Zomerse chili met gegrilde ananas



Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je ‘m combineert met gegrilde ananas.

Dat kan op de barbecue, of gewoon in de keuken op de grillpan. Het geeft deze chili dat zomerse tintje, dat het ook bij warmer weer heerlijk maakt!

Voor vier personen

1 gele paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (á 160g)
1 pot milde tacosaus (á 230g)
versgemalen zwarte peper & zout
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

optioneel: maistaco’s (ik gebruikte de cones van Meso Mexicana)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Zomerse chili

Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak hierin de ui, paprika en knoflook, op matig vuur, 5 minuten in aan. Gehakt erbij, vuur iets hoger, en het gehakt rul bakken. Voeg mais, bonenmix en tacosaus toe en verwarm mee.

Gegrilde ananas

Op een hete barbecue of grillpan gril je de ananas. Zeker als je ananas uit blik is hoeft dat maar kort. Lekkere grillstrepen erop en klaar ben je. Snijd de (gegrilde) ananas in blokjes en voeg als laatste toe aan de chili. Breng op smaak met zout en peper. Wil je iets meer pit dan nog een snufje cayennepeper.

Chili met ananas en nacho’s

Doe de chili in de ovenschaal en verkruimel de nachochips erover heen. Tot slot nog wat geraspte kaas en dan nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de chili door en door warm is. Wil je een serveer alternatief? Dan kun je de chili ook serveren in mais taco’s, zoals deze cones van Meso Mexicana. Maar gewone tacoschelpen is natuurlijk net zo lekker!

 

Gepubliceerd op 6 augustus 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd