Spaghetti met geroosterde venkel en pangrattato



De eenvoud is wat dit recept zo lekker maakt. De venkel krijgt, door ‘te roosteren, meer smaak en wordt door de citroen naar een niveautje hoger getild.

Pangrattato is een simpele en goedkope manier om de pasta wat extra ‘crunch’ te geven en meteen ook een mooie manier om restjes brood op te maken. Dit is overigens ook een pasta die het heel goed doet tijdens een etentje.

spaghetti venkel

Spaghetti met geroosterde venkel voor 4 personen

2 grote venkelknollen
2el olie
rasp van ½ citroen
zout en peper

Voor de pangrattato

25g Panko (of maak je eigen broodkruim van restjes oud brood)
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1el olie + 5g boter
rasp van ½ citroen
5g fijngehakte verse peterselie

Verder nodig

50ml slagroom
1el citroensap
zout en peper
optioneel: gemalen chiliflakes
350g spaghetti

Oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier

Geroosterde venkel met citroen

Snijd de topjes en onderkant van de venkel en halveer. Halveer beide helften en halveer die nogmaals. Je houdt dan 8 partjes venkel over, per venkelknol. Leg die op de bakplaat en besprenkel met de olie, citroenrasp zout en peper. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

geroosterde venkel

Pangrattato maak je zo

Verhit een koekenpan met de olie en boter en doe daar de knoflook en sjalot in, fruit die 3 minuutjes aan. Dan de Panko erbij en goed omscheppen. Bak dit ook 3 minuutjes tot mooi goudbruin en krokant. Dan de citroenrasp en peterselie erbij, doorscheppen en alles op een bord laten afkoelen.

Spaghetti met venkel en pangrattato

Kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Doe de geroosterde venkel in de pan waar je net de pangratto in hebt gemaakt en doe daar de room bij. Giet de spaghetti af, vang iets kookvocht op (ongeveer 4el) en doe de pasta en het kookvocht bij de venkel. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en warm goed door. Serveer en bestrooi dan met de pangratto.

Een luxere versie? Serveer er dan gegrilde gamba’s bij!

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.