Smulpaapje weekmenu #40



Na alle feestelijkheden rondom de lancering van mijn boek, zitten we nu weer gewoon midden in de logistieke toestand van twee drukke banen in één huishouden. Dat betekent dus ook goed nadenken wie er wanneer thuis eet.

Deze week dus lekker wat inspiratie voor de momenten dat je of vooruit wilt koken of lekker snel klaar wilt zijn. Oh, én we trappen het spruitjesseizoen af. Ons kind is in ieder geval dolgelukkig dat ze er weer zijn. Kom, we gaan aan tafel!

Smulpaapje weekmenu

maandag                             Pasta met spruitjes 
Ik maak de spruitjes de avond ervoor al schoon. Dan zitten we vandaag in een kwartier aan tafel!

dinsdag                                Mexicaanse bonen met kip
nog zo’n lekker snel gerecht, en ook deze is prima vooruit te maken. Wordt ‘ie alleen maar lekkerder van.

woensdag                          Dahl met spinazie
Gen fastfood, maar wel goed voor te bereiden. En een ideale maaltijd voor drukke woensdagen.

donderdag                         Aardappelschotel met worst
De eenvoud maakt het nou juist zo lekker.

vrijdag                                  Snelle roerbak met broccoli & rundvlees
We gaan smakelijk het weekend in!

weekendtip                       Verse kaneelbroodjes
Neem er even de tijd voor en je hebt dit weekend het lekkerste ontbijt denkbaar

boodschappenlijstje

maandag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
100g geraspte Parmezaanse kaas
350g Orechiette pasta (of gebruik schelpjes) 

dinsdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g)
1 blik chilibonen (400g)
voor erbij: gekookte rijst,

woensdag
2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
2el verse gember, geraspt (koop ongeveer stuk van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

donderdag
400g voorgekookte krieltjes
2el olie
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook
1tl gedroogde tijm

vrijdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis
rijst of noodles voor erbij

weekendtip
14g droge gist
60ml handwarm water
170g zachte boter
2 eidooiers
50g suiker
350g bloem
1tl zout
80ml zure room
150g suiker gemengd met 1 ½ tl kaneel en ½ tl gemberpoeder
2el zachte boter
50g boter, gesmolten

 

 

Gepubliceerd op 26 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 augustus 2020
focaccia recept
 
Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!