Pastasalade met gegrilde kip & avocadodressing



Pastasalade is toch wel een van mijn favoriete zomergerechten. Zó gemaakt, de dag erna ook nog lekker en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Lekker ook om mee te nemen naar het strand, park of picknick.

Deze pastasalade heeft geen vettige mayodressing, maar eentje op basis van romige avocado en karnemelk. Probeer maar eens, je weet niet wat je proeft!

Pastasalade voor 4-6 personen

500g pasta naar keuze
150g tomaatjes, gehalveerd
2 paprika’s, in blokjes
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
1 avocado, in blokjes
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges, gegrild

Voor de avocadodressing

1 rijpe avocado
sap van ½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
zout & peper
handje verse peterselie

Verder nodig: staafmixer of blender

Pastasalade met kip & avocado

Kook de pasta beetgaar en bereid alle andere ingrediënten voor. De asperges heb ik, zonder toegevoegde olie, gegrild in een hete grilpan (ongeveer 10 minuten voor nodig) en daarna in stukjes gesneden. Pluk de kip en snijd in grove stukken. Meng alle ingrediënten met de warme pasta.

Avocadodressing

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een maatbeker (of blender). Met een staafmixer maak je er een gladde saus van. Doe die bij de nog warme pasta en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en garneer met nog meer verse peterselie.

Lauwwarm vind ik pastasalade eigenlijk het lekkerst, maar je kunt ‘ook heel prima helemaal van tevoren klaarmaken. Serveer dan wel op kamertemperatuur en doe er indien te droog nog een klein scheutje olijfolie door.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.