Sushibowl met zalm



Sushi is mogelijk het allerlievelingsgerecht van onze dochter, maar ik heb a) niet altijd zin om dat zelf te maken of b) om iedere week een fortuin aan bestellen uit te geven. Dan is de sushibowl de perfecte oplossing.

Ik maakte er wel een eigen variant van, die op geen enkele manier authentiek is. Maar hij is wel snel klaar en ook nog eens super gezond én lekker. Win, win, win dus!

Sushibowl voor 4 personen

2 zakjes Tilda magnetronrijst, ik koos voor de kokovariant *
4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk) + 1 el Ponzu (toko) **
60 ml extra Ponzu
2 el sesamolie
2 el gember in zuur + 1 el van het vocht
¼ –  ½ tl wasabi
4 snack komkommers, in kwarten
200 gr salade naar keuze
1 zak knapperige zeewier chips (toko)
2 tl sesamzaad
1 zak edemame (Bonduelle, vriezer), 4 minuten gekookt.

Zo maak je zelf een sushibowl

Kwast de zalmfilet met de Ponzu en laat even staan. Breng op smaak met zout & peper en bak dan in een hete koekenpan. Ik hou van iets rosé zalm, dus bak de vis ongeveer 5 minuten Wil je ‘goed doorbakken ga dan van een minuut of 8 uit. Verwijder de huid van de zalm en laat even afkoelen.

dressing voor sushibowl

In de tussentijd snijd je de ingelegde gember fijn en meng je die met zijn eigen vocht, sesamolie, Ponzu en wasabi tot een marinade. Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en meng daarna met de helft van de dressing. Laat afkoelen en verdeel over vier kommen.

Snelle sushibowl

Maak de zalm nu iets los en verdeel over de kommen. Voeg de komkommer toe, net als de salade en edemameboontjes. Verdeel de rest van de marinade nu over de kommen. Voeg als laatste de knapperige zeewierchips toe en verdeel de sesamzaadjes over de kommen. Genieten maar!

* je kunt natuurlijk ook heel prima gewoon zelf rijst koken, kies dan voor zilvervlies- of basmatirijst

** Ponzu koop je in de toko en is een Japanse soja-citrus saus

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.