Smulpaapje weekmenu #36
Wat een kadootje zijn deze recente mooie dagen geweest hé. Als je net als wij nog net een weekje vakantie had was dat dubbel genieten. In een uitzending op radio 5 vertelde ik al dat ongeacht het weer je gewoon lekker moet eten waar je zin in hebt.
Dus in dit weekmenu een fijne verzameling aan mooi én slecht weer gerechten, die je dus gewoon eet wanneer jij dat wilt 😉 Fijne week weer!
Smulpaapje weekmenu
maandag Couscous met kip & paksoi
hoewel couscous zo’n gerecht is dat we vaak in de zomer als salade eten laat ik je graag zien dat er meer mee kan.
dinsdag Courgette cannelloni
een heerlijk recept van Donna Hay, om eens op een andere manier cannaloni te eten.
woensdag Portobello burger
Excuus voor de slechtste foodfoto ever, in 2013 was ik er nog net iets minder bedreven in hahaha. De burger is heerlijk, geloof me maar op mijn woord…
donderdag Mexicaanse maaltijdsoep
deze moet ik ook heel gauw zelf weer een keer gaan maken. Zó lekker!
vrijdag Citroenpasta met knoflookgarnalen
Je week sluit je af met een razendsnelle en frisse pasta. Tijd voor weekend!
weekendtip Marocchino
waan je weer even in Italië met dit schandalig lekkere toetje!
boodschappenlijstje
maandag
350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie
dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen (eerst schoonboenen)
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella
woensdag
2el olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 rijpe tomaten
2el rietsuiker
1 el wittewijnazijn
1 el mangoazijn
2 rijpe avocado's
halve citroen
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes Morbier kaas
wat blaadjes sla naar keuze
donderdag
500g kippendijen
2 tenen knoflook
1 ui
2el neutrale olie
500g prei
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (à 300g)
1 blikje mais (à 150g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus
vrijdag
1 zak reuzegarnalen (à 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 à 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper
weekendtip
250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake
1 boerencake
400ml afgekoelde espresso
cacao
Gepubliceerd op 29 augustus 2019