Bacon hamburgers



Het is altijd makkelijk om kant en klaar je hamburgers te kopen. Hop, verpakking open. Barbecue aan en klaar. Maar probeer ze voor de gein eens zelf te maken. Je weet niet wat je proeft. En wil je een extra lekkere burger? Maak dan deze, met bacon er door heen. Je wilt nooit meer anders!

Voor 8 grote burgers heb je nodig

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld

Smaakmakers voor je burgers

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en meng alles goed door elkaar. De bacon bak je krokant . Daarna het overtollige vet eraf deppen met met keukenpapier. Verkruimel de bacon en meng het door het gehakt. Maak van het gehakt 8 ballen en plet die gelijkmatig tussen je handen.  Heb je een hamburgerpers, dan plet je ze daar gelijkmatig mee. Dek de hamburgers af en zet tot gebruik koel weg.

Burgers van de barbecue

Steek de barbecue aan en verhit tot 190C. Bak de hamburgers om en om gaar, reken hier ongeveer 10 minuten voor. Nóg meer smaak? Beleg de hamburger dan met een lekkere plak (Cheddar) kaas op het moment dat je de tweede kant grillt, zodat die lekker kan smelten. Is het geen barbecueweer? Geen ramp, dan bak je ze in een hete koekenpan.

Serveer met een hamburgerbroodjes, wat sla & tomaat en je favoriete barbecuesaus.

Gepubliceerd op 26 juni 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.