Taboulé met gerookte kipfilet



Ken je dat? Eind van de week en allemaal restjes in de koelkast. Restjes kruiden, restjes groente, klein stukje vlees zonder directe bestemming. Perfect! Want met al deze restjes maak je de lekkerste maaltijdsalade, taboulé.

Dit van oorsprong Libanees gerecht kent vele versies. Ik geef je mijn variant, met gerookte kipfilet.

Voor 4 personen

100g ongekookte granen (zoals bulgur, freekeh etc)
5g munt, fijngesneden
5g platte peterselie, fijngesneden
5g basilicium, fijngesneden
75g gerookte kipfilet, in dunne reepjes
100g komkommer, in blokjes
175g cherrytomaatjes, gehalveerd
125g geschrapte worteltjes, in dunne plakjes
50g pistachenootjes, geroosterd en grofgehakt
50g feta, verkruimeld
25g Kalamata olijven, gehalveerd
2el lekkere olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
zout  & peper

Taboulé

In de tijd dat je de granen kookt snijd je alle over ingrediënten. Doe die allemaal (met uitzondering van de pistache) bij elkaar in een kom en meng goed door. Rooster de nootjes in een droge koekenpan een aantal minuten, hak ze daarna grof en laat afkoelen. Als de granen gaar zijn giet je ze af in een zeef en spoel kort af met koud water. Als ze goed zijn uitgelekt doe je ze bij de rest van de ingrediënten. Meng olijfolie en balsamico door de salade en breng op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes erover.

Maaltijdsalade

Serveer met een stukje vis of eet met een gebakken worstje, zoals wij deden. Maar ook zonder toevoeging van vlees of vis is dit een heerlijke salade. Wil je een vegetarische variant, laat dan de gerookte kipfilet achterwege. Mochten er restjes overblijven, dan neem/geef je die de dag erna lekker mee als lunch.

Gepubliceerd op 27 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.