Aardappel-courgette cakejes



De veelzijdigheid van courgette verrast me iedere keer weer. Met een restje puree, een beetje vis en 1 courgette maak je deze geweldige hartige cakejes.

Varieer met welke vis en kruiden je gebruikt en je zet iedere keer weer iets anders op tafel. Oh en courgette is volop in het seizoen, dus fijn voor je portemonnee ook!

aardappelcakeje courgette

Voor vier personen, als bijgerecht

1 courgette (gewassen/met schil), geraspt (ongeveer 200g hou je over)
200g gare gekookte/gestoomde aardappel, fijnmaken tot grove puree
75g gerookte zalm, grof gesneden
zout & peper
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit

Verder nodig: bloem

Hartige cakejes met aardappel en courgette

Knijp de geraspte courgette heel grondig uit, hoe minder vocht des te beter. Meng dit met de aardappel, zalm, kruiden en het ei tot een geheel. Maak er dan balletjes van en plet die met je handen. Dat gaat het makkelijkst met iets vochtige handen. Leg op een bord en zet, afgedekt, weg in de koelkast.

Aardappel-courgette cakejes

Verhit een grote koekenpan en bebloem de cakejes licht. Scheutje olie in de pan en bak ze dan 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Niet te vaak omdraaien, omdat ze anders uit elkaar vallen. Serveer met yoghurt/komkommersaus. Je kunt er, naar keuze, nog een stukje vis/vlees of vega bij serveren.

Meer recepten met courgette

Courgette is momenteel volop in het seizoen. Zoek je meer inspiratie, kijk dan ook eens hier.

Gepubliceerd op 4 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.