Bloemkool kokossoep met linzen



Een makkelijke en verrassend lekkere maaltijdsoep van restjes bloemkool maak je met linzen tot een heerlijke kom comfortfood.

Er lag een hele zielige bloemkool in de koelkast. Zo eentje die niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar ook niet heel fijn knapperig meer is. Een perfecte bloemkool dus om soep mee te maken. Want weggooien is echt zonde!

Een paar smaakmakers erbij, gedroogde linzen en een kwartiertje later heb je deze goedgevulde maaltijdsoep op tafel staan. Ook lekker met een op en top verse bloemkool natuurlijk…

Voor 4-6 kommen bloemkoolsoep

  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2cm verse gember, gesneden en in grove stukken
  • 1el milde currypasta (mag ook meer, voor een intensere smaak)
  • 500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
  • 2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
  • 1 blik (á 400g) kokosmelk
  • 150g gedroogde gele splitlinzen
  • zout, peper en fijngesneden peterselie

verder nodig: blender of staafmixer

soep met bloemkool en linzen

Bloemkool kokossoep met linzen

Voor je bloemkool kokos soep verwarm je eerst de olie in een grote (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak die een minuutje mee. Dan gaat de bloemkool erbij, bak ook die een minuut mee aan terwijl je goed omschept.Voeg nu fond (of bouillon), water en kokosmelk toe. Linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. De linzen zijn dat dan ook.

Snelle maaltijdsoep met linzen

Doe alles nu in een blender en blend er een gladde soep van. Wil je iets meer structuur? Gebruik dan een staafmixer en mix het geheel niet té glad. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Serveer met bijvoorbeeld warme knoflook & koriander Naan of zelfgemaakte Peshawari Naan

Gepubliceerd op 13 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.