Geroosterde bloemkool & mosterdsoep



Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.

Dol ben ik er op, geroosterde bloemkool. Maar we hadden het de laatste paar weken al behoorlijk wat keren op die manier gegeten. Tijd dus om er een lekkere soep mee te maken. Herfst & soep, ik hou er van.

Van deze mosterdsoep ga je zeker ook houden. Want hij zit bommetjevol met bloemkool én heeft net dat beetje pit door de mosterd. Garneren met knapperige spekjes is optioneel, maar wel errug lekker!

Voor 4 grote kommen soep

  • 1 sjalotje
  • 2 el neutrale olie
  • 3 el bloem
  • 2-3 el Zaanse mosterd
  • 1,5 liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)

Voor de geroosterde bloemkool

  • 1 bloemkool, in stukken
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 3-5 takjes verse tijm
  • ½ el olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C – staafmixer (of blender)

mosterdsoep

Geroosterde bloemkool mosterdsoep

Rooster voor je mosterdsoep als eerste de bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime ovenschaal (of op een bakplaat) en besprenkel alles met olie. Halverwege de tijd even een keer omdraaien. Haal als de bloemkool gaar en goudbruin is uit de oven en laat afkoelen.

Mosterdsoep met bloemkool

In de tussentijd verwarm je de olie in een grote pan en fruit je hierin de sjalot een paar minuutjes aan. Doe de bloem erbij, roer even door en laat een minuutje meebakken. Dan de mosterd erbij, hoeveelheid afhankelijk van hoe stevig je de mosterdsmaak wilt. Bak mee en giet er dan, terwijl je roert met een garde, de warme bouillon bij.

Makkelijke maaltijdsoep

Nu de geroosterde bloemkool erbij en met een staafmixer er een gladde soep van pureren. Te dik? Dan nog een beetje bouillon erbij. Maar de soep mag stevig te zijn. Breng op smaak met zout en goed wat zwarte peper.

Als je wilt kun je wat spekblokjes uitbakken om de soep mee te garneren, maar je kunt ‘m ook vegetarisch houden. Lekker vers brood er bij en klaar ben je!

Soeprecepten

Meer variatie in soeprecepten vind je natuurlijk ook op de site

Gepubliceerd op 30 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!