Geroosterde bloemkool & mosterdsoep



Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.

Dol ben ik er op, geroosterde bloemkool. Maar we hadden het de laatste paar weken al behoorlijk wat keren op die manier gegeten. Tijd dus om er een lekkere soep mee te maken. Herfst & soep, ik hou er van.

Van deze mosterdsoep ga je zeker ook houden. Want hij zit bommetjevol met bloemkool én heeft net dat beetje pit door de mosterd. Garneren met knapperige spekjes is optioneel, maar wel errug lekker!

Voor 4 grote kommen soep

  • 1 sjalotje
  • 2 el neutrale olie
  • 3 el bloem
  • 2-3 el Zaanse mosterd
  • 1,5 liter warme groentebouillon (van een blokje is prima)

Voor de geroosterde bloemkool

  • 1 bloemkool, in stukken
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 3-5 takjes verse tijm
  • ½ el olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C – staafmixer (of blender)

mosterdsoep

Geroosterde bloemkool mosterdsoep

Rooster voor je mosterdsoep als eerste de bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime ovenschaal (of op een bakplaat) en besprenkel alles met olie. Halverwege de tijd even een keer omdraaien. Haal als de bloemkool gaar en goudbruin is uit de oven en laat afkoelen.

Mosterdsoep met bloemkool

In de tussentijd verwarm je de olie in een grote pan en fruit je hierin de sjalot een paar minuutjes aan. Doe de bloem erbij, roer even door en laat een minuutje meebakken. Dan de mosterd erbij, hoeveelheid afhankelijk van hoe stevig je de mosterdsmaak wilt. Bak mee en giet er dan, terwijl je roert met een garde, de warme bouillon bij.

Makkelijke maaltijdsoep

Nu de geroosterde bloemkool erbij en met een staafmixer er een gladde soep van pureren. Te dik? Dan nog een beetje bouillon erbij. Maar de soep mag stevig te zijn. Breng op smaak met zout en goed wat zwarte peper.

Als je wilt kun je wat spekblokjes uitbakken om de soep mee te garneren, maar je kunt ‘m ook vegetarisch houden. Lekker vers brood er bij en klaar ben je!

Soeprecepten

Meer variatie in soeprecepten vind je natuurlijk ook op de site

Gepubliceerd op 30 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.