Geroosterde bloemkool & mosterdsoep



Dol ben ik er op, geroosterde bloemkool. Maar we hadden het de laatste paar weken al behoorlijk wat keren op die manier gegeten. Tijd dus om er een lekkere soep mee te maken. Herfst & soep, ik hou er van.

Van deze mosterdsoep ga je zeker ook houden. Want hij zit bommetjevol met bloemkool én heeft net dat beetje pit door de mosterd. Garneren met knapperige spekjes is optioneel, maar wel errug lekker!

bloemkool mosterdsoep Smulpaapje

Voor 4 grote kommen

1 sjalotje
2el neutrale olie
3el bloem
2-3el Zaanse mosterd
1,25Liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)

Voor de geroosterde bloemkool

1 bloemkool, in stukken
1teen knoflook, grof gehakt
3-5 takjes verse tijm
½ el olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C – staafmixer (of blender)

Geroosterde bloemkool mosterdsoep

Rooster als eerste de bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime ovenschaal en besprenkel alles met olie. Halverwege de tijd even een keer omdraaien. Haal als de bloemkool gaar en goudbruin is uit de oven en laat afkoelen.

Mosterdsoep met bloemkool

In de tussentijd verwarm je de olie in een grote pan en fruit je hierin de sjalot een paar minuutjes aan. Doe de bloem erbij, roer even door en laat een minuutje meebakken. Dan de mosterd erbij, hoeveelheid afhankelijk van hoe stevig je de mosterdsmaak wilt. Bak mee en giet er dan, terwijl je roert met een garde, de warme bouillon bij.

Makkelijke maaltijdsoep

Nu de geroosterde bloemkool, in stukken, erbij. Met een staafmixer er een gladde soep van pureren. Te dik? Dan nog een beetje bouillon erbij. Maar de soep hoort stevig te zijn. Breng op smaak met zout en goed wat zwarte peper. Als je wilt kun je wat spekblokjes uitbakken om de soep mee te garneren, maar je kunt ‘ook vegetarisch houden. Lekker vers brood er bij en klaar ben je!

Meer recepten met bloemkool

Je kunt zo ontzettend lekker variëren met bloemkool. Meer recepten met bloemkool vind je hier.

Gepubliceerd op 26 oktober 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.