Bananenbrood met walnoten

Een klassiek bananenbrood met walnoten, simpeler wordt het niet. Lekkerder ook niet. Dit is misschien wel het lekkerste bananenbrood ooit! En ik heb al best wat recepten voor bananenbrood op de site staan. Maar de klassieker aller bananenbroden – die met alleen walnoten – ontbrak. Tot nu.
En ik vermoed dat dit klassieke bananenbrood een nieuwe favoriet van jullie gaat worden, want hij is me toch een partijtje lekker. In al zijn eenvoud. Bij ons thuis is ‘ie in ieder geval al meerdere keren gemaakt. Wat niet meteen opgaat belandt in de vriezer en is ook heerlijk, even kort geroosterd in de broodrooster, als ontbijt. Mmmmmm!
Ingrediënten voor één bananenbrood
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten, fijngehakt (houd 25g apart)
Verder nodig: oven voorverwarmen 160C (hetelucht) – bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier)
Bananenbrood met walnoten
Voor je bananenbrood meng je bloem, bakingsoda, zout en suiker in een kom. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, ei, vanille, karnemelk en fijngeprakte bananen. Ik maak er dan met de staafmixer even helemaal een glad goedje van. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort door. Daar gaan nu de walnoten doorheen, houd 25g noten apart.
Simpel recept voor bananenbrood
Giet het beslag voor je bananenbrood in je bakblik, strooi de resterende walnoten over de bovenkant. Bak het 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bananenbrood mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat in het blik afkoelen voor je het bananenbrood eruit haalt en op een rooster verder helemaal laat koud worden. Vers natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook prima – in plakken gesneden – invriezen.
Gepubliceerd op 12 juli 2018
4 reacties
Dit klinkt goed!!!
Ga ik zondag maken.
Waar koop ik goede kwaliteit volkorenmeel?
Groet Jacqueline
bak ze Jacqueline! En qua bloem ligt het er aan waar je woont, maar de meeste supermarkten zijn een prima beginpunt.
Mmmmmm.. lekker!! Met welke, wat gezondere meelsoort zou ik de bloem kunnen vervangen? Kokosmeel? En zo j, hou ik dan de zelfde hoeveelheid aan?
volkorenmeel is dan het gezondste alternatief, maar ik heb het recept daar niet mee getest!