Kip korma met mild spicy sperziebonen en kokosrijst



Samenwerking – Wie mij een beetje kent weet dat ik dól ben op de Indiase keuken. En hoewel ik zou willen beweren dat ik altijd alles zelf maak kan ik met gerust hart zeggen dat als het op de Indiase keuken aankomt ik graag wat hulp krijg van kruidenmixen.

In dit geval van een Indiase kruidenboemboe. Was ik al fan van de currypasta’s en mangochutney van Patak’s, die vaste voorraad wordt vanaf nu uitgebreid met deze potjes met kruidenpasta. Ik laat je zien wat ik er mee maakte!

Kip Korma Patak_Smulpaapje

Indiase maaltijd vier personen

voor de kip korma

1el olie
1 ui, fijngesnipperd
1 potje Patak’s Flavour Korma (er zitten er twee in één verpakking)
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (á 400g)
4 (scharrel) kippendijen (zonder bot), in reepjes
25g amandelschaafsel, geroosterd

voor de mild spicy sperziebonen

500g sperziebonen, uiteinden eraf
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook, geraspt/geperst
2el sojasaus
2el mangochutney (Patak’s)
2el water
25g amandelschaafsel, geroosterd

Voor erbij: kokosrijst (ik gebruik veelal een kant & klare maar je maakt ‘heel makkelijk zelf met dit recept)

Over Patak’s Flavour Korma

In de potjes zit een blend van kruiden met olie, die de basis vormt voor je Indiase maaltijd. Er zijn drie varianten te koop – Korma, Tikka Massala en Madras – en je koopt ze bij Albert Heijn en Jumbo. Met één potje maak je een maaltijd voor twee personen. Ik gebruikte één potje voor deze hele maaltijd, zodat het gerecht lekker mild blijft. Maar voel je vrij om er gewoon twee te gebruiken. Ik laat je zien hoe ik mijn Kip Korma met boontjes maakte.

Indiase Kip Korma

Rooster in een hete, droge koekenpan, in drie minuten het amandelschaafsel. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en zet weg tot later gebruik. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de gember en knoflook vijf minuten aan. Tegelijkertijd verhit je een koekenpan en in die warme olie fruit je, ook 5 minuten, de gesnipperde ui aan.

Milde spicy sperziebonen

Blancheer in de tijd dat je de gember en knoflook fruit de sperziebonen 5 minuten in kokend, gezouten water en giet af. Mix in een kommetje de sojasaus met de mangochutney los. In de hapjespan gaan bij de gefruite gember en knoflook dan de geblancheerde boontjes. Giet daar het soja/mangochutneymengsel bij en voeg 2 eetlepels water toe. Vuur omhoog en deksel op de pan. Schep met regelmaat om, tot na 5-8 minuten je boontjes  goed gaar zijn, maar nog wel een beetje ‘bite’ overhouden. Check halverwege de tijd even hoe gaar ze al zijn, en verkort of verleng afhankelijk daarvan je totale tijd.

Makkelijke Indiase maaltijd

Tegelijkertijd bak je in de koekenpan met het uitje nu de kippendijen drie minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan de inhoud van het potje Patak Korma kruidenpasta toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de Kip Korma met kokosrijst en de spicy sperziebonen. Voor de liefhebber nog een schepje extra mango chutney erbij. Ik eet er het liefst ook nog Naan bij. Eet smakelijk!

Smulpaapje x Patak’s

Dit recept ontwikkelde ik op verzoek van Patak’s en valt derhalve onder een samenwerking. Hoe ik daar mee omga lees je hier Wil je meer weten over Patak’s, kijk dan op hun website of facebookpagina

Gepubliceerd op 10 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.