Smulpaapje kookt! – Ricottalunchbroodje met verse erwtjes



Goed brood. Je kunt me er voor wakker worden. Oke, bijna dan. Maar het is wel een van de weinige dingen die ik op vakantie bijvoorbeeld mis.

Lekker brood heeft weinig nodig. Een paar voorjaarsgroente, wat lekkere kruiden en een lik ricotta en je bent er. Smullen maar!

Voor 2 personen

½ bakje ricotta
1el munt, fijngesneden
rasp van ½ citroen, sap naar smaak
zeezout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
150-200g verse doperwten (haal de erwtjes uit de schil, je houdt een handje vol over)
½ el honing
1el geroosterde pijnboompitten
Vers, ongesneden brood (ik gebruikte die van Desemenzo)

Snel lunchbroodje

Zet een pan gezouten water op, breng het water aan de kook en blancheer de doperwtjes een paar minuten zodat ze nog lekker wat ‘bite’ overhouden. Giet de groente af en spoel ze kort af met koud water.

De ricotta met de munt, citroenrasp, honing, zeezout & peper meng je goed door elkaar. Snijd een dikke snee brood af, besmeer royaal met het mengsel en garneer met de doperwtjes en geroosterde pijnboompitten. Dat wordt genieten!

Gepubliceerd op 13 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.