Bacon hamburgers



Het is altijd makkelijk om kant en klaar je hamburgers te kopen. Hop, verpakking open. Barbecue aan en klaar. Maar probeer ze voor de gein eens zelf te maken. Je weet niet wat je proeft. En wil je een extra lekkere burger? Maak dan deze, met bacon er door heen. Je wilt nooit meer anders!

Voor 8 grote burgers heb je nodig

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld

Smaakmakers voor je burgers

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en meng alles goed door elkaar. De bacon bak je krokant . Daarna het overtollige vet eraf deppen met met keukenpapier. Verkruimel de bacon en meng het door het gehakt. Maak van het gehakt 8 ballen en plet die gelijkmatig tussen je handen.  Heb je een hamburgerpers, dan plet je ze daar gelijkmatig mee. Dek de hamburgers af en zet tot gebruik koel weg.

Burgers van de barbecue

Steek de barbecue aan en verhit tot 190C. Bak de hamburgers om en om gaar, reken hier ongeveer 10 minuten voor. Nóg meer smaak? Beleg de hamburger dan met een lekkere plak (Cheddar) kaas op het moment dat je de tweede kant grillt, zodat die lekker kan smelten. Is het geen barbecueweer? Geen ramp, dan bak je ze in een hete koekenpan.

Serveer met een hamburgerbroodjes, wat sla & tomaat en je favoriete barbecuesaus.

Gepubliceerd op 26 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!