Aardappel-courgette cakejes
De veelzijdigheid van courgette verrast me iedere keer weer. Met een restje puree, een beetje vis en 1 courgette maak je deze geweldige hartige cakejes.
Varieer met welke vis en kruiden je gebruikt en je zet iedere keer weer iets anders op tafel. Oh en courgette is volop in het seizoen, dus fijn voor je portemonnee ook!
Voor vier personen, als bijgerecht
1 courgette (gewassen/met schil), geraspt (ongeveer 200g hou je over)
200g gare gekookte/gestoomde aardappel, fijnmaken tot grove puree
75g gerookte zalm, grof gesneden
zout & peper
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit
Verder nodig: bloem
Hartige cakejes met aardappel en courgette
Knijp de geraspte courgette heel grondig uit, hoe minder vocht des te beter. Meng dit met de aardappel, zalm, kruiden en het ei tot een geheel. Maak er dan balletjes van en plet die met je handen. Dat gaat het makkelijkst met iets vochtige handen. Leg op een bord en zet, afgedekt, weg in de koelkast.
Aardappel-courgette cakejes
Verhit een grote koekenpan en bebloem de cakejes licht. Scheutje olie in de pan en bak ze dan 2-3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Niet te vaak omdraaien, omdat ze anders uit elkaar vallen. Serveer met yoghurt/komkommersaus. Je kunt er, naar keuze, nog een stukje vis/vlees of vega bij serveren.
Meer recepten met courgette
Courgette is momenteel volop in het seizoen. Zoek je meer inspiratie, kijk dan ook eens hier.
Gepubliceerd op 4 juli 2018