Smulpaapje weekmenu #31



Terwijl ik dit weekmenu samenstel zijn de voorspellingen dat er een hittegolf komt. Die gaat gelukkig ook weer voorbij en daarna komt er gewoon heerlijk zomerweer. Gelukkig maar, want hittegolf en koken gaat over het algemeen niet heel lekker samen.

Fijn zomerweer en BBQ daarentegen weer meer dan prima. Dus lekker veel barbecuerecepten dit weekmenu. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pastasalade met kip & avocado
Maak ‘m in het weekend alvast klaar. Niet alleen efficiënt, maar ook nog eens goed voor de smaak!

dinsdag                Kip pesto tomatensalade
Alles wat lekker is ligt vandaag op je bord!

dinsddag          Parelcouscous met spinazie
Geen zin in gewone couscoussalade, dan wil je deze zeker een keer geprobeerd hebben.

donderdag         Makreel van de BBQ
Zo simpel. Zo lekker. Thuis maar zelfs op vakantie op een kleine BBQ te maken. Probeer maar!

vrijdag                  Maaltijdsalade van de BBQ
Geen zin om de BBQ aan te steken, gril het vlees dan in een grillpan!

weekendtip       Baconburgers van de BBQ
Hierna wil je nooit meer anders…. Fijn weekend!

boodschappenlijstje

maandag
500g pasta naar keuze
150g tomaatjes
2 paprika’s
3 lenteuitjes
2 avocado ‘s
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges
½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
handje verse peterselie

dinsdag
6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten
1 turks brood

woensdag
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
½ gele paprika
½ komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
1el extra vierge olijfolie
75g feta

donderdag
2 makrelen, schoongemaakt door de visboer maar met kop er nog aan
2el verse platte peterselie
1 grapefruit (of gebruik citroen)
1 teen knoflook,
vers gemalen zwarte peper en beetje olie

vrijdag
100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn en olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper

weekendtip
1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon

 

Gepubliceerd op 24 juli 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.