Kip korma met mild spicy sperziebonen en kokosrijst



Samenwerking – Wie mij een beetje kent weet dat ik dól ben op de Indiase keuken. En hoewel ik zou willen beweren dat ik altijd alles zelf maak kan ik met gerust hart zeggen dat als het op de Indiase keuken aankomt ik graag wat hulp krijg van kruidenmixen.

In dit geval van een Indiase kruidenboemboe. Was ik al fan van de currypasta’s en mangochutney van Patak’s, die vaste voorraad wordt vanaf nu uitgebreid met deze potjes met kruidenpasta. Ik laat je zien wat ik er mee maakte!

Kip Korma Patak_Smulpaapje

Indiase maaltijd vier personen

voor de kip korma

1el olie
1 ui, fijngesnipperd
1 potje Patak’s Flavour Korma (er zitten er twee in één verpakking)
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (á 400g)
4 (scharrel) kippendijen (zonder bot), in reepjes
25g amandelschaafsel, geroosterd

voor de mild spicy sperziebonen

500g sperziebonen, uiteinden eraf
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook, geraspt/geperst
2el sojasaus
2el mangochutney (Patak’s)
2el water
25g amandelschaafsel, geroosterd

Voor erbij: kokosrijst (ik gebruik veelal een kant & klare maar je maakt ‘heel makkelijk zelf met dit recept)

Over Patak’s Flavour Korma

In de potjes zit een blend van kruiden met olie, die de basis vormt voor je Indiase maaltijd. Er zijn drie varianten te koop – Korma, Tikka Massala en Madras – en je koopt ze bij Albert Heijn en Jumbo. Met één potje maak je een maaltijd voor twee personen. Ik gebruikte één potje voor deze hele maaltijd, zodat het gerecht lekker mild blijft. Maar voel je vrij om er gewoon twee te gebruiken. Ik laat je zien hoe ik mijn Kip Korma met boontjes maakte.

Indiase Kip Korma

Rooster in een hete, droge koekenpan, in drie minuten het amandelschaafsel. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en zet weg tot later gebruik. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de gember en knoflook vijf minuten aan. Tegelijkertijd verhit je een koekenpan en in die warme olie fruit je, ook 5 minuten, de gesnipperde ui aan.

Milde spicy sperziebonen

Blancheer in de tijd dat je de gember en knoflook fruit de sperziebonen 5 minuten in kokend, gezouten water en giet af. Mix in een kommetje de sojasaus met de mangochutney los. In de hapjespan gaan bij de gefruite gember en knoflook dan de geblancheerde boontjes. Giet daar het soja/mangochutneymengsel bij en voeg 2 eetlepels water toe. Vuur omhoog en deksel op de pan. Schep met regelmaat om, tot na 5-8 minuten je boontjes  goed gaar zijn, maar nog wel een beetje ‘bite’ overhouden. Check halverwege de tijd even hoe gaar ze al zijn, en verkort of verleng afhankelijk daarvan je totale tijd.

Makkelijke Indiase maaltijd

Tegelijkertijd bak je in de koekenpan met het uitje nu de kippendijen drie minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan de inhoud van het potje Patak Korma kruidenpasta toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de Kip Korma met kokosrijst en de spicy sperziebonen. Voor de liefhebber nog een schepje extra mango chutney erbij. Ik eet er het liefst ook nog Naan bij. Eet smakelijk!

Smulpaapje x Patak’s

Dit recept ontwikkelde ik op verzoek van Patak’s en valt derhalve onder een samenwerking. Hoe ik daar mee omga lees je hier Wil je meer weten over Patak’s, kijk dan op hun website of facebookpagina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!