Smulpaapje weekmenu #35



Nog een weekje en dan zit ook voor ons de zomervakantie er weer op. Dochterlief verheugt zich al weer op de spruitjes die binnenkort van het land komen, maar ik ben nog niet helemaal toe aan nadenken over het najaar.

Dus in dit weekmenu lekker nog wat zomerse favorieten die, ongeacht het weer, altijd lekker zijn.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Zomerse chili met gegrilde ananas
Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je 'm combineert met gegrilde ananas.

dinsdag                Quiche met spinazie
een super smakelijke hartige taart waarvan je de bodem ook de dag ervoor al kunt voorbereiden.

woensdag          Foe yong hai met rijst
deze Chinese groenteomelet heb je in no time op tafel staan en is zó veel lekkerder dan afgehaald.

donderdag         Sushi bowl met zalm
Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Gauw naar de toko!

vrijdag                  Kip met halloumi
alle restjes groente maak je deze week op een wel héél lekkere manier op!

weekendtip       Zelfgemaakte aardbeienjam
Maak dit weekend samen met je kind(eren), met de laatste aanvoer Hollandse aardbeien, zelf jam. Ik laat je zien hoe makkelijk dat is!

boodschappenlijstje

maandag
1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas
1 doos taco’s

dinsdag
1 rol deeg (of gebruik genoeg bladerdeeg voor jouw bakblik)
100g pancetta, in reepjes (of gebruik gewone spekreepjes)
400g verse spinazie
50g Taggiasche olijven zonder pit (of gebruik andere zwarte olijven)
50g Italiaanse blauwe kaas (of iedere andere kaas die je lekker vindt)
5 tomaatjes, gehalveerd
3el gekonfijte sjalotjes (of gebruik gekarameliseerde rode ui) *)
125ml slagroom
75ml melk
3 eieren

woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus(zoals kikkoman)
voor erbij: rijst

donderdag
2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
 ¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle)

vrijdag
2 drumsticks
2 takjes verse tijm
½ rode ui, in reepjes
10 kastanjechampignons, in kwarten
10 cherrytomaatjes
1 dunne prei, in ringetjes (goed gewassen!)
halve halloumikaas, in plakjes (MiddenOosten winkels)
1tl balsamico
1el maple syrup
1el citroenolie

let op recept is voor 2 personen, dus verdubbel de ingrediënten

weekendtip
1kg aardbeien
500g geleisuiker
1 bosje munt

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 augustus 2020
focaccia recept
 
Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!