrasp, kaneel, olie, suiker en eieren en mix ze tot een luchtig beslag. Spatel hier de bloem en bakpoeder door. Meng tot slot de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm (voorzien van bakpapier) en bak het ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer na een half uur hoever je cake al gegaard is. Uiteindelijk moet een satéprikker schoon uit je cake komen. Bij mij duurde het overigens 50 minuten voor de cake klaar was. Oventemperaturen verschillen, dus hou daar rekening mee. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt (als je dat gebruikt). Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met halve walnoten.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.