Carrotcake uit Zondag



Carrotcake uit Zondag

Het was alweer té lang geleden dat ik op zondag de keuken indook om iets lekkers te bakken. En tja, als je dan iets kiest uit het kookboek Zondag, van The Holy Kauw Company, dan kun je maar beter meteen gaan voor het ultieme comfortfood qua baksels, de carrotcake!

Deze is extra decadent, door de topping van mascarpone met sinaasappel. De basis is overigens ook zonder waanzinnig lekker. Probeer maar!

Carrotcake uit Zondag

Voor 1 carrotcake

100g walnoten, gehakt
rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
ik voegde ook nog een kwart theelepel gemberpoeder en gemalen kruidnagel en zout toe
140ml zonnebloemolie
250g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 200g)
2 eieren, losgeklopt
200g bloem, gezeefd
1tl bakpoeder
300g wortel, geraspt

voor de topping

sap van 1 sinaasappel
150g mascarpone
walnoten om te garneren

verder nodig: bakvorm 15x25cm – oven voorverwarmen op 150C

Carrotcake uit Zondag

Meng de walnoten, sinaasappelrasp, kaneel, olie, suiker en eieren en mix ze tot een luchtig beslag. Spatel hier de bloem en bakpoeder door. Meng tot slot de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm (voorzien van bakpapier) en bak het ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer na een half uur hoever je cake al gegaard is. Uiteindelijk moet een satéprikker schoon uit je cake komen. Bij mij duurde het overigens 50 minuten voor de cake klaar was. Oventemperaturen verschillen, dus hou daar rekening mee. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt (als je dat gebruikt). Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met halve walnoten.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.