Taboulé met gerookte kipfilet



Ken je dat? Eind van de week en allemaal restjes in de koelkast. Restjes kruiden, restjes groente, klein stukje vlees zonder directe bestemming. Perfect! Want met al deze restjes maak je de lekkerste maaltijdsalade, taboulé.

Dit van oorsprong Libanees gerecht kent vele versies. Ik geef je mijn variant, met gerookte kipfilet.

Voor 4 personen

100g ongekookte granen (zoals bulgur, freekeh etc)
5g munt, fijngesneden
5g platte peterselie, fijngesneden
5g basilicium, fijngesneden
75g gerookte kipfilet, in dunne reepjes
100g komkommer, in blokjes
175g cherrytomaatjes, gehalveerd
125g geschrapte worteltjes, in dunne plakjes
50g pistachenootjes, geroosterd en grofgehakt
50g feta, verkruimeld
25g Kalamata olijven, gehalveerd
2el lekkere olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
zout  & peper

Taboulé

In de tijd dat je de granen kookt snijd je alle over ingrediënten. Doe die allemaal (met uitzondering van de pistache) bij elkaar in een kom en meng goed door. Rooster de nootjes in een droge koekenpan een aantal minuten, hak ze daarna grof en laat afkoelen. Als de granen gaar zijn giet je ze af in een zeef en spoel kort af met koud water. Als ze goed zijn uitgelekt doe je ze bij de rest van de ingrediënten. Meng olijfolie en balsamico door de salade en breng op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes erover.

Maaltijdsalade

Serveer met een stukje vis of eet met een gebakken worstje, zoals wij deden. Maar ook zonder toevoeging van vlees of vis is dit een heerlijke salade. Wil je een vegetarische variant, laat dan de gerookte kipfilet achterwege. Mochten er restjes overblijven, dan neem/geef je die de dag erna lekker mee als lunch.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.