Smulpaapje weekmenu #20



Wat is er ontzettend leuk gereageerd op het junior weekmenu, dat onze dochter vorige week maakte. Namens haar dankjewel daarvoor. Dat gaan we zeker nog een keer doen. Grappig hoe je eigen kind je soms kan verrassen!

Deze week stelde ik ‘m gewoon weer samen. Maar dat betekent nog steeds dat we gaan voor snel, gemak en lekker voor het hele gezin!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Italiaans stamppotje
makkelijk, snel en bij iedereen geliefd, het lekkerste stamppotje wat mij betreft!

dinsdag                Paddenstoelenragout
nog zo’n gerecht dat je normaliter in de winter eet, maar werd omgetoverd tot een lenteklassieker

woensdag          Visburger met spinazie
verse vis omgetoverd tot een fast food klassieker. Doen we gewoon!

donderdag         Quessadilla’s met kip
Tover vandaag in een mum van tijd dit Mexicaanse feestje op je bord.

vrijdag                  Honing mosterdkip met pasta
Een match made in heaven, mosterd & honing. Zeker in combinatie met dit pastagerecht.

weekendtip       Franse madeleines
Heel eenvoudig om te maken, maar zo overdonderend lekker!

boodschappenlijstje

maandag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

dinsdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena
rijst voor erbij

woensdag
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
1 ei,
40-50g Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes
voor erbij: spinazie & aardappeltjes

donderdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets

vrijdag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
500g pasta

weekendtip
60g amandelmeel
70g fijne of poedersuiker
10g vanillesuiker (of 1tl extract)
20g bloem
2 eiwitten
mespunt zout
50g gesmolten roomboter

Gepubliceerd op 9 mei 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.