Smulpaapje weekmenu #35



Nog een weekje en dan zit ook voor ons de zomervakantie er weer op. Dochterlief verheugt zich al weer op de spruitjes die binnenkort van het land komen, maar ik ben nog niet helemaal toe aan nadenken over het najaar.

Dus in dit weekmenu lekker nog wat zomerse favorieten die, ongeacht het weer, altijd lekker zijn.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Zomerse chili met gegrilde ananas
Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je 'm combineert met gegrilde ananas.

dinsdag                Quiche met spinazie
een super smakelijke hartige taart waarvan je de bodem ook de dag ervoor al kunt voorbereiden.

woensdag          Foe yong hai met rijst
deze Chinese groenteomelet heb je in no time op tafel staan en is zó veel lekkerder dan afgehaald.

donderdag         Sushi bowl met zalm
Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Gauw naar de toko!

vrijdag                  Kip met halloumi
alle restjes groente maak je deze week op een wel héél lekkere manier op!

weekendtip       Zelfgemaakte aardbeienjam
Maak dit weekend samen met je kind(eren), met de laatste aanvoer Hollandse aardbeien, zelf jam. Ik laat je zien hoe makkelijk dat is!

boodschappenlijstje

maandag
1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas
1 doos taco’s

dinsdag
1 rol deeg (of gebruik genoeg bladerdeeg voor jouw bakblik)
100g pancetta, in reepjes (of gebruik gewone spekreepjes)
400g verse spinazie
50g Taggiasche olijven zonder pit (of gebruik andere zwarte olijven)
50g Italiaanse blauwe kaas (of iedere andere kaas die je lekker vindt)
5 tomaatjes, gehalveerd
3el gekonfijte sjalotjes (of gebruik gekarameliseerde rode ui) *)
125ml slagroom
75ml melk
3 eieren

woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
zout en peper
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus(zoals kikkoman)
voor erbij: rijst

donderdag
2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
 ¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle)

vrijdag
2 drumsticks
2 takjes verse tijm
½ rode ui, in reepjes
10 kastanjechampignons, in kwarten
10 cherrytomaatjes
1 dunne prei, in ringetjes (goed gewassen!)
halve halloumikaas, in plakjes (MiddenOosten winkels)
1tl balsamico
1el maple syrup
1el citroenolie

let op recept is voor 2 personen, dus verdubbel de ingrediënten

weekendtip
1kg aardbeien
500g geleisuiker
1 bosje munt

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.