Smulpaapje weekmenu #25



Afgelopen week zaten wij heerlijk een week op Texel met ons drietjes. De perfecte plek om even op te laden na een aantal hele drukke maanden. Naast dat er van alles te doen is, is Texel culinair gezien ook altijd een feestje.

In dit weekmenu zie je een aantal op Texel geïnspireerde gerechten terug die ik vorige keren dat ik op Texel was thuis gemaakt heb. Maar er is natuurlijk nog veel meer lekkers!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Stoofpotje met lamsvlees 
en uiteraard is dit ook lamsvlees dat niet van Texel komt super lekker. Probeer maar eens!

dinsdag                Kip pesto tomatensalade
een maaltijdsalade waarvan ik zeker weet dat groot én klein er blij van worden.

woensdag          Pasta met krokante broccoli
een ideale ‘woensdag ren je rot dag’ maaltijd!

donderdag         Mexicaanse kip met bonen
makkelijk, snel én lekker. Hoe fijn wil je het hebben?

vrijdag                  Aardappelsalade met Hollandse garnalen
vorige keer dat we op Texel waren hebben we de garnalen vers gevangen, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bij de visboer kopen 😉

weekendtip       Citroen-yoghurt cake
zullen we dit weekend weer eens iets lekkers bakken? Deze frisse cake is echt een aanrader.

boodschappenlijstje

maandag
750g lamsprocureur
½ tl knoflookpoeder
1el bloem
2el neutrale olie
750ml Texels bier Skuumkoppe (of bouillon)
5 jeneverbessen
1 laurierblad
500g zilte aardappel (of gewone aardappelen kan ook)
1el Zaanse mosterd
1tl Worcestershire saus
15g platte peterselie

dinsdag
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

woensdag
35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen
2 stronken broccoli
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
300g fussili pasta
3 tomaten
1el citroenolie

donderdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika,
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g)
1 blik chilibonen (400g)

vrijdag
500g (zilte Texelse) aardappels, met schil
300g (netto) knolselderij
3 lenteuitjes
6 cornichons (mini augurkjes)
1 Elstar appel
50-100g zeekraal
50g IJslandse garnalen
100g Hollandse garnalen
2el mayonaise
1el cocktailsaus
verse bieslook, naar smaak
optioneel: 1 kilo wijting

weekendtip
150g zachte boter
100g suiker
3 eieren
75g dikke yoghurt (Grieks of Turks)
45ml citroensap
1 citroen
1tl vanille extract
200g bloem
1tl bakpoeder
2el maanzaad
100g bosbessen

 

Gepubliceerd op 13 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!