Smulpaapje weekmenu #35

Nog een weekje en dan zit ook voor ons de zomervakantie er weer op. Dochterlief verheugt zich al weer op de spruitjes die binnenkort van het land komen, maar ik ben nog niet helemaal toe aan nadenken over het najaar.
Dus in dit weekmenu lekker nog wat zomerse favorieten die, ongeacht het weer, altijd lekker zijn.
Smulpaapje weekmenu
maandag Zomerse chili met gegrilde ananas
Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je 'm combineert met gegrilde ananas.
dinsdag Quiche met spinazie
een super smakelijke hartige taart waarvan je de bodem ook de dag ervoor al kunt voorbereiden.
woensdag Foe yong hai met rijst
deze Chinese groenteomelet heb je in no time op tafel staan en is zó veel lekkerder dan afgehaald.
donderdag Sushi bowl met zalm
Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Gauw naar de toko!
vrijdag Kip met halloumi
alle restjes groente maak je deze week op een wel héél lekkere manier op!
weekendtip Zelfgemaakte aardbeienjam
Maak dit weekend samen met je kind(eren), met de laatste aanvoer Hollandse aardbeien, zelf jam. Ik laat je zien hoe makkelijk dat is!
boodschappenlijstje
maandag
1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas
1 doos taco’s
dinsdag
1 rol deeg (of gebruik genoeg bladerdeeg voor jouw bakblik)
100g pancetta, in reepjes (of gebruik gewone spekreepjes)
400g verse spinazie
50g Taggiasche olijven zonder pit (of gebruik andere zwarte olijven)
50g Italiaanse blauwe kaas (of iedere andere kaas die je lekker vindt)
5 tomaatjes, gehalveerd
3el gekonfijte sjalotjes (of gebruik gekarameliseerde rode ui) *)
125ml slagroom
75ml melk
3 eieren
woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus(zoals kikkoman)
voor erbij: rijst
donderdag
2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ – ½ tl wasabi
4 snack komkommers
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle)
vrijdag
2 drumsticks
2 takjes verse tijm
½ rode ui, in reepjes
10 kastanjechampignons, in kwarten
10 cherrytomaatjes
1 dunne prei, in ringetjes (goed gewassen!)
halve halloumikaas, in plakjes (MiddenOosten winkels)
1tl balsamico
1el maple syrup
1el citroenolie
let op recept is voor 2 personen, dus verdubbel de ingrediënten
weekendtip
1kg aardbeien
500g geleisuiker
1 bosje munt
Gepubliceerd op 22 augustus 2019