Bananenbrood met walnoten



Een klassiek bananenbrood met walnoten, simpeler wordt het niet. Lekkerder ook niet. Dit is misschien wel het lekkerste bananenbrood ooit!  En ik heb al best wat recepten voor bananenbrood op de site staan. Maar de klassieker aller bananenbroden – die met alleen walnoten – ontbrak. Tot nu.

En ik vermoed dat dit klassieke bananenbrood een nieuwe favoriet van jullie gaat worden, want hij is me toch een partijtje lekker. In al zijn eenvoud. Bij ons thuis is ‘ie in ieder geval al meerdere keren gemaakt. Wat niet meteen opgaat belandt in de vriezer en is ook heerlijk, even kort geroosterd in de broodrooster, als ontbijt. Mmmmmm!

Ingrediënten voor één bananenbrood
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten, fijngehakt (houd 25g apart)

Verder nodig: oven voorverwarmen 160C (hetelucht) – bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier)

simpel bananenbrood recept

Bananenbrood met walnoten

Voor je bananenbrood meng je bloem, bakingsoda, zout en suiker in een kom. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, ei, vanille, karnemelk en fijngeprakte bananen. Ik maak er dan met de staafmixer even helemaal een glad goedje van. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort door. Daar gaan nu de walnoten doorheen, houd 25g noten apart.

Simpel recept voor bananenbrood

Giet het beslag voor je bananenbrood in je bakblik, strooi de resterende walnoten over de bovenkant. Bak het 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bananenbrood mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat in het blik afkoelen voor je het bananenbrood eruit haalt en op een rooster verder helemaal laat koud worden. Vers natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook prima – in plakken gesneden – invriezen.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


4 reacties

  1. Jacqueline Krans schreef:

    Dit klinkt goed!!!
    Ga ik zondag maken.

    Waar koop ik goede kwaliteit volkorenmeel?

    Groet Jacqueline

  2. Marianne schreef:

    Mmmmmm.. lekker!! Met welke, wat gezondere meelsoort zou ik de bloem kunnen vervangen? Kokosmeel? En zo j, hou ik dan de zelfde hoeveelheid aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.