Marocchino (Tiramisu non Tiramisu)



Tiramisu non tiramisu, zo beschreef de eigenaresse van de Italiaanse trattoria dit gerecht dat bij hen op de kaart stond. Tiramisu, omdat het in laagjes is opgebouwd. Non Tiramisu omdat er geen lange vingers aan te pas komen, maar plakjes vanille en chocoladecake.

Hoe het gerecht ook écht heet (bij hen op de kaart heette het dus Marocchino), ik heb mijn versie er van gemaakt en ik durf in alle bescheidenheid te zeggen dat het go-dde-lijk is!

Voor 4-6 personen

250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake, in plakken
1 boerencake, in plakken
400ml afgekoelde espresso (als het niet genoeg afgekoeld is valt de cake uit elkaar, als je die erin doopt)
cacao

Italiaans dessert met mascarpone

In een kom roer je de mascarpone los met de nutella. Begin met 3 eetlepels en proef dan of je de hazelnootsmaak voldoende aanwezig vindt. Eventueel nog wat extra erbij. Klop de slagroom met de vanille lobbig (dus niet helemaal superstijf) en spatel die door het mascarponemengsel.

Laagjesdessert met Nutella

Snijd plakken van de beide cakes, ongeveer een centimeter dik.  Begin eerst met de boerencake. Drenk die kort in de espresso en leg op de bodem van een schaal(tje) Je kunt zowel één grote schaal maken, als individuele losse schaaltjes. Afhankelijk daarvan is ook het aantal plakken cake dat je nodig hebt, om twee lagen te creeëren.

Italiaans dessert

Op de boerencake gaat een goede schep van het mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Dan de chocoladecake, ook eerst weer in de espresso dopen en dan er boven op. Daarop ook een laagje mascarponemengsel. Bestrooi de laatste laag met cacao en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Soort van tiramisu

Haal de desserts uit de koelkast en serveer met wat blauwe bessen. Heb je eventueel nog wat mascarponemengsel over, dan kun je er nog wat extra toefjes op doen. Mmmmmmm!

Gepubliceerd op 27 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.