Smulpaapje weekmenu #17

Het einde is in zicht! Afgelopen dagen zijn ze begonnen met het opbouwen van de keuken. Het wordt zó mooi! En oh wat heb ik zin om weer zelf te koken, want het opwarmen van eten in de magnetron begint nu wel een beetje irritant te worden.
Hoewel ook Pasen wat mij betreft nog steeds vooral om tijd met elkaar gaat, is het wel ook een uitgelezen kans om lekker even de keuken in te duiken. En aangezien het mooi weer wordt, gaan we ook met de eerste BBQ recepten aan de slag!
Smulpaapje weekmenu #17
maandag Gegrilde kip van de BBQ
een heerlijke kippetje van de BBQ, om de Pasen mee af te sluiten en het begin van de meivakantie te vieren!
dinsdag Mexicaanse rijstsalade
Heb je de BBQ maandag aan, grill de kip er dan alvast op, daar wordt het alleen maar lekkerder van!
woensdag Bloemkool & kokos dahl
In een halfuurtje aan tafel, met smaken die misschien nieuw maar heel toegankelijk zijn voor iedereen.
donderdag Zonnige ovenschotel
want ook als het mooi weer is is het heerlijk om de oven aan het werk te zetten. Kun jij lekker de zon in 😉
vrijdag Risotto met asperges
YES! Het is weer aspergeseizoen. We beginnen het weekend met deze heerlijke risotto!
weekendtip Coffee cinnamon rolls
Een van de eerste dingen die ik straks in de nieuwe keuken ga bakken zijn deze waanzinnige muffins!
Boodschappenlijstje
maandag
4 scharrelkippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
zout & peper
50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt, fijngesneden
1tl citroensap
zout & peper
4 pofaardappels
dinsdag
4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika, in blokjes
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitje
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
½ citroen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)
woensdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt
erbij: Naan en/of rijst
donderdag
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
1 rode ui
1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
vrijdag
1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
150g risotto
1 liter groentebouillon
600g witte asperges
2-3 el fijngehakte platte peterselie
40g Parmezaanse kaas, gerapst
klont boter
zout en peper
Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet
weekendtip
300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter
Gepubliceerd op 18 april 2019