Smulpaapje kookt! – Ricottalunchbroodje met verse erwtjes

Goed brood. Je kunt me er voor wakker worden. Oke, bijna dan. Maar het is wel een van de weinige dingen die ik op vakantie bijvoorbeeld mis.
Lekker brood heeft weinig nodig. Een paar voorjaarsgroente, wat lekkere kruiden en een lik ricotta en je bent er. Smullen maar!
Voor 2 personen
½ bakje ricotta
1el munt, fijngesneden
rasp van ½ citroen, sap naar smaak
zeezout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
150-200g verse doperwten (haal de erwtjes uit de schil, je houdt een handje vol over)
½ el honing
1el geroosterde pijnboompitten
Vers, ongesneden brood (ik gebruikte die van Desemenzo)
Snel lunchbroodje
Zet een pan gezouten water op, breng het water aan de kook en blancheer de doperwtjes een paar minuten zodat ze nog lekker wat ‘bite’ overhouden. Giet de groente af en spoel ze kort af met koud water.
De ricotta met de munt, citroenrasp, honing, zeezout & peper meng je goed door elkaar. Snijd een dikke snee brood af, besmeer royaal met het mengsel en garneer met de doperwtjes en geroosterde pijnboompitten. Dat wordt genieten!
Gepubliceerd op 13 mei 2015