Bloemkool kokossoep met linzen

Een makkelijke en verrassend lekkere maaltijdsoep van restjes bloemkool maak je met linzen tot een heerlijke kom comfortfood.
Er lag een hele zielige bloemkool in de koelkast. Zo eentje die niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar ook niet heel fijn knapperig meer is. Een perfecte bloemkool dus om soep mee te maken. Want weggooien is echt zonde!
Een paar smaakmakers erbij, gedroogde linzen en een kwartiertje later heb je deze goedgevulde maaltijdsoep op tafel staan. Ook lekker met een op en top verse bloemkool natuurlijk…
Voor 4-6 kommen bloemkoolsoep
- 2el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2cm verse gember, gesneden en in grove stukken
- 1el milde currypasta (mag ook meer, voor een intensere smaak)
- 500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
- 2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
- 1 blik (á 400g) kokosmelk
- 150g gedroogde gele splitlinzen
- zout, peper en fijngesneden peterselie
verder nodig: blender of staafmixer
Bloemkool kokossoep met linzen
Voor je bloemkool kokos soep verwarm je eerst de olie in een grote (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak die een minuutje mee. Dan gaat de bloemkool erbij, bak ook die een minuut mee aan terwijl je goed omschept.Voeg nu fond (of bouillon), water en kokosmelk toe. Linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. De linzen zijn dat dan ook.
Snelle maaltijdsoep met linzen
Doe alles nu in een blender en blend er een gladde soep van. Wil je iets meer structuur? Gebruik dan een staafmixer en mix het geheel niet té glad. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Serveer met bijvoorbeeld warme knoflook & koriander Naan of zelfgemaakte Peshawari Naan
Gepubliceerd op 13 februari 2019