Carrotcake uit Zondag

Carrotcake uit Zondag
Het was alweer té lang geleden dat ik op zondag de keuken indook om iets lekkers te bakken. En tja, als je dan iets kiest uit het kookboek Zondag, van The Holy Kauw Company, dan kun je maar beter meteen gaan voor het ultieme comfortfood qua baksels, de carrotcake!
Deze is extra decadent, door de topping van mascarpone met sinaasappel. De basis is overigens ook zonder waanzinnig lekker. Probeer maar!
Voor 1 carrotcake
100g walnoten, gehakt
rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
1tl kaneelpoeder
ik voegde ook nog een kwart theelepel gemberpoeder en gemalen kruidnagel en zout toe
140ml zonnebloemolie
250g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 200g)
2 eieren, losgeklopt
200g bloem, gezeefd
1tl bakpoeder
300g wortel, geraspt
voor de topping
sap van 1 sinaasappel
150g mascarpone
walnoten om te garneren
verder nodig: bakvorm 15x25cm – oven voorverwarmen op 150C
Carrotcake uit Zondag
Meng de walnoten, sinaasappelrasp, kaneel, olie, suiker en eieren en mix ze tot een luchtig beslag. Spatel hier de bloem en bakpoeder door. Meng tot slot de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm (voorzien van bakpapier) en bak het ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer na een half uur hoever je cake al gegaard is. Uiteindelijk moet een satéprikker schoon uit je cake komen. Bij mij duurde het overigens 50 minuten voor de cake klaar was. Oventemperaturen verschillen, dus hou daar rekening mee. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt (als je dat gebruikt). Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met halve walnoten.
Gepubliceerd op 31 oktober 2018