Smulpaapje weekmenu #26

Vind je het ook zo’n uitdaging om ieder week weer te bedenken wat je gaat eten? Je wilt gemak, maar ook lekker en vers eten. Zo min mogelijk pakjes & zakjes. Maar wel maaltijden waar het hele gezin van mee kan eten.
Komt dat even goed uit. Ik zet voor een hele week suggesties voor je op een rijtje, inclusief boodschappenlijstje. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen! Dit staat er deze week op het menu
Smulpaapje weekmenu
maandag Spaanse aardappeltortilla
Maak het jezelf gemakkelijk en bereid ‘m in het weekend alvast voor. Dan zit je vandaag extra snel aan tafel.
dinsdag Pasta met spinaziepesto
Lekker snel en zomers pastagerecht, ideaal voor doordeweeks
woensdag Pastasalade met makreel & venkel
zo’n ideaal gerecht voor drukke(re) woensdagen, waar iedereen van kan eten wanneer het uitkomt.
donderdag Oosterse noodles met kipgehakt & broccoli
en gewoon lekker de sliertjes opslurpen hé?! 😉
vrijdag Hartige taart met spinazie & asperges
Deze hartige taart is een lekkere manier om aan het einde van de week restjes groente op te maken
weekendtip Dutch baby met kiwi & lemoncurd
Waar ik doordeweeks vaak kies voor snel een kiwi uitlepelen bij het ontbijt, vind ik het weekend bij uitstek een lekker moment om nét even iets meer te doen dan dat….
boodschappenlijstje
maandag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
dinsdag
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
pasta naar keuze, ongeveer 350g
voor erbij: extra spinazie, genoeg voor 4 personen
woensdag
2 venkelknollen (ongeveer 600g)
6 stengels bleekselderij
2 sinaasappels
1 granny smith of jonagold appel
3 a 4 grote stukken makreelfilet, gerookt of gestoomd
350 gram pasta, zoals trottole of vlinderpasta.
Handjevol walnoten
200 ml yoghurt
2 eetlepels grove mosterd (of iets meer naar smaak)
2 eetlepels mayonaise
donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
vrijdag
1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten
125g hamreepjes
1 venkel
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten
weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s
1-2el lemon curd
Gepubliceerd op 20 juni 2019