Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd



Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter, deze Dutch baby met kiwi en lemoncurd. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo’n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!

Ik maak deze Dutch baby net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s, in blokjes gesneden
1-2el lemon curd

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

zoete dutch baby

Dutch baby met Zespri kiwi

Zet voor je Dutch baby de pan/pannetjes in de oven en verwarm die voor. Mix voor het beslag met een elektrische mixer eieren, bloem, melk, suiker, vanille en citroenrasp tot een glad beslag. Doe dit in een maatbeker, dat schenkt straks makkelijker

Doe de boter in de pan(netjes) als de oven voorverwarmd is. Blijf er wel bij want de boter moet niet bruin worden. Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch baby erin. Bak 15-20 minuten, je zult het beslag omhoog zien komen. Dat hoort zo!  En kijk, een prachtig goudbruine Dutch baby. Haal de pan(netjes) voorzichtig (met ovenhandschoenen!) uit de oven.

Dutch baby als ontbijt

Op de bodem van de Dutch baby gaat wat lemon curd, daarop doe je lekker wat van de kiwi. Als je wilt kun je alles ook nog bestrooien met poedersuiker. Meteen serveren, dan is het het allerlekkerst!

Smulpaapje x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.

 

 

Gepubliceerd op 9 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.