Smulpaapje kookt! – Pasta met krokante broccoli



Dit vond ik echt een verrassing. Niet alleen is het snel klaar, maar het is weer eens iets anders dan de standaard pasta met broccoli. Die ook heel lekker is, maar niet zo spannend qua smaak.

Probeer deze frisse variant eens en laat me weten of  ‘ie bij jullie thuis ook zo in de smaak viel als hier!
 

Voor vier personen

35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen, rasp
2 stronken broccoli, in kleine gelijkmatige roosjes
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten, in partjes
1el citroenolie
zout & peper

Pasta broccoli

Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie en bak hier de Panko, omscheppend, in een 5-8 minuten goudbruin in aan. Doe dit in een kommetje en doe hier de citroenrasp bij. Meng goed door en zet apart. Kook nu de fussili in ruim kokend water in ongeveer 8 minuten al dente.

Broccoli koken in bouillon

Verhit nu in diezelfde, schoongemaakte koekenpan de overige 2-3 eetlepels olijfolie en bak de broccoli hier op redelijk hoog vuur 3-4 minuten om en om in aan. De laatste minuut bak je de knoflook even mee. Dan de kippenbouillon erbij en alles een minuut of vier laten koken. Je wilt dat de broccoli nog wel wat ‘bite’ houdt.

Pasta met krokante broccoli

Doe er dan de afgegoten, gare pasta bij en schep alles even goed door en laat nog even goed doorwarmen. Tot slot, voorzichtig, de tomaten er door scheppen. Schep de pasta in een diep bord, sprenkel naar smaak met nog wat (citroen)olie en bestrooi royaal met de krokante kruim. Meteen serveren nu!

Gepubliceerd op 25 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.