Tomatentaart caprese



Een caprese is eigenlijk de benaming voor een pizza met tomaat, basilicum en (buffel) mozzerella. Maar die combinatie van ingrediënten kun je nog op veel meer manieren gebruiken. Ik maakte al eens een variant op de salade caprese en nog niet zolang geleden zag de crostini caprese het licht.

En hoewel je niet moet overdrijven qua caprese combi’s is deze tomatentaart caprese toch wel echt de moeite waard!

tomatentaartCaprese

Voor één taart (genoeg voor 4 personen als lichte maaltijd)

400g minitomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd en vocht eruit geduwd
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie

1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C

Oventomaatjes

Doe de tomaatjes met de tijm, knoflook en olie in een ovenschaal en zet ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Haal de ovenschaal er daarna uit en laat iets afkoelen. Haal de tijm en knoflook eruit en verspreid de tomaatjes gelijkmatig over het bakblik. Smeer je deeg gelijkmatig in met de uienchutney. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum en dek daarna af met het kruimeldeeg (of de plakjes bladerdeeg). Je stopt de tomaatjes als het ware toe. Bestrooi de bovenkant van het deeg met de geraspte kaas.

Omgekeerde tomatentaart

Bak de tomatentaart 20-25 minuten op 180C, tot de bovenkant goed gaar is. Controleer dat na 20 minuten! Haal de tomatentaart uit de oven, laat iets afkoelen en draai daarna op een grote schaal om, zodat de tomaatjes weer aan de bovenkant zitten. Je kunt de bovenkant qua deeg eventueel, als het nodig is, nog iets na laten garen door de schaal nu in de oven te zetten (die je uitzet, maar nog genoeg warmte geeft).

Serveer lauwwarm, in ruime punten met een salade of andere favoriete groente erbij

Gepubliceerd op 28 augustus 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.