Sushibowl met zalm



Sushi is mogelijk het allerlievelingsgerecht van onze dochter, maar ik heb a) niet altijd zin om dat zelf te maken of b) om iedere week een fortuin aan bestellen uit te geven. Dan is de sushibowl de perfecte oplossing.

Ik maakte er wel een eigen variant van, die op geen enkele manier authentiek is. Maar hij is wel snel klaar en ook nog eens super gezond én lekker. Win, win, win dus!

Sushibowl voor 4 personen

2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers, in kwarten
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle, vriezer), 4 minuten gekookt.

Zo maak je zelf een sushibowl

Kwast de zalmfilet met de Ponzu en laat even staan. Breng op smaak met zout & peper en bak dan in een hete koekenpan. Ik hou van iets rosé zalm, dus bak de vis ongeveer 5 minuten Wil je ‘goed doorbakken ga dan van een minuut of 8 uit. Verwijder de huid van de zalm en laat even afkoelen.

dressing voor sushibowl

In de tussentijd snijd je de ingelegde gember fijn en meng je die met zijn eigen vocht, sesamolie, Ponzu en wasabi tot een marinade. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en meng daarna met de helft van de dressing. Laat afkoelen en verdeel over vier kommen.

Snelle sushibowl

Maak de zalm nu iets los en verdeel over de kommen. Voeg de komkommer toe, net als de salade en edemameboontjes. Verdeel de rest van de marinade nu over de kommen. Voeg als laatste de knapperige zeewierchips toe en verdeel de sesamzaadjes over de kommen. Genieten maar!

* je kunt natuurlijk ook heel prima gewoon zelf rijst koken, kies dan voor zilvervlies- of basmatirijst

** Ponzu koop je in de toko en is een Japanse soja-citrus saus

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.