Geroosterde bloemkool & mosterdsoep



Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.

Dol ben ik er op, geroosterde bloemkool. Maar we hadden het de laatste paar weken al behoorlijk wat keren op die manier gegeten. Tijd dus om er een lekkere soep mee te maken. Herfst & soep, ik hou er van.

Van deze mosterdsoep ga je zeker ook houden. Want hij zit bommetjevol met bloemkool én heeft net dat beetje pit door de mosterd. Garneren met knapperige spekjes is optioneel, maar wel errug lekker!

Voor 4 grote kommen soep

  • 1 sjalotje
  • 2 el neutrale olie
  • 3 el bloem
  • 2-3 el Zaanse mosterd
  • 1,5 liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)

Voor de geroosterde bloemkool

  • 1 bloemkool, in stukken
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 3-5 takjes verse tijm
  • ½ el olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C – staafmixer (of blender)

mosterdsoep

Geroosterde bloemkool mosterdsoep

Rooster voor je mosterdsoep als eerste de bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime ovenschaal (of op een bakplaat) en besprenkel alles met olie. Halverwege de tijd even een keer omdraaien. Haal als de bloemkool gaar en goudbruin is uit de oven en laat afkoelen.

Mosterdsoep met bloemkool

In de tussentijd verwarm je de olie in een grote pan en fruit je hierin de sjalot een paar minuutjes aan. Doe de bloem erbij, roer even door en laat een minuutje meebakken. Dan de mosterd erbij, hoeveelheid afhankelijk van hoe stevig je de mosterdsmaak wilt. Bak mee en giet er dan, terwijl je roert met een garde, de warme bouillon bij.

Makkelijke maaltijdsoep

Nu de geroosterde bloemkool erbij en met een staafmixer er een gladde soep van pureren. Te dik? Dan nog een beetje bouillon erbij. Maar de soep mag stevig te zijn. Breng op smaak met zout en goed wat zwarte peper.

Als je wilt kun je wat spekblokjes uitbakken om de soep mee te garneren, maar je kunt ‘m ook vegetarisch houden. Lekker vers brood er bij en klaar ben je!

Soeprecepten

Meer variatie in soeprecepten vind je natuurlijk ook op de site

Gepubliceerd op 30 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!