Smulpaapje weekmenu #36



Wat een kadootje zijn deze recente mooie dagen geweest hé. Als je net als wij nog net een weekje vakantie had was dat dubbel genieten. In een uitzending op radio 5 vertelde ik al dat ongeacht het weer je gewoon lekker moet eten waar je zin in hebt.

Dus in dit weekmenu een fijne verzameling aan mooi én slecht weer gerechten, die je dus gewoon eet wanneer jij dat wilt 😉 Fijne week weer!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Couscous met kip & paksoi
hoewel couscous zo’n gerecht is dat we vaak in de zomer als salade eten laat ik je graag zien dat er meer mee kan.

dinsdag                Courgette cannelloni
een heerlijk recept van Donna Hay, om eens op een andere manier cannaloni te eten.

woensdag          Portobello burger
Excuus voor de slechtste foodfoto ever, in 2013 was ik er nog net iets minder bedreven in hahaha. De burger is heerlijk, geloof me maar op mijn woord…

donderdag         Mexicaanse maaltijdsoep
deze moet ik ook heel gauw zelf weer een keer gaan maken. Zó lekker!

vrijdag                  Citroenpasta met knoflookgarnalen
Je week sluit je af met een razendsnelle en frisse pasta. Tijd voor weekend!

weekendtip       Marocchino
waan je weer even in Italië met dit schandalig lekkere toetje!

boodschappenlijstje

maandag
350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen (eerst schoonboenen)
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
2el olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 rijpe tomaten
2el rietsuiker
1 el wittewijnazijn
1 el mangoazijn
2 rijpe avocado's
halve citroen
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes Morbier kaas
wat blaadjes sla naar keuze

donderdag
500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus 

vrijdag
1 zak reuzegarnalen (à 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 à 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

weekendtip
250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake
1 boerencake
400ml afgekoelde espresso
cacao

 

Gepubliceerd op 29 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.