Taboulé met gerookte kipfilet



Ken je dat? Eind van de week en allemaal restjes in de koelkast. Restjes kruiden, restjes groente, klein stukje vlees zonder directe bestemming. Perfect! Want met al deze restjes maak je de lekkerste maaltijdsalade, taboulé.

Dit van oorsprong Libanees gerecht kent vele versies. Ik geef je mijn variant, met gerookte kipfilet.

Voor 4 personen

100g ongekookte granen (zoals bulgur, freekeh etc)
5g munt, fijngesneden
5g platte peterselie, fijngesneden
5g basilicium, fijngesneden
75g gerookte kipfilet, in dunne reepjes
100g komkommer, in blokjes
175g cherrytomaatjes, gehalveerd
125g geschrapte worteltjes, in dunne plakjes
50g pistachenootjes, geroosterd en grofgehakt
50g feta, verkruimeld
25g Kalamata olijven, gehalveerd
2el lekkere olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
zout  & peper

Taboulé

In de tijd dat je de granen kookt snijd je alle over ingrediënten. Doe die allemaal (met uitzondering van de pistache) bij elkaar in een kom en meng goed door. Rooster de nootjes in een droge koekenpan een aantal minuten, hak ze daarna grof en laat afkoelen. Als de granen gaar zijn giet je ze af in een zeef en spoel kort af met koud water. Als ze goed zijn uitgelekt doe je ze bij de rest van de ingrediënten. Meng olijfolie en balsamico door de salade en breng op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes erover.

Maaltijdsalade

Serveer met een stukje vis of eet met een gebakken worstje, zoals wij deden. Maar ook zonder toevoeging van vlees of vis is dit een heerlijke salade. Wil je een vegetarische variant, laat dan de gerookte kipfilet achterwege. Mochten er restjes overblijven, dan neem/geef je die de dag erna lekker mee als lunch.

Gepubliceerd op 27 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!