Smulpaapje weekmenu #26



Vind je het ook zo’n uitdaging om ieder week weer te bedenken wat je gaat eten? Je wilt gemak, maar ook lekker en vers eten. Zo min mogelijk pakjes & zakjes. Maar wel maaltijden waar het hele gezin van mee kan eten.

Komt dat even goed uit. Ik zet voor een hele week suggesties voor je op een rijtje, inclusief boodschappenlijstje. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen! Dit staat er deze week op het menu

Smulpaapje weekmenu

maandag             Spaanse aardappeltortilla
Maak het jezelf gemakkelijk en bereid ‘m in het weekend alvast voor. Dan zit je vandaag extra snel aan tafel.

dinsdag                Pasta met spinaziepesto
Lekker snel en zomers pastagerecht, ideaal voor doordeweeks

woensdag          Pastasalade met makreel & venkel
zo’n ideaal gerecht voor drukke(re) woensdagen, waar iedereen van kan eten wanneer het uitkomt.

donderdag         Oosterse noodles met kipgehakt & broccoli
en gewoon lekker de sliertjes opslurpen hé?! 😉

vrijdag                  Hartige taart met spinazie & asperges
Deze hartige taart is een lekkere manier om aan het einde van de week restjes groente op te maken

weekendtip       Dutch baby met kiwi & lemoncurd
Waar ik doordeweeks vaak kies voor snel een kiwi uitlepelen bij het ontbijt, vind ik het weekend bij uitstek een lekker moment om nét even iets meer te doen dan dat….

boodschappenlijstje

maandag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

dinsdag
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
pasta naar keuze, ongeveer 350g
voor erbij: extra spinazie, genoeg voor 4 personen

woensdag
2 venkelknollen (ongeveer 600g)
6 stengels bleekselderij
2 sinaasappels
1 granny smith of jonagold appel
3 a 4 grote stukken makreelfilet, gerookt of gestoomd
350 gram pasta, zoals trottole of vlinderpasta.
Handjevol walnoten
200 ml yoghurt
2 eetlepels grove mosterd (of iets meer naar smaak)
2 eetlepels mayonaise

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes

vrijdag
1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten
125g hamreepjes
1 venkel
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s
1-2el lemon curd

Gepubliceerd op 20 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.