Sushibowl met zalm



Sushi is mogelijk het allerlievelingsgerecht van onze dochter, maar ik heb a) niet altijd zin om dat zelf te maken of b) om iedere week een fortuin aan bestellen uit te geven. Dan is de sushibowl de perfecte oplossing.

Ik maakte er wel een eigen variant van, die op geen enkele manier authentiek is. Maar hij is wel snel klaar en ook nog eens super gezond én lekker. Win, win, win dus!

Sushibowl voor 4 personen

2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers, in kwarten
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle, vriezer), 4 minuten gekookt.

Zo maak je zelf een sushibowl

Kwast de zalmfilet met de Ponzu en laat even staan. Breng op smaak met zout & peper en bak dan in een hete koekenpan. Ik hou van iets rosé zalm, dus bak de vis ongeveer 5 minuten Wil je ‘goed doorbakken ga dan van een minuut of 8 uit. Verwijder de huid van de zalm en laat even afkoelen.

dressing voor sushibowl

In de tussentijd snijd je de ingelegde gember fijn en meng je die met zijn eigen vocht, sesamolie, Ponzu en wasabi tot een marinade. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en meng daarna met de helft van de dressing. Laat afkoelen en verdeel over vier kommen.

Snelle sushibowl

Maak de zalm nu iets los en verdeel over de kommen. Voeg de komkommer toe, net als de salade en edemameboontjes. Verdeel de rest van de marinade nu over de kommen. Voeg als laatste de knapperige zeewierchips toe en verdeel de sesamzaadjes over de kommen. Genieten maar!

* je kunt natuurlijk ook heel prima gewoon zelf rijst koken, kies dan voor zilvervlies- of basmatirijst

** Ponzu koop je in de toko en is een Japanse soja-citrus saus

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.