Bloemkool kokossoep met linzen



Een makkelijke en verrassend lekkere maaltijdsoep van restjes bloemkool maak je met linzen tot een heerlijke kom comfortfood.

Er lag een hele zielige bloemkool in de koelkast. Zo eentje die niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar ook niet heel fijn knapperig meer is. Een perfecte bloemkool dus om soep mee te maken. Want weggooien is echt zonde!

Een paar smaakmakers erbij, gedroogde linzen en een kwartiertje later heb je deze goedgevulde maaltijdsoep op tafel staan. Ook lekker met een op en top verse bloemkool natuurlijk…

Voor 4-6 kommen bloemkoolsoep

  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2cm verse gember, gesneden en in grove stukken
  • 1el milde currypasta (mag ook meer, voor een intensere smaak)
  • 500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
  • 2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
  • 1 blik (á 400g) kokosmelk
  • 150g gedroogde gele splitlinzen
  • zout, peper en fijngesneden peterselie

verder nodig: blender of staafmixer

soep met bloemkool en linzen

Bloemkool kokossoep met linzen

Voor je bloemkool kokos soep verwarm je eerst de olie in een grote (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak die een minuutje mee. Dan gaat de bloemkool erbij, bak ook die een minuut mee aan terwijl je goed omschept.Voeg nu fond (of bouillon), water en kokosmelk toe. Linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. De linzen zijn dat dan ook.

Snelle maaltijdsoep met linzen

Doe alles nu in een blender en blend er een gladde soep van. Wil je iets meer structuur? Gebruik dan een staafmixer en mix het geheel niet té glad. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Serveer met bijvoorbeeld warme knoflook & koriander Naan of zelfgemaakte Peshawari Naan

Gepubliceerd op 13 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.