Smulpaapje weekmenu #25



Afgelopen week zaten wij heerlijk een week op Texel met ons drietjes. De perfecte plek om even op te laden na een aantal hele drukke maanden. Naast dat er van alles te doen is, is Texel culinair gezien ook altijd een feestje.

In dit weekmenu zie je een aantal op Texel geïnspireerde gerechten terug die ik vorige keren dat ik op Texel was thuis gemaakt heb. Maar er is natuurlijk nog veel meer lekkers!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Stoofpotje met lamsvlees 
en uiteraard is dit ook lamsvlees dat niet van Texel komt super lekker. Probeer maar eens!

dinsdag                Kip pesto tomatensalade
een maaltijdsalade waarvan ik zeker weet dat groot én klein er blij van worden.

woensdag          Pasta met krokante broccoli
een ideale ‘woensdag ren je rot dag’ maaltijd!

donderdag         Mexicaanse kip met bonen
makkelijk, snel én lekker. Hoe fijn wil je het hebben?

vrijdag                  Aardappelsalade met Hollandse garnalen
vorige keer dat we op Texel waren hebben we de garnalen vers gevangen, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bij de visboer kopen 😉

weekendtip       Citroen-yoghurt cake
zullen we dit weekend weer eens iets lekkers bakken? Deze frisse cake is echt een aanrader.

boodschappenlijstje

maandag
750g lamsprocureur
½ tl knoflookpoeder
1el bloem
2el neutrale olie
750ml Texels bier Skuumkoppe (of bouillon)
5 jeneverbessen
1 laurierblad
500g zilte aardappel (of gewone aardappelen kan ook)
1el Zaanse mosterd
1tl Worcestershire saus
15g platte peterselie

dinsdag
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

woensdag
35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen
2 stronken broccoli
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
300g fussili pasta
3 tomaten
1el citroenolie

donderdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika,
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g)
1 blik chilibonen (400g)

vrijdag
500g (zilte Texelse) aardappels, met schil
300g (netto) knolselderij
3 lenteuitjes
6 cornichons (mini augurkjes)
1 Elstar appel
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise
1el cocktailsaus
verse bieslook, naar smaak
optioneel: 1 kilo wijting

weekendtip
150g zachte boter
100g suiker
3 eieren
75g dikke yoghurt (Grieks of Turks)
45ml citroensap
1 citroen
1tl vanille extract
200g bloem
1tl bakpoeder
2el maanzaad
100g bosbessen

 

Gepubliceerd op 13 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.