Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd

Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter, deze Dutch baby met kiwi en lemoncurd. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo’n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!
Ik maak deze Dutch baby net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.
Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s, in blokjes gesneden
1-2el lemon curd
Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan
Dutch baby met Zespri kiwi
Zet voor je Dutch baby de pan/pannetjes in de oven en verwarm die voor. Mix voor het beslag met een elektrische mixer eieren, bloem, melk, suiker, vanille en citroenrasp tot een glad beslag. Doe dit in een maatbeker, dat schenkt straks makkelijker
Doe de boter in de pan(netjes) als de oven voorverwarmd is. Blijf er wel bij want de boter moet niet bruin worden. Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch baby erin. Bak 15-20 minuten, je zult het beslag omhoog zien komen. Dat hoort zo! En kijk, een prachtig goudbruine Dutch baby. Haal de pan(netjes) voorzichtig (met ovenhandschoenen!) uit de oven.
Dutch baby als ontbijt
Op de bodem van de Dutch baby gaat wat lemon curd, daarop doe je lekker wat van de kiwi. Als je wilt kun je alles ook nog bestrooien met poedersuiker. Meteen serveren, dan is het het allerlekkerst!
Smulpaapje x Zespri
Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.
Gepubliceerd op 9 januari 2019