Zomerse chili met gegrilde ananas



Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je ‘m combineert met gegrilde ananas.

Dat kan op de barbecue, of gewoon in de keuken op de grillpan. Het geeft deze chili dat zomerse tintje, dat het ook bij warmer weer heerlijk maakt!

Voor vier personen

1 gele paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (á 160g)
1 pot milde tacosaus (á 230g)
versgemalen zwarte peper & zout
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

optioneel: maistaco’s (ik gebruikte de cones van Meso Mexicana)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Zomerse chili

Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak hierin de ui, paprika en knoflook, op matig vuur, 5 minuten in aan. Gehakt erbij, vuur iets hoger, en het gehakt rul bakken. Voeg mais, bonenmix en tacosaus toe en verwarm mee.

Gegrilde ananas

Op een hete barbecue of grillpan gril je de ananas. Zeker als je ananas uit blik is hoeft dat maar kort. Lekkere grillstrepen erop en klaar ben je. Snijd de (gegrilde) ananas in blokjes en voeg als laatste toe aan de chili. Breng op smaak met zout en peper. Wil je iets meer pit dan nog een snufje cayennepeper.

Chili met ananas en nacho’s

Doe de chili in de ovenschaal en verkruimel de nachochips erover heen. Tot slot nog wat geraspte kaas en dan nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de chili door en door warm is. Wil je een serveer alternatief? Dan kun je de chili ook serveren in mais taco’s, zoals deze cones van Meso Mexicana. Maar gewone tacoschelpen is natuurlijk net zo lekker!

 

Gepubliceerd op 6 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.