Taboulé met gerookte kipfilet



Ken je dat? Eind van de week en allemaal restjes in de koelkast. Restjes kruiden, restjes groente, klein stukje vlees zonder directe bestemming. Perfect! Want met al deze restjes maak je de lekkerste maaltijdsalade, taboulé.

Dit van oorsprong Libanees gerecht kent vele versies. Ik geef je mijn variant, met gerookte kipfilet.

Voor 4 personen

100g ongekookte granen (zoals bulgur, freekeh etc)
5g munt, fijngesneden
5g platte peterselie, fijngesneden
5g basilicium, fijngesneden
75g gerookte kipfilet, in dunne reepjes
100g komkommer, in blokjes
175g cherrytomaatjes, gehalveerd
125g geschrapte worteltjes, in dunne plakjes
50g pistachenootjes, geroosterd en grofgehakt
50g feta, verkruimeld
25g Kalamata olijven, gehalveerd
2el lekkere olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
zout  & peper

Taboulé

In de tijd dat je de granen kookt snijd je alle over ingrediënten. Doe die allemaal (met uitzondering van de pistache) bij elkaar in een kom en meng goed door. Rooster de nootjes in een droge koekenpan een aantal minuten, hak ze daarna grof en laat afkoelen. Als de granen gaar zijn giet je ze af in een zeef en spoel kort af met koud water. Als ze goed zijn uitgelekt doe je ze bij de rest van de ingrediënten. Meng olijfolie en balsamico door de salade en breng op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes erover.

Maaltijdsalade

Serveer met een stukje vis of eet met een gebakken worstje, zoals wij deden. Maar ook zonder toevoeging van vlees of vis is dit een heerlijke salade. Wil je een vegetarische variant, laat dan de gerookte kipfilet achterwege. Mochten er restjes overblijven, dan neem/geef je die de dag erna lekker mee als lunch.

Gepubliceerd op 27 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.