Marocchino (Tiramisu non Tiramisu)



Tiramisu non tiramisu, zo beschreef de eigenaresse van de Italiaanse trattoria dit gerecht dat bij hen op de kaart stond. Tiramisu, omdat het in laagjes is opgebouwd. Non Tiramisu omdat er geen lange vingers aan te pas komen, maar plakjes vanille en chocoladecake.

Hoe het gerecht ook écht heet (bij hen op de kaart heette het dus Marocchino), ik heb mijn versie er van gemaakt en ik durf in alle bescheidenheid te zeggen dat het go-dde-lijk is!

Voor 4-6 personen

250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake, in plakken
1 boerencake, in plakken
400ml afgekoelde espresso (als het niet genoeg afgekoeld is valt de cake uit elkaar, als je die erin doopt)
cacao

Italiaans dessert met mascarpone

In een kom roer je de mascarpone los met de nutella. Begin met 3 eetlepels en proef dan of je de hazelnootsmaak voldoende aanwezig vindt. Eventueel nog wat extra erbij. Klop de slagroom met de vanille lobbig (dus niet helemaal superstijf) en spatel die door het mascarponemengsel.

Laagjesdessert met Nutella

Snijd plakken van de beide cakes, ongeveer een centimeter dik.  Begin eerst met de boerencake. Drenk die kort in de espresso en leg op de bodem van een schaal(tje) Je kunt zowel één grote schaal maken, als individuele losse schaaltjes. Afhankelijk daarvan is ook het aantal plakken cake dat je nodig hebt, om twee lagen te creeëren.

Italiaans dessert

Op de boerencake gaat een goede schep van het mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Dan de chocoladecake, ook eerst weer in de espresso dopen en dan er boven op. Daarop ook een laagje mascarponemengsel. Bestrooi de laatste laag met cacao en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Soort van tiramisu

Haal de desserts uit de koelkast en serveer met wat blauwe bessen. Heb je eventueel nog wat mascarponemengsel over, dan kun je er nog wat extra toefjes op doen. Mmmmmmm!

Gepubliceerd op 27 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.