Sushibowl met zalm



Sushi is mogelijk het allerlievelingsgerecht van onze dochter, maar ik heb a) niet altijd zin om dat zelf te maken of b) om iedere week een fortuin aan bestellen uit te geven. Dan is de sushibowl de perfecte oplossing.

Ik maakte er wel een eigen variant van, die op geen enkele manier authentiek is. Maar hij is wel snel klaar en ook nog eens super gezond én lekker. Win, win, win dus!

Sushibowl voor 4 personen

2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers, in kwarten
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle, vriezer), 4 minuten gekookt.

Zo maak je zelf een sushibowl

Kwast de zalmfilet met de Ponzu en laat even staan. Breng op smaak met zout & peper en bak dan in een hete koekenpan. Ik hou van iets rosé zalm, dus bak de vis ongeveer 5 minuten Wil je ‘goed doorbakken ga dan van een minuut of 8 uit. Verwijder de huid van de zalm en laat even afkoelen.

dressing voor sushibowl

In de tussentijd snijd je de ingelegde gember fijn en meng je die met zijn eigen vocht, sesamolie, Ponzu en wasabi tot een marinade. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en meng daarna met de helft van de dressing. Laat afkoelen en verdeel over vier kommen.

Snelle sushibowl

Maak de zalm nu iets los en verdeel over de kommen. Voeg de komkommer toe, net als de salade en edemameboontjes. Verdeel de rest van de marinade nu over de kommen. Voeg als laatste de knapperige zeewierchips toe en verdeel de sesamzaadjes over de kommen. Genieten maar!

* je kunt natuurlijk ook heel prima gewoon zelf rijst koken, kies dan voor zilvervlies- of basmatirijst

** Ponzu koop je in de toko en is een Japanse soja-citrus saus

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.