Smulpaapje weekmenu #28



Als je tijdens warme dagen niet te lang in de keuken wilt staan is pastasalade natuurlijk een heerlijke optie, maar er is nog meer lekkers. Al deze recepten zijn trouwens ongeacht het weer heerlijk om in de zomer te eten.

En zoals altijd eet het hele gezin lekker mee, kindereten daar doen we niet aan op Smulpaapje 😉 Heb een smakelijke week!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Zomerse ovenschotel
Met dit recept kun je alle kanten op, vis, vlees of een vega variant. Het kan allemaal!

dinsdag                Pasta met spinaziepesto
voor een lichte, snelle pastamaaltijd ga je voor deze fijne pasta pesto versie.

woensdag          Parelcouscous met spinazie
Nog spinazie over van gister? dan is dit een super lekkere manier om eens een ander soort couscous te eten. Maar 2 dagen achter elkaar spinazie eten is natuurlijk ook geen straf!

donderdag         Hartige taart caprese
Al het lekkere van tomaat, basilicum en mozzarella in één hartige taart. Yum!

vrijdag                  Gegrilde kip van de BBQ
Is het geen mooi weer, dan kun je ‘m natuurlijk ook gewoon in de (gril)pan klaarmaken.

weekendtip       Lunchbroodje met verse doperwtjes
Ze zijn nú in het seizoen, daar wil je lekker van genieten. Bijvoorbeeld met dit heerlijke brood voor de weekendlunch

boodschappenlijstje

maandag
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
1 rode ui
1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g) *
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
* voor vegaversie kies voor halloumi of je favo vis, voor de visversie

dinsdag
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
zwarte peper
pasta naar keuze, ongeveer 350g

woensdag
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
½ gele paprika
½ komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta

donderdag
400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum

vrijdag
4 scharrelkippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
zout & peper
50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt
1tl citroensap

weekendtip
½ bakje ricotta (Galbani)
1el verse munt
½ citroen
150-200g verse doperwten (haal de erwtjes uit de schil, je houdt een handje vol over)
½ el honing
1el geroosterde pijnboompitten
Vers, ongesneden (desem)brood 

 

Gepubliceerd op 4 juli 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.