Carrotcake uit Zondag



Carrotcake uit Zondag

Het was alweer té lang geleden dat ik op zondag de keuken indook om iets lekkers te bakken. En tja, als je dan iets kiest uit het kookboek Zondag, van The Holy Kauw Company, dan kun je maar beter meteen gaan voor het ultieme comfortfood qua baksels, de carrotcake!

Deze is extra decadent, door de topping van mascarpone met sinaasappel. De basis is overigens ook zonder waanzinnig lekker. Probeer maar!

Carrotcake uit Zondag

Voor 1 carrotcake

100g walnoten, gehakt
rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
ik voegde ook nog een kwart theelepel gemberpoeder en gemalen kruidnagel en zout toe
140ml zonnebloemolie
250g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 200g)
2 eieren, losgeklopt
200g bloem, gezeefd
1tl bakpoeder
300g wortel, geraspt

voor de topping

sap van 1 sinaasappel
150g mascarpone
walnoten om te garneren

verder nodig: bakvorm 15x25cm – oven voorverwarmen op 150C

Carrotcake uit Zondag

Meng de walnoten, sinaasappelrasp, kaneel, olie, suiker en eieren en mix ze tot een luchtig beslag. Spatel hier de bloem en bakpoeder door. Meng tot slot de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm (voorzien van bakpapier) en bak het ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer na een half uur hoever je cake al gegaard is. Uiteindelijk moet een satéprikker schoon uit je cake komen. Bij mij duurde het overigens 50 minuten voor de cake klaar was. Oventemperaturen verschillen, dus hou daar rekening mee. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt (als je dat gebruikt). Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met halve walnoten.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.