Zomerse chili met gegrilde ananas



Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je ‘m combineert met gegrilde ananas.

Dat kan op de barbecue, of gewoon in de keuken op de grillpan. Het geeft deze chili dat zomerse tintje, dat het ook bij warmer weer heerlijk maakt!

Voor vier personen

1 gele paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (á 160g)
1 pot milde tacosaus (á 230g)
versgemalen zwarte peper & zout
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

optioneel: maistaco’s (ik gebruikte de cones van Meso Mexicana)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Zomerse chili

Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak hierin de ui, paprika en knoflook, op matig vuur, 5 minuten in aan. Gehakt erbij, vuur iets hoger, en het gehakt rul bakken. Voeg mais, bonenmix en tacosaus toe en verwarm mee.

Gegrilde ananas

Op een hete barbecue of grillpan gril je de ananas. Zeker als je ananas uit blik is hoeft dat maar kort. Lekkere grillstrepen erop en klaar ben je. Snijd de (gegrilde) ananas in blokjes en voeg als laatste toe aan de chili. Breng op smaak met zout en peper. Wil je iets meer pit dan nog een snufje cayennepeper.

Chili met ananas en nacho’s

Doe de chili in de ovenschaal en verkruimel de nachochips erover heen. Tot slot nog wat geraspte kaas en dan nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de chili door en door warm is. Wil je een serveer alternatief? Dan kun je de chili ook serveren in mais taco’s, zoals deze cones van Meso Mexicana. Maar gewone tacoschelpen is natuurlijk net zo lekker!

 

Gepubliceerd op 6 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!