Smulpaapje weekmenu #18



Na het komende weekend is het dan eindelijk zo ver. Ik kan weer koken!! Wooohoooo. Hoewel de hele verbouwing behoorlijk soepel is gegaan heb ik onderschat hoezeer ik het koken zou missen. Ik kan dan ook niet wachten om de pannen weer uit de verhuisdozen te halen.

Wat ga ik die eerste week koken? Ik stelde er een weekmenu mee samen. Wie weet inspireert het jou ook wel!

KipKorma Smulpaapje

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kip korma met boontjes & rijst
Indiaas is een van de weinige keukens die ik mis als ik een tijd lang niet zelf kan koken. Verheug me er nu al op!

dinsdag                Spaghetti met geroosterde venkel
De eenvoud maakt deze pasta zo meesterlijk. Als ik er aan denk loopt het water me al in de mond

woensdag          Rijstsalade met biefstukpuntjes
Een supergezonde maaltijdsalade, dat kunnen we na vier weken magnetroneten wel gebruiken 😉

donderdag         Hartige taart met witlof & gorgonzola
Je kunt je niet voorstellen hoezeer ik mijn oven gemist heb. Bakken maar!

vrijdag                  Noodles met kipgehakt & broccoli
Een snelle maaltijd, maar dan niet uit de magnetron maar lekker van mijn nieuwe fornuis. Yay!

weekendtip       Bananenbrood met walnoten
Dat ik het weekend weer iets lekkers kan bakken, mijn hemel wat word ik blij van dát vooruitzicht!

boodschappenlijstje

maandag
1el olie
1 ui
1 potje Patak’s Flavour Korma
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (à 400g)
25g amandelschaafsel
500g sperziebonen
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook
2el sojasaus
2el mangochutney (Patak’s)
2el water
25g amandelschaafsel,

dinsdag
2 grote venkelknollen
2el olie
1 citroen
25g Panko (of maak je eigen broodkruim van restjes oud brood)
1 teen knoflook
1 sjalotje
1el olie + 5g boter
5g fijngehakte verse peterselie
50ml slagroom
optioneel: gemalen chiliflakes
350g spaghetti

woensdag
200g zilvervliesrijst,
200g geroosterde paprika
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
200g biefstukpuntjes

donderdag
1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
3 stronken witlof
6 dunne plakjes, beetrijpe peer
6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere kaas naar keuze)
1tl gedroogde tijm
1el honing
optioneel: extra kaas

vrijdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, zoals pinda’s

weekendtip
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten

 

 

Gepubliceerd op 25 april 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.