Sushibowl met zalm

Sushi is mogelijk het allerlievelingsgerecht van onze dochter, maar ik heb a) niet altijd zin om dat zelf te maken of b) om iedere week een fortuin aan bestellen uit te geven. Dan is de sushibowl de perfecte oplossing.
Ik maakte er wel een eigen variant van, die op geen enkele manier authentiek is. Maar hij is wel snel klaar en ook nog eens super gezond én lekker. Win, win, win dus!
Sushibowl voor 4 personen
2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ – ½ tl wasabi
4 snack komkommers, in kwarten
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle, vriezer), 4 minuten gekookt.
Zo maak je zelf een sushibowl
Kwast de zalmfilet met de Ponzu en laat even staan. Breng op smaak met zout & peper en bak dan in een hete koekenpan. Ik hou van iets rosé zalm, dus bak de vis ongeveer 5 minuten Wil je ‘goed doorbakken ga dan van een minuut of 8 uit. Verwijder de huid van de zalm en laat even afkoelen.
dressing voor sushibowl
In de tussentijd snijd je de ingelegde gember fijn en meng je die met zijn eigen vocht, sesamolie, Ponzu en wasabi tot een marinade. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en meng daarna met de helft van de dressing. Laat afkoelen en verdeel over vier kommen.
Snelle sushibowl
Maak de zalm nu iets los en verdeel over de kommen. Voeg de komkommer toe, net als de salade en edemameboontjes. Verdeel de rest van de marinade nu over de kommen. Voeg als laatste de knapperige zeewierchips toe en verdeel de sesamzaadjes over de kommen. Genieten maar!
* je kunt natuurlijk ook heel prima gewoon zelf rijst koken, kies dan voor zilvervlies- of basmatirijst
** Ponzu koop je in de toko en is een Japanse soja-citrus saus
Gepubliceerd op 22 mei 2019