Marocchino (Tiramisu non Tiramisu)Tiramisu non tiramisu, zo beschreef de eigenaresse van de Italiaanse trattoria dit gerecht dat bij hen op de kaart stond. Tiramisu, omdat het in laagjes is opgebouwd. Non Tiramisu omdat er geen lange vingers aan te pas komen, maar plakjes vanille en chocoladecake.

Hoe het gerecht ook écht heet (bij hen op de kaart heette het dus Marocchino), ik heb mijn versie er van gemaakt en ik durf in alle bescheidenheid te zeggen dat het go-dde-lijk is!

Voor 4-6 personen

250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake, in plakken
1 boerencake, in plakken
400ml afgekoelde espresso (als het niet genoeg afgekoeld is valt de cake uit elkaar, als je die erin doopt)
cacao

Italiaans dessert met mascarpone

In een kom roer je de mascarpone los met de nutella. Begin met 3 eetlepels en proef dan of je de hazelnootsmaak voldoende aanwezig vindt. Eventueel nog wat extra erbij. Klop de slagroom met de vanille lobbig (dus niet helemaal superstijf) en spatel die door het mascarponemengsel.

Laagjesdessert met Nutella

Snijd plakken van de beide cakes, ongeveer een centimeter dik.  Begin eerst met de boerencake. Drenk die kort in de espresso en leg op de bodem van een schaal(tje) Je kunt zowel één grote schaal maken, als individuele losse schaaltjes. Afhankelijk daarvan is ook het aantal plakken cake dat je nodig hebt, om twee lagen te creeëren.

Italiaans dessert

Op de boerencake gaat een goede schep van het mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Dan de chocoladecake, ook eerst weer in de espresso dopen en dan er boven op. Daarop ook een laagje mascarponemengsel. Bestrooi de laatste laag met cacao en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Soort van tiramisu

Haal de desserts uit de koelkast en serveer met wat blauwe bessen. Heb je eventueel nog wat mascarponemengsel over, dan kun je er nog wat extra toefjes op doen. Mmmmmmm!

Gepubliceerd op 27 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.