Smulpaapje weekmenu #36



Wat een kadootje zijn deze recente mooie dagen geweest hé. Als je net als wij nog net een weekje vakantie had was dat dubbel genieten. In een uitzending op radio 5 vertelde ik al dat ongeacht het weer je gewoon lekker moet eten waar je zin in hebt.

Dus in dit weekmenu een fijne verzameling aan mooi én slecht weer gerechten, die je dus gewoon eet wanneer jij dat wilt 😉 Fijne week weer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Couscous met kip & paksoi
hoewel couscous zo’n gerecht is dat we vaak in de zomer als salade eten laat ik je graag zien dat er meer mee kan.

dinsdag                Courgette cannelloni
een heerlijk recept van Donna Hay, om eens op een andere manier cannaloni te eten.

woensdag          Portobello burger
Excuus voor de slechtste foodfoto ever, in 2013 was ik er nog net iets minder bedreven in hahaha. De burger is heerlijk, geloof me maar op mijn woord…

donderdag         Mexicaanse maaltijdsoep
deze moet ik ook heel gauw zelf weer een keer gaan maken. Zó lekker!

vrijdag                  Citroenpasta met knoflookgarnalen
Je week sluit je af met een razendsnelle en frisse pasta. Tijd voor weekend!

weekendtip       Marocchino
waan je weer even in Italië met dit schandalig lekkere toetje!

boodschappenlijstje

maandag
350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen (eerst schoonboenen)
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
2el olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 rijpe tomaten
2el rietsuiker
1 el wittewijnazijn
1 el mangoazijn
2 rijpe avocado's
halve citroen
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes Morbier kaas
wat blaadjes sla naar keuze

donderdag
500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus 

vrijdag
1 zak reuzegarnalen (à 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 à 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

weekendtip
250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake
1 boerencake
400ml afgekoelde espresso
cacao

 

Gepubliceerd op 29 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.