Smulpaapje weekmenu #24



Er staat weer een lang weekend op de planning en wij hebben zelfs de dagen daarna vrij van school, dus gaan we ons heerlijk een weekje vermaken met het gezin. Rustig opstaan, tijd met elkaar, na een hele hectische tijd is dat precies goed getimed.

Maar ook dan moet er natuurlijk gegeten worden. Wat zullen we deze week eens op tafel zetten?!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mac & Cheese pasta met merquezworstjes
Niet zomaar een pasta met kaas, maar met net een beetje meer pit!

dinsdag                Aardappel – courgette cakejes
courgette is weer volop in het seizoen en er is zo veel lekkers mee te maken, zoals deze groente cakejes!

woensdag          Italiaanse witlof ham & kaas
de klassieker in een spannend jasje, met als bonus dat ‘ie lekker voor te bereiden is.

donderdag         Jacket Potato met romige prei
een goedgevulde aardappel zorgt voor een verrassend lekkere maaltijd, inclusief tips om tijd te besparen

vrijdag                  Rijstsalade met bonen & makreel
De ideale eenpansmaaltijd, die ook nog eens lekker en lekker snel klaar is

weekendtip       Panzanella salade
De perfécte en meest smakelijke manier om oud brood op te maken en dit weekend wat lekkers te eten is deze Italiaanse salade

Boodschappenlijstje

maandag
250g Macaroni Grande (AH of andere grote macaroni)
4el boter
40g bloem
500ml melk
175g geraspte kaas
½ tl paprikapoeder
100g merquez worstjes
60g panko 

dinsdag
1 courgette
200g gare gekookte/gestoomde aardappel
75g gerookte zalm
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit
Verder nodig: bloem

woensdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk
175g gorgonzola
150g Rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.
1kg aardappels, voor puree

donderdag
4 grote aardappels
3 stengels prei (750g)
2el olie
10 takjes tijm
4 plakken bacon
100ml witte wijn (of gebruik bouillon)
3-4el slagroom
75g pittig (geraspte) kaas

vrijdag
300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (à 400g)
1 komkommer
2 tomaten
½ rode ui
½ rode paprika
15g platte peterselie
3tl kappertjes
1el frambozenazijn of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
1 blikje gegrilde makreel 

weekendtip
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood, in grove stukken (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
3 volle tl kappertjes
1 pot artisjokharten (à 180g)
5 (of meer) verse basilicumblaadjes
2tl goede balsamico
4el van de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets

 

 

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.