Spicy Mac & Cheese



In een Amerikaans tijdschrift las ik verschillende recepten voor Mac & Cheese – pasta met romige kaassaus, puur comfortfood. Kijkend naar wat ik in mijn eigen koelkast had improviseerde ik een versie daarop met merquez worstjes.

Dus denk kaas, denk knapperige topping én mild pittige worstjes er door. Als dat geen lege borden oplevert?! Probeer maar!

voor ruim vier personen, als maaltijd

250g Macaroni Grande (AH of andere grote macaroni)
4el boter
40g bloem
500ml melk
175g geraspte kaas
½ tl paprikapoeder
zout & peper
100g merquez worstjes, uit hun omhulsel
60g panko (Japanse broodkruim, AH/toko)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Spicy Mac & Cheese

Kook de pasta, al dente, maar een minuut minder dan je normaal zou doen. Giet af. In de tussentijd smelt je de boter, roer daar met een garde de bloem door en laat een minuutje meebakken. Dan beetje bij beetje de melk erbij, zodat je een gladde, witte saus krijgt. Daarin gaat de kaas, die je rustig erin laat smelten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Mac & Cheese uit de oven

Bij de kaassaus gaat nu de beetgare pasta, roer goed door zodat alle pasta eronder zit. Bak in de tussentijd in een droge, maar hete koekenpan, de merquez. Maak die kleiner, zoals je dat met gehakt zou doen, maar zorg wel voor nog wat textuur (dus niet té fijn). Meng als de merquez gaar is de Panko door (dit gaat makkelijk door het vet dat uit de worstjes is gekomen.

Ovenschotel met pasta

Doe de pasta met kaassaus in een grote ovenschotel en spreid gelijkmatig uit. Hierover gaat de merquez/Pankotopping. Zet dit 15-20 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en de pasta door en door warm.

Wat doe je met restjes

Omdat de pasta de saus redelijk opslurpt is de pasta niet echt geschikt om in te vriezen. De dag erna kun je ‘wel nog prima eten, maar zal ‘ie iets droger zijn dan op de dag dat je ‘vers gemaakt hebt.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.