Tomatentaart caprese



Een caprese is eigenlijk de benaming voor een pizza met tomaat, basilicum en (buffel) mozzerella. Maar die combinatie van ingrediënten kun je nog op veel meer manieren gebruiken. Ik maakte al eens een variant op de salade caprese en nog niet zolang geleden zag de crostini caprese het licht.

En hoewel je niet moet overdrijven qua caprese combi’s is deze tomatentaart caprese toch wel echt de moeite waard!

tomatentaartCaprese

Voor één taart (genoeg voor 4 personen als lichte maaltijd)

400g minitomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd en vocht eruit geduwd
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie

1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C

Oventomaatjes

Doe de tomaatjes met de tijm, knoflook en olie in een ovenschaal en zet ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Haal de ovenschaal er daarna uit en laat iets afkoelen. Haal de tijm en knoflook eruit en verspreid de tomaatjes gelijkmatig over het bakblik. Smeer je deeg gelijkmatig in met de uienchutney. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum en dek daarna af met het kruimeldeeg (of de plakjes bladerdeeg). Je stopt de tomaatjes als het ware toe. Bestrooi de bovenkant van het deeg met de geraspte kaas.

Omgekeerde tomatentaart

Bak de tomatentaart 20-25 minuten op 180C, tot de bovenkant goed gaar is. Controleer dat na 20 minuten! Haal de tomatentaart uit de oven, laat iets afkoelen en draai daarna op een grote schaal om, zodat de tomaatjes weer aan de bovenkant zitten. Je kunt de bovenkant qua deeg eventueel, als het nodig is, nog iets na laten garen door de schaal nu in de oven te zetten (die je uitzet, maar nog genoeg warmte geeft).

Serveer lauwwarm, in ruime punten met een salade of andere favoriete groente erbij

Gepubliceerd op 28 augustus 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.