Bacon hamburgers



Het is altijd makkelijk om kant en klaar je hamburgers te kopen. Hop, verpakking open. Barbecue aan en klaar. Maar probeer ze voor de gein eens zelf te maken. Je weet niet wat je proeft. En wil je een extra lekkere burger? Maak dan deze, met bacon er door heen. Je wilt nooit meer anders!

Voor 8 grote burgers heb je nodig

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld

Smaakmakers voor je burgers

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en meng alles goed door elkaar. De bacon bak je krokant . Daarna het overtollige vet eraf deppen met met keukenpapier. Verkruimel de bacon en meng het door het gehakt. Maak van het gehakt 8 ballen en plet die gelijkmatig tussen je handen.  Heb je een hamburgerpers, dan plet je ze daar gelijkmatig mee. Dek de hamburgers af en zet tot gebruik koel weg.

Burgers van de barbecue

Steek de barbecue aan en verhit tot 190C. Bak de hamburgers om en om gaar, reken hier ongeveer 10 minuten voor. Nóg meer smaak? Beleg de hamburger dan met een lekkere plak (Cheddar) kaas op het moment dat je de tweede kant grillt, zodat die lekker kan smelten. Is het geen barbecueweer? Geen ramp, dan bak je ze in een hete koekenpan.

Serveer met een hamburgerbroodjes, wat sla & tomaat en je favoriete barbecuesaus.

Gepubliceerd op 26 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd