Smulpaapje kookt! – Pasta met krokante broccoli



Dit vond ik echt een verrassing. Niet alleen is het snel klaar, maar het is weer eens iets anders dan de standaard pasta met broccoli. Die ook heel lekker is, maar niet zo spannend qua smaak.

Probeer deze frisse variant eens en laat me weten of  ‘ie bij jullie thuis ook zo in de smaak viel als hier!
 

Voor vier personen

35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen, rasp
2 stronken broccoli, in kleine gelijkmatige roosjes
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten, in partjes
1el citroenolie
zout & peper

Pasta broccoli

Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie en bak hier de Panko, omscheppend, in een 5-8 minuten goudbruin in aan. Doe dit in een kommetje en doe hier de citroenrasp bij. Meng goed door en zet apart. Kook nu de fussili in ruim kokend water in ongeveer 8 minuten al dente.

Broccoli koken in bouillon

Verhit nu in diezelfde, schoongemaakte koekenpan de overige 2-3 eetlepels olijfolie en bak de broccoli hier op redelijk hoog vuur 3-4 minuten om en om in aan. De laatste minuut bak je de knoflook even mee. Dan de kippenbouillon erbij en alles een minuut of vier laten koken. Je wilt dat de broccoli nog wel wat ‘bite’ houdt.

Pasta met krokante broccoli

Doe er dan de afgegoten, gare pasta bij en schep alles even goed door en laat nog even goed doorwarmen. Tot slot, voorzichtig, de tomaten er door scheppen. Schep de pasta in een diep bord, sprenkel naar smaak met nog wat (citroen)olie en bestrooi royaal met de krokante kruim. Meteen serveren nu!

Gepubliceerd op 25 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.