Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd



Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter, deze Dutch baby met kiwi en lemoncurd. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo’n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!

Ik maak deze Dutch baby net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s, in blokjes gesneden
1-2el lemon curd

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

zoete dutch baby

Dutch baby met Zespri kiwi

Zet voor je Dutch baby de pan/pannetjes in de oven en verwarm die voor. Mix voor het beslag met een elektrische mixer eieren, bloem, melk, suiker, vanille en citroenrasp tot een glad beslag. Doe dit in een maatbeker, dat schenkt straks makkelijker

Doe de boter in de pan(netjes) als de oven voorverwarmd is. Blijf er wel bij want de boter moet niet bruin worden. Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch baby erin. Bak 15-20 minuten, je zult het beslag omhoog zien komen. Dat hoort zo!  En kijk, een prachtig goudbruine Dutch baby. Haal de pan(netjes) voorzichtig (met ovenhandschoenen!) uit de oven.

Dutch baby als ontbijt

Op de bodem van de Dutch baby gaat wat lemon curd, daarop doe je lekker wat van de kiwi. Als je wilt kun je alles ook nog bestrooien met poedersuiker. Meteen serveren, dan is het het allerlekkerst!

Smulpaapje x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.

 

 

Gepubliceerd op 9 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.