Pastasalade met gegrilde kip & avocadodressing



Pastasalade is toch wel een van mijn favoriete zomergerechten. Zó gemaakt, de dag erna ook nog lekker en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Lekker ook om mee te nemen naar het strand, park of picknick.

Deze pastasalade heeft geen vettige mayodressing, maar eentje op basis van romige avocado en karnemelk. Probeer maar eens, je weet niet wat je proeft!

Pastasalade voor 4-6 personen

500g pasta naar keuze
150g tomaatjes, gehalveerd
2 paprika’s, in blokjes
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
1 avocado, in blokjes
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges, gegrild

Voor de avocadodressing

1 rijpe avocado
sap van ½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
zout & peper
handje verse peterselie

Verder nodig: staafmixer of blender

Pastasalade met kip & avocado

Kook de pasta beetgaar en bereid alle andere ingrediënten voor. De asperges heb ik, zonder toegevoegde olie, gegrild in een hete grilpan (ongeveer 10 minuten voor nodig) en daarna in stukjes gesneden. Pluk de kip en snijd in grove stukken. Meng alle ingrediënten met de warme pasta.

Avocadodressing

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een maatbeker (of blender). Met een staafmixer maak je er een gladde saus van. Doe die bij de nog warme pasta en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en garneer met nog meer verse peterselie.

Lauwwarm vind ik pastasalade eigenlijk het lekkerst, maar je kunt ‘ook heel prima helemaal van tevoren klaarmaken. Serveer dan wel op kamertemperatuur en doe er indien te droog nog een klein scheutje olijfolie door.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.