Pastasalade met gegrilde kip & avocadodressing

Pastasalade is toch wel een van mijn favoriete zomergerechten. Zó gemaakt, de dag erna ook nog lekker en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Lekker ook om mee te nemen naar het strand, park of picknick.
Deze pastasalade heeft geen vettige mayodressing, maar eentje op basis van romige avocado en karnemelk. Probeer maar eens, je weet niet wat je proeft!
Pastasalade voor 4-6 personen
500g pasta naar keuze
150g tomaatjes, gehalveerd
2 paprika’s, in blokjes
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
1 avocado, in blokjes
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges, gegrild
Voor de avocadodressing
1 rijpe avocado
sap van ½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
zout & peper
handje verse peterselie
Verder nodig: staafmixer of blender
Pastasalade met kip & avocado
Kook de pasta beetgaar en bereid alle andere ingrediënten voor. De asperges heb ik, zonder toegevoegde olie, gegrild in een hete grilpan (ongeveer 10 minuten voor nodig) en daarna in stukjes gesneden. Pluk de kip en snijd in grove stukken. Meng alle ingrediënten met de warme pasta.
Avocadodressing
Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een maatbeker (of blender). Met een staafmixer maak je er een gladde saus van. Doe die bij de nog warme pasta en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en garneer met nog meer verse peterselie.
Lauwwarm vind ik pastasalade eigenlijk het lekkerst, maar je kunt ‘ook heel prima helemaal van tevoren klaarmaken. Serveer dan wel op kamertemperatuur en doe er indien te droog nog een klein scheutje olijfolie door.
Gepubliceerd op 12 juli 2018