Smulpaapje weekmenu #39



Vorige week stelde ik een speciaal no waste weekmenu samen, maar eigenlijk probeer ik iedere week wel rekening daarmee te houden. Is dat ook iets waar jullie op letten bij het bedenken wat je doordeweeks op tafel zet?

Deze week daarnaast ook natuurlijk gewoon weer lekker variatie in de gerechten. Van vega tot vlees en van kip tot een lekker weekendontbijtje. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pasta met romige tonijnsaus
Een goede reden om áltijd tonijn in blik in de voorraadkast te hebben staan is deze snelle pasta

dinsdag                Bloemkool & kokos dahl
Het ultieme bewijs dat Indiaas koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

woensdag          Rijst met zoete kip & roerbakgroente
Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

donderdag         Marokkaanse gehaktballetjes met Turks brood
Zo lekker, dit zou je eigenlijk iedere week wel willen eten.

vrijdag                  Zoete aardappel & spruitjes uit de oven
De allerlievelingsgroente van onze dochter is weer verkrijgbaar, de vlag mag wat haar betreft uit!

weekendtip       Peanutbutter & banana pancakes
Als je weekend hier niet lekker mee begint?!

boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

maandag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (Fishtales)

dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode of gele linzen
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt 

woensdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus 
1 pak zilvervliesrijst

donderdag
350g rundergehakt
5 verse tomaten
10g koriander
1 blik gepelde tomaten
1 x kruidenpasta voor gehaktballetjes van Souq (oa bij AH)
1 Turks brood

vrijdag
4 kippendijen
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
3 rijpe bananen
1-2el pindakaas

 

Gepubliceerd op 19 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus