Bananenbrood met walnoten



Een klassiek bananenbrood met walnoten, simpeler wordt het niet. Lekkerder ook niet. Dit is misschien wel het lekkerste bananenbrood ooit!  En ik heb al best wat recepten voor bananenbrood op de site staan. Maar de klassieker aller bananenbroden – die met alleen walnoten – ontbrak. Tot nu.

En ik vermoed dat dit klassieke bananenbrood een nieuwe favoriet van jullie gaat worden, want hij is me toch een partijtje lekker. In al zijn eenvoud. Bij ons thuis is ‘ie in ieder geval al meerdere keren gemaakt. Wat niet meteen opgaat belandt in de vriezer en is ook heerlijk, even kort geroosterd in de broodrooster, als ontbijt. Mmmmmm!

Ingrediënten voor één bananenbrood
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten, fijngehakt (houd 25g apart)

Verder nodig: oven voorverwarmen 160C (hetelucht) – bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier)

simpel bananenbrood recept

Bananenbrood met walnoten

Voor je bananenbrood meng je bloem, bakingsoda, zout en suiker in een kom. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, ei, vanille, karnemelk en fijngeprakte bananen. Ik maak er dan met de staafmixer even helemaal een glad goedje van. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort door. Daar gaan nu de walnoten doorheen, houd 25g noten apart.

Simpel recept voor bananenbrood

Giet het beslag voor je bananenbrood in je bakblik, strooi de resterende walnoten over de bovenkant. Bak het 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bananenbrood mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat in het blik afkoelen voor je het bananenbrood eruit haalt en op een rooster verder helemaal laat koud worden. Vers natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook prima – in plakken gesneden – invriezen.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


4 reacties

  1. Jacqueline Krans schreef:

    Dit klinkt goed!!!
    Ga ik zondag maken.

    Waar koop ik goede kwaliteit volkorenmeel?

    Groet Jacqueline

  2. Marianne schreef:

    Mmmmmm.. lekker!! Met welke, wat gezondere meelsoort zou ik de bloem kunnen vervangen? Kokosmeel? En zo j, hou ik dan de zelfde hoeveelheid aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.