Carrotcake uit Zondag



Carrotcake uit Zondag

Het was alweer té lang geleden dat ik op zondag de keuken indook om iets lekkers te bakken. En tja, als je dan iets kiest uit het kookboek Zondag, van The Holy Kauw Company, dan kun je maar beter meteen gaan voor het ultieme comfortfood qua baksels, de carrotcake!

Deze is extra decadent, door de topping van mascarpone met sinaasappel. De basis is overigens ook zonder waanzinnig lekker. Probeer maar!

Carrotcake uit Zondag

Voor 1 carrotcake

100g walnoten, gehakt
rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
ik voegde ook nog een kwart theelepel gemberpoeder en gemalen kruidnagel en zout toe
140ml zonnebloemolie
250g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 200g)
2 eieren, losgeklopt
200g bloem, gezeefd
1tl bakpoeder
300g wortel, geraspt

voor de topping

sap van 1 sinaasappel
150g mascarpone
walnoten om te garneren

verder nodig: bakvorm 15x25cm – oven voorverwarmen op 150C

Carrotcake uit Zondag

Meng de walnoten, sinaasappelrasp, kaneel, olie, suiker en eieren en mix ze tot een luchtig beslag. Spatel hier de bloem en bakpoeder door. Meng tot slot de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm (voorzien van bakpapier) en bak het ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer na een half uur hoever je cake al gegaard is. Uiteindelijk moet een satéprikker schoon uit je cake komen. Bij mij duurde het overigens 50 minuten voor de cake klaar was. Oventemperaturen verschillen, dus hou daar rekening mee. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt (als je dat gebruikt). Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met halve walnoten.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!