Smulpaapje weekmenu #21

Het waren hectische dagen, de afgelopen tijd. We fotografeerden de afgelopen twee weken de foodfoto’s voor mijn nieuwe boek en al dat lekkers gooi je na afloop natuurlijk niet weg. Dus werd er volop borrelhapjes gegeten in plaats van gekookt. Wat een straf 😉
Maar nu die shootdagen achter de rug zijn is het tijd om weer voor de gewone maaltijden de keuken in te duiken. Dit is wat wij onder andere de komende week gaan eten…
Smulpaapje weekmenu
maandag Pasta pesto
Maar dan nét even anders , want gewone pasta pesto kun je altijd nog eten 😉
dinsdag Broccoli stamppotje
Zo gaat er ongemerkt lekker veel groente die maagjes in!
woensdag Indiase curry met kip & boontjes
Voor de ren je rot dag is een makkelijke en snelle maaltijd wel extra fijn
donderdag Geroosterde bloemkoolsoep
Ook heel prima al eerder klaar te maken, zodat je vandaag lekker snel aan tafel kunt
vrijdag Maaltijdsalade met gerookte kip
Een geweldige manier om aan het eind van de week je restjes op te maken.
weekendtip Risotto met asperges
op verzoek van dochterlief staat in het weekend deze fijne risotto op tafel
boodschappenlijstje
maandag
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes
dinsdag
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk
woensdag
1el olie
1 ui, fijngesnipperd
1 potje Patak’s Flavour Korma
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (à 400g)
4 (scharrel) kippendijen (zonder bot)
25g amandelschaafsel
500g sperziebonen
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook, geraspt/geperst
2el sojasaus
2el mangochutney
2el water
25g amandelschaafsel
donderdag
1 sjalotje
2el neutrale olie
3el bloem
2-3el Zaanse mosterd
1,25Liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)
1 bloemkool, in stukken
1teen knoflook, grof gehakt
3-5 takjes verse tijm
½ el olie
vrijdag
100g ongekookte granen (zoals bulgur, freekeh etc)
5g munt
5g platte peterselie
5g basilicium
75g gerookte kipfilet
100g komkommer
175g cherrytomaatjes
125g geschrapte worteltjes
50g pistachenootjes
50g feta
25g Kalamata olijven
2el lekkere olijfolie
1el balsamico
weekendtip
1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
150g risotto
1 liter groentebouillon
600g witte asperges
2-3 el fijngehakte platte peterselie
40g Parmezaanse kaas
klont boter
Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet
Gepubliceerd op 16 mei 2019