Bananenbrood met walnoten



Een klassiek bananenbrood met walnoten, simpeler wordt het niet. Lekkerder ook niet. Dit is misschien wel het lekkerste bananenbrood ooit!  En ik heb al best wat recepten voor bananenbrood op de site staan. Maar de klassieker aller bananenbroden – die met alleen walnoten – ontbrak. Tot nu.

En ik vermoed dat dit klassieke bananenbrood een nieuwe favoriet van jullie gaat worden, want hij is me toch een partijtje lekker. In al zijn eenvoud. Bij ons thuis is ‘ie in ieder geval al meerdere keren gemaakt. Wat niet meteen opgaat belandt in de vriezer en is ook heerlijk, even kort geroosterd in de broodrooster, als ontbijt. Mmmmmm!

Ingrediënten voor één bananenbrood
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten, fijngehakt (houd 25g apart)

Verder nodig: oven voorverwarmen 160C (hetelucht) – bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier)

simpel bananenbrood recept

Bananenbrood met walnoten

Voor je bananenbrood meng je bloem, bakingsoda, zout en suiker in een kom. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, ei, vanille, karnemelk en fijngeprakte bananen. Ik maak er dan met de staafmixer even helemaal een glad goedje van. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort door. Daar gaan nu de walnoten doorheen, houd 25g noten apart.

Simpel recept voor bananenbrood

Giet het beslag voor je bananenbrood in je bakblik, strooi de resterende walnoten over de bovenkant. Bak het 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bananenbrood mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat in het blik afkoelen voor je het bananenbrood eruit haalt en op een rooster verder helemaal laat koud worden. Vers natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook prima – in plakken gesneden – invriezen.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


4 reacties

  1. Jacqueline Krans schreef:

    Dit klinkt goed!!!
    Ga ik zondag maken.

    Waar koop ik goede kwaliteit volkorenmeel?

    Groet Jacqueline

  2. Marianne schreef:

    Mmmmmm.. lekker!! Met welke, wat gezondere meelsoort zou ik de bloem kunnen vervangen? Kokosmeel? En zo j, hou ik dan de zelfde hoeveelheid aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.