Smulpaapje weekmenu #39



Vorige week stelde ik een speciaal no waste weekmenu samen, maar eigenlijk probeer ik iedere week wel rekening daarmee te houden. Is dat ook iets waar jullie op letten bij het bedenken wat je doordeweeks op tafel zet?

Deze week daarnaast ook natuurlijk gewoon weer lekker variatie in de gerechten. Van vega tot vlees en van kip tot een lekker weekendontbijtje. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pasta met romige tonijnsaus
Een goede reden om áltijd tonijn in blik in de voorraadkast te hebben staan is deze snelle pasta

dinsdag                Bloemkool & kokos dahl
Het ultieme bewijs dat Indiaas koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

woensdag          Rijst met zoete kip & roerbakgroente
Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

donderdag         Marokkaanse gehaktballetjes met Turks brood
Zo lekker, dit zou je eigenlijk iedere week wel willen eten.

vrijdag                  Zoete aardappel & spruitjes uit de oven
De allerlievelingsgroente van onze dochter is weer verkrijgbaar, de vlag mag wat haar betreft uit!

weekendtip       Peanutbutter & banana pancakes
Als je weekend hier niet lekker mee begint?!

boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

maandag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (Fishtales)

dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode of gele linzen
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt 

woensdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus 
1 pak zilvervliesrijst

donderdag
350g rundergehakt
5 verse tomaten
10g koriander
1 blik gepelde tomaten
1 x kruidenpasta voor gehaktballetjes van Souq (oa bij AH)
1 Turks brood

vrijdag
4 kippendijen
gerookt paprikapoeder, naar smaak
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
3 rijpe bananen
1-2el pindakaas

 

Gepubliceerd op 19 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.