Makreel van de BBQEenvoud, jullie weten het, ik hou er van. Want goede (seizoens)producten hebben weinig opsmuk. Zo ook makreel. En een hele makreel van de BBQ is simpel, maar super lekker. Betaalbaar ook, kijk maar eens wat een verschil met bijvoorbeeld een stukje zalm. Nog een paar andere ingrediënten, een hete barbecue en je bent er!

Voor 4 personen

2 makrelen, schoongemaakt door de visboer maar met kop er nog aan
2el verse platte peterselie
rasp van 1 grapefruit (of gebruik citroen)
1 teen knoflook, geraspt
vers gemalen zwarte peper en beetje olie

Verder nodig: hete barbecue (ongeveer 200C)

TIP: Hoe weet je dat je vis vers is?

Let er dan op dat de vis naar zee ruikt en niet naar vis. Kijk ook naar de ogen, zijn die helder en niet slijmerig dan heb je een top vis te pakken. Koop bij voorkeur je vis bij de visboer, dat is je beste garantie op de verste vis! Spoel de vis nu onder de koude kraan af en dep goed af met keukenpapier.

Makreel van de BBQ

Meng de peterselie, citrusrasp en knoflook en smeer de vis er mee in, doe ook lekker wat in de buikholte. Dit geeft heerlijk smaak aan de vis af. Tot slot nog zwarte peper over en in de vis en een drupje olie, dit voorkomt dat de vis straks aan het rooster vastplakt. In de buikholte nog wat plakjes citrus en je bent klaar. Dek af en laat tot gebruik staan.

Snelle maaltijd van de barbecue

Zorg dat je barbecue goed heet is voor je de vis er op legt. De vis kan rechtstreeks op het rooster, doordat je ‘hebt ingewreven met olie plakt ‘ie amper aan het rooster. Rooster de vis in 10-12 minuten gaar. Keer halverwege om. Zeker weten dat de vis gaar is? Als je het velletje er makkelijk af kunt halen en de vis niet meer doorzichtig eruit ziet is je vis klaar!

Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Gepubliceerd op 12 augustus 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
13 januari 2021
spitskool roerbak
 
Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
12 januari 2021
wafels met kaneelsuiker
 
Churros wafels

Deze wafels doen denken aan churros, die lekkere gefrituurde stengels met kaneelsuiker. Ik maakte er wafels van. Voor een top begin van je dag!