Bloemkool kokossoep met linzen



Een makkelijke en verrassend lekkere maaltijdsoep van restjes bloemkool maak je met linzen tot een heerlijke kom comfortfood.

Er lag een hele zielige bloemkool in de koelkast. Zo eentje die niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar ook niet heel fijn knapperig meer is. Een perfecte bloemkool dus om soep mee te maken. Want weggooien is echt zonde!

Een paar smaakmakers erbij, gedroogde linzen en een kwartiertje later heb je deze goedgevulde maaltijdsoep op tafel staan. Ook lekker met een op en top verse bloemkool natuurlijk…

Voor 4-6 kommen bloemkoolsoep

  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2cm verse gember, gesneden en in grove stukken
  • 1el milde currypasta (mag ook meer, voor een intensere smaak)
  • 500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
  • 2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
  • 1 blik (á 400g) kokosmelk
  • 150g gedroogde gele splitlinzen
  • zout, peper en fijngesneden peterselie

verder nodig: blender of staafmixer

soep met bloemkool en linzen

Bloemkool kokossoep met linzen

Voor je bloemkool kokos soep verwarm je eerst de olie in een grote (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak die een minuutje mee. Dan gaat de bloemkool erbij, bak ook die een minuut mee aan terwijl je goed omschept.Voeg nu fond (of bouillon), water en kokosmelk toe. Linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. De linzen zijn dat dan ook.

Snelle maaltijdsoep met linzen

Doe alles nu in een blender en blend er een gladde soep van. Wil je iets meer structuur? Gebruik dan een staafmixer en mix het geheel niet té glad. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Serveer met bijvoorbeeld warme knoflook & koriander Naan of zelfgemaakte Peshawari Naan

Gepubliceerd op 13 februari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!