Aardappel-courgette cakejes



De veelzijdigheid van courgette verrast me iedere keer weer. Met een restje puree, een beetje vis en 1 courgette maak je deze geweldige hartige cakejes.

Varieer met welke vis en kruiden je gebruikt en je zet iedere keer weer iets anders op tafel. Oh en courgette is volop in het seizoen, dus fijn voor je portemonnee ook!

aardappelcakeje courgette

Voor vier personen, als bijgerecht

1 courgette (gewassen/met schil), geraspt (ongeveer 200g hou je over)
200g gare gekookte/gestoomde aardappel, fijnmaken tot grove puree
75g gerookte zalm, grof gesneden
zout & peper
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit

Verder nodig: bloem

Hartige cakejes met aardappel en courgette

Knijp de geraspte courgette heel grondig uit, hoe minder vocht des te beter. Meng dit met de aardappel, zalm, kruiden en het ei tot een geheel. Maak er dan balletjes van en plet die met je handen. Dat gaat het makkelijkst met iets vochtige handen. Leg op een bord en zet, afgedekt, weg in de koelkast.

Aardappel-courgette cakejes

Verhit een grote koekenpan en bebloem de cakejes licht. Scheutje olie in de pan en bak ze dan 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Niet te vaak omdraaien, omdat ze anders uit elkaar vallen. Serveer met yoghurt/komkommersaus. Je kunt er, naar keuze, nog een stukje vis/vlees of vega bij serveren.

Meer recepten met courgette

Courgette is momenteel volop in het seizoen. Zoek je meer inspiratie, kijk dan ook eens hier.

Gepubliceerd op 4 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.