Smulpaapje weekmenu #39



Vorige week stelde ik een speciaal no waste weekmenu samen, maar eigenlijk probeer ik iedere week wel rekening daarmee te houden. Is dat ook iets waar jullie op letten bij het bedenken wat je doordeweeks op tafel zet?

Deze week daarnaast ook natuurlijk gewoon weer lekker variatie in de gerechten. Van vega tot vlees en van kip tot een lekker weekendontbijtje. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pasta met romige tonijnsaus
Een goede reden om áltijd tonijn in blik in de voorraadkast te hebben staan is deze snelle pasta

dinsdag                Bloemkool & kokos dahl
Het ultieme bewijs dat Indiaas koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

woensdag          Rijst met zoete kip & roerbakgroente
Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

donderdag         Marokkaanse gehaktballetjes met Turks brood
Zo lekker, dit zou je eigenlijk iedere week wel willen eten.

vrijdag                  Zoete aardappel & spruitjes uit de oven
De allerlievelingsgroente van onze dochter is weer verkrijgbaar, de vlag mag wat haar betreft uit!

weekendtip       Peanutbutter & banana pancakes
Als je weekend hier niet lekker mee begint?!

boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

maandag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (Fishtales)

dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode of gele linzen
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt 

woensdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus 
1 pak zilvervliesrijst

donderdag
350g rundergehakt
5 verse tomaten
10g koriander
1 blik gepelde tomaten
1 x kruidenpasta voor gehaktballetjes van Souq (oa bij AH)
1 Turks brood

vrijdag
4 kippendijen
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
3 rijpe bananen
1-2el pindakaas

 

Gepubliceerd op 19 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.