Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd



Samenwerking – Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo’n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!

Ik maak ‘m net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s, in blokjes gesneden
1-2el lemon curd

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

Dutch baby met Zespri kiwi

Zet de pan/pannetjes in de oven en verwarm die voor. Mix met een elektrische mixer eieren, bloem, melk, suiker, vanille en citroenrasp tot een glad beslag. Doe dit in een maatbeker, dat schenkt straks makkelijker

Doe de boter in de pan(netjes) als de oven voorverwarmd is. Blijf er wel bij want de boter moet niet bruin worden. Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak 20 minuten, je zult het beslag omhoog zien komen. Dat hoort zo! Verlaag daarna de temperatuur naar 150C en bak nog een minuut of vijf. En kijk, een prachtig goudbruine Dutch baby. Haal de pan(netjes) voorzichtig (met ovenhandschoenen!) uit de oven.

Op de bodem van de Dutch baby gaat wat lemon curd, daarop doe je de kiwi. Als je wilt kun je alles ook nog bestrooien met poedersuiker. Meteen serveren, dan is het het allerlekkerst!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.

 

 

Gepubliceerd op 9 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus