Smulpaapje weekmenu #28
Als je tijdens warme dagen niet te lang in de keuken wilt staan is pastasalade natuurlijk een heerlijke optie, maar er is nog meer lekkers. Al deze recepten zijn trouwens ongeacht het weer heerlijk om in de zomer te eten.
En zoals altijd eet het hele gezin lekker mee, kindereten daar doen we niet aan op Smulpaapje 😉 Heb een smakelijke week!
Smulpaapje weekmenu
maandag Zomerse ovenschotel
Met dit recept kun je alle kanten op, vis, vlees of een vega variant. Het kan allemaal!
dinsdag Pasta met spinaziepesto
voor een lichte, snelle pastamaaltijd ga je voor deze fijne pasta pesto versie.
woensdag Parelcouscous met spinazie
Nog spinazie over van gister? dan is dit een super lekkere manier om eens een ander soort couscous te eten. Maar 2 dagen achter elkaar spinazie eten is natuurlijk ook geen straf!
donderdag Hartige taart caprese
Al het lekkere van tomaat, basilicum en mozzarella in één hartige taart. Yum!
vrijdag Gegrilde kip van de BBQ
Is het geen mooi weer, dan kun je ‘m natuurlijk ook gewoon in de (gril)pan klaarmaken.
weekendtip Lunchbroodje met verse doperwtjes
Ze zijn nú in het seizoen, daar wil je lekker van genieten. Bijvoorbeeld met dit heerlijke brood voor de weekendlunch
boodschappenlijstje
maandag
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
1 rode ui
1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g) *
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
* voor vegaversie kies voor halloumi of je favo vis, voor de visversie
dinsdag
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
zwarte peper
pasta naar keuze, ongeveer 350g
woensdag
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
½ gele paprika
½ komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
donderdag
400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
vrijdag
4 scharrelkippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
zout & peper
50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt
1tl citroensap
weekendtip
½ bakje ricotta (Galbani)
1el verse munt
½ citroen
150-200g verse doperwten (haal de erwtjes uit de schil, je houdt een handje vol over)
½ el honing
1el geroosterde pijnboompitten
Vers, ongesneden (desem)brood
Gepubliceerd op 4 juli 2019