Makreel van de BBQEenvoud, jullie weten het, ik hou er van. Want goede (seizoens)producten hebben weinig opsmuk. Zo ook makreel. En een hele makreel van de BBQ is simpel, maar super lekker. Betaalbaar ook, kijk maar eens wat een verschil met bijvoorbeeld een stukje zalm. Nog een paar andere ingrediënten, een hete barbecue en je bent er!

Voor 4 personen

2 makrelen, schoongemaakt door de visboer maar met kop er nog aan
2el verse platte peterselie
rasp van 1 grapefruit (of gebruik citroen)
1 teen knoflook, geraspt
vers gemalen zwarte peper en beetje olie

Verder nodig: hete barbecue (ongeveer 200C)

TIP: Hoe weet je dat je vis vers is?

Let er dan op dat de vis naar zee ruikt en niet naar vis. Kijk ook naar de ogen, zijn die helder en niet slijmerig dan heb je een top vis te pakken. Koop bij voorkeur je vis bij de visboer, dat is je beste garantie op de verste vis! Spoel de vis nu onder de koude kraan af en dep goed af met keukenpapier.

Makreel van de BBQ

Meng de peterselie, citrusrasp en knoflook en smeer de vis er mee in, doe ook lekker wat in de buikholte. Dit geeft heerlijk smaak aan de vis af. Tot slot nog zwarte peper over en in de vis en een drupje olie, dit voorkomt dat de vis straks aan het rooster vastplakt. In de buikholte nog wat plakjes citrus en je bent klaar. Dek af en laat tot gebruik staan.

Snelle maaltijd van de barbecue

Zorg dat je barbecue goed heet is voor je de vis er op legt. De vis kan rechtstreeks op het rooster, doordat je ‘hebt ingewreven met olie plakt ‘ie amper aan het rooster. Rooster de vis in 10-12 minuten gaar. Keer halverwege om. Zeker weten dat de vis gaar is? Als je het velletje er makkelijk af kunt halen en de vis niet meer doorzichtig eruit ziet is je vis klaar!

Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Gepubliceerd op 12 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.