Smulpaapje weekmenu #26



Vind je het ook zo’n uitdaging om ieder week weer te bedenken wat je gaat eten? Je wilt gemak, maar ook lekker en vers eten. Zo min mogelijk pakjes & zakjes. Maar wel maaltijden waar het hele gezin van mee kan eten.

Komt dat even goed uit. Ik zet voor een hele week suggesties voor je op een rijtje, inclusief boodschappenlijstje. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen! Dit staat er deze week op het menu

Smulpaapje weekmenu

maandag             Spaanse aardappeltortilla
Maak het jezelf gemakkelijk en bereid ‘m in het weekend alvast voor. Dan zit je vandaag extra snel aan tafel.

dinsdag                Pasta met spinaziepesto
Lekker snel en zomers pastagerecht, ideaal voor doordeweeks

woensdag          Pastasalade met makreel & venkel
zo’n ideaal gerecht voor drukke(re) woensdagen, waar iedereen van kan eten wanneer het uitkomt.

donderdag         Oosterse noodles met kipgehakt & broccoli
en gewoon lekker de sliertjes opslurpen hé?! 😉

vrijdag                  Hartige taart met spinazie & asperges
Deze hartige taart is een lekkere manier om aan het einde van de week restjes groente op te maken

weekendtip       Dutch baby met kiwi & lemoncurd
Waar ik doordeweeks vaak kies voor snel een kiwi uitlepelen bij het ontbijt, vind ik het weekend bij uitstek een lekker moment om nét even iets meer te doen dan dat….

boodschappenlijstje

maandag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

dinsdag
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
pasta naar keuze, ongeveer 350g
voor erbij: extra spinazie, genoeg voor 4 personen

woensdag
2 venkelknollen (ongeveer 600g)
6 stengels bleekselderij
2 sinaasappels
1 granny smith of jonagold appel
3 a 4 grote stukken makreelfilet, gerookt of gestoomd
350 gram pasta, zoals trottole of vlinderpasta.
Handjevol walnoten
200 ml yoghurt
2 eetlepels grove mosterd (of iets meer naar smaak)
2 eetlepels mayonaise

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes

vrijdag
1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten
125g hamreepjes
1 venkel
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s
1-2el lemon curd

Gepubliceerd op 20 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.