Spicy Mac & Cheese



In een Amerikaans tijdschrift las ik verschillende recepten voor Mac & Cheese – pasta met romige kaassaus, puur comfortfood. Kijkend naar wat ik in mijn eigen koelkast had improviseerde ik een versie daarop met merquez worstjes.

Dus denk kaas, denk knapperige topping én mild pittige worstjes er door. Als dat geen lege borden oplevert?! Probeer maar!

voor ruim vier personen, als maaltijd

250g Macaroni Grande (AH of andere grote macaroni)
4el boter
40g bloem
500ml melk
175g geraspte kaas
½ tl paprikapoeder
zout & peper
100g merquez worstjes, uit hun omhulsel
60g panko (Japanse broodkruim, AH/toko)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Spicy Mac & Cheese

Kook de pasta, al dente, maar een minuut minder dan je normaal zou doen. Giet af. In de tussentijd smelt je de boter, roer daar met een garde de bloem door en laat een minuutje meebakken. Dan beetje bij beetje de melk erbij, zodat je een gladde, witte saus krijgt. Daarin gaat de kaas, die je rustig erin laat smelten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Mac & Cheese uit de oven

Bij de kaassaus gaat nu de beetgare pasta, roer goed door zodat alle pasta eronder zit. Bak in de tussentijd in een droge, maar hete koekenpan, de merquez. Maak die kleiner, zoals je dat met gehakt zou doen, maar zorg wel voor nog wat textuur (dus niet té fijn). Meng als de merquez gaar is de Panko door (dit gaat makkelijk door het vet dat uit de worstjes is gekomen.

Ovenschotel met pasta

Doe de pasta met kaassaus in een grote ovenschotel en spreid gelijkmatig uit. Hierover gaat de merquez/Pankotopping. Zet dit 15-20 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en de pasta door en door warm.

Wat doe je met restjes

Omdat de pasta de saus redelijk opslurpt is de pasta niet echt geschikt om in te vriezen. De dag erna kun je ‘wel nog prima eten, maar zal ‘ie iets droger zijn dan op de dag dat je ‘vers gemaakt hebt.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!