Smulpaapje weekmenu #36



Wat een kadootje zijn deze recente mooie dagen geweest hé. Als je net als wij nog net een weekje vakantie had was dat dubbel genieten. In een uitzending op radio 5 vertelde ik al dat ongeacht het weer je gewoon lekker moet eten waar je zin in hebt.

Dus in dit weekmenu een fijne verzameling aan mooi én slecht weer gerechten, die je dus gewoon eet wanneer jij dat wilt 😉 Fijne week weer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Couscous met kip & paksoi
hoewel couscous zo’n gerecht is dat we vaak in de zomer als salade eten laat ik je graag zien dat er meer mee kan.

dinsdag                Courgette cannelloni
een heerlijk recept van Donna Hay, om eens op een andere manier cannaloni te eten.

woensdag          Portobello burger
Excuus voor de slechtste foodfoto ever, in 2013 was ik er nog net iets minder bedreven in hahaha. De burger is heerlijk, geloof me maar op mijn woord…

donderdag         Mexicaanse maaltijdsoep
deze moet ik ook heel gauw zelf weer een keer gaan maken. Zó lekker!

vrijdag                  Citroenpasta met knoflookgarnalen
Je week sluit je af met een razendsnelle en frisse pasta. Tijd voor weekend!

weekendtip       Marocchino
waan je weer even in Italië met dit schandalig lekkere toetje!

boodschappenlijstje

maandag
350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen (eerst schoonboenen)
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
2el olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 rijpe tomaten
2el rietsuiker
1 el wittewijnazijn
1 el mangoazijn
2 rijpe avocado's
halve citroen
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes Morbier kaas
wat blaadjes sla naar keuze

donderdag
500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus 

vrijdag
1 zak reuzegarnalen (à 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 à 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

weekendtip
250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake
1 boerencake
400ml afgekoelde espresso
cacao

 

Gepubliceerd op 29 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.